Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Търся лесна рецепта за sponge cake. Да имате нещо изпитано или да мятам нещо от BBC Wink На български как е това?

# 226
Търся лесна рецепта за sponge cake. Да имате нещо изпитано или да мятам нещо от BBC Wink На български как е това?

Пандишпан, макар и никак да не звучи на български Simple Smile

# 227
  • някъде в орбита...
На ВВС повечето рецепти дето съм правила са много точни (не се прекалява с мазно, или захар, и т.н.), и добре стават Hands Plus1 Не знам някой тества ли ги или просто такъв ми е бил късмета, но бих грабнала за ушите някоя рецепта от там Wink

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 00:11 от InaV

# 228
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ина и аз съм ползвала техни рецепти доста и винаги са сполучливи,.

Имначе спондж си е най -обикновен пандишпанов блат Simple Smile

# 229
  • London
Мммм утре ще му подскача на мъжа за Бейлиса..... Да вземе. Аз днес не пих нищо, ти да видиш.... :joy

# 230
  • Bristol
В пандишпановия блат не се слагат набухватели, само яйца, захар и брашно. Докато в тукашния спъндж се ползва self raising flour и масло.
Виктория спъндж е класиката в жанра. И аз съм на BBC good food Simple Smile
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/grannys-victoria-sponge

Наздраве и от мен с бяло вино 🍷 Днес готвих риба, а в рецептата за стандартното картофено пюре имаше интересен туист, да се сложи нарязан босилек. Красиво и вкусно се получи.

# 231
  • някъде в орбита...
Вкъщи картофеното пюре се прави само от мъжа. Всичко слага на око, и на края добавя grain mustard - няма такава вкусотия, и върви с всичко Simple Smile

# 232
Мери пак е пандишпан, но Виктория Wink Води се вариация на класическия пандишпан “ Викторианското създаване на бакпулвер от английския производител на храни Алфред Бърд през 1843 г. позволило добавянето на масло към традиционната рецепта за пандишпан, което води до създаването на пандишпан Виктория.”
Има и Генуезки пандишпан, който също е с масло.

# 233
Принц Чарлс е рожденик днес, дали да започнем с кафе с Бейлис в негова чест Simple Smile >?

# 234
Здравейте, да попитам знаете ли как е положението на Хийтроу. Дъщеря ми ще пътува в понеделник за Лондон, чудя се искат ли отрицателен тест за влизане или само документ къде ще кара карантината

# 235
Не се изисква тест, само попълнена декларация 48ч преди полета. Авиокомпанията би трябвало да ви прати мейл с обяснение, какво е нужно.

# 236
  • Bristol
Илейн, много интересен исторически факт! Аз се чудех, защо пандишпан го превеждаме, като от малка мама ми беше обяснила, че в пандишпана не се слага мазнина и набухватели и много внимателно трябваше да бъркам сместа, за да бъдел по-пухкав блата Simple Smile

InaV, това с горчицата също е добра идея! Аз и чесън понякога слагам да ври с картофите и после мачкам всичко заедно, също различен аромат придава Simple Smile

Наздраве за принц Чарлс, 72 години вече!
Да ни е жива и здрава и кралицата, планират екстра банк холидей през 2022, за да отбележат подобаващо 70 години от как е на престола!
Queen's Platinum Jubilee to include extra bank holiday
Между другото, по Нетфликс утре пускат новия сезон на The Crown. В този сезон е периода на Маргарет Тачър и Даяна.

# 237
Аз чакам с нетърпение утре, паркирам се един час пред нетфликс, домочадието да се оправя 😂

# 238
Аз за първи път от месеци имам цял уикенд и май и аз ще се паркирам пред тв, ама не за сериала 😂

Някой да има изпитана рецепта за много шоколадови мъфини ? Simple Smile

# 239
Лелееее, влязох да видя слотовете от Теско. Първият свободен беше за 4.12. Ще се ходи, явно.

Общи условия

Активация на акаунт