Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 876
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • ENGLAND
И ние в училище сме с маски, имам и вайзър, ама с очилата е ужас. Учениците само в клас са без маски, непрекъснато им напомняме като излизат от класната стая да слагат маска, уж са на бъбали, ама такова мешане е като сменят стаите, излизат навън, подреждат се, после пак вътре. Но най големия ужас е липсата на учители, непрекъснато има поне десетина в изолация, няма достатъчно съплаи, всяка седмица все някоя от годините е в къщи. Ще издрапаме още 2-3 седмици, но не мога да си представя какво ще е след нова година.

# 466
  • София
Ние снощи украсихме за Коледа. Около нас много къщи са украсени и е много красиво. Котараците ни се вълнуват, защото са убедени, че тази голяма елха е увеселителен център за котки:)
G&B, правила съм тази рецепта за торта на Ирина Купенска в България, но тук не зная каква сметана да ползвам. Кои сметани са най-подходящи за шоколадовия мус?

# 467
Купувам whipping cream или double cream. Ползвала съм на Асда, Морисън, Теско, Сейнсбърис. Нямам оплаквания. Случвало се е да разбивам твърде дълго и да се пресече, но това е моя грешка. Бих те посъветвала да си купиш малка опаковка и да просто да пробваш. Обикновено са £1.10 - £1.30.

# 468
Някой с жива елха в саксия? Чудя се кога да я вкараме вътре, че е топло? Да не окапе до Коледа? Едно време слагахме жива, но не в саксия и окапваше за две седмици?

# 469
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз правя основно с мус моите торти, ползвам само дабъл крийм, предпочитам на Теско и Алди ( имах проблем с тази от Кооп например) важното е да не пребиеш сметаната, досега с тези които посочих не съм имала фал.

# 470
Аз правих тирамису с double cream, обаче тъй като съм пълен левак в кухнята не разбрах дали я пребих тая сметана или не 😂 като я пребиеш с каква консистенция става, по-скоро като на мус? Аз мисля, че изтървах леко момента и трябваше да ми е една идея по-течна. Иначе го изядохме тирамисуто 😃

# 471
Като я пре-биеш, се втечнява

# 472
Когато биеш сметана я биеш до мек връх когато дръпнеш миксера, ако продължиш започва да се сгъстява все едно и излиза маслото и после не можеш да я събереш в муса, става на вода.

# 473
Мерси, момичета. Моята изглеждаше сякаш по-гъста от необходимото и помислих, че съм я пребила. Не знаех, че всъщност ако прекаля става водниста. Нямам опит в готвенето и знам, че въпросите ми са глупави 😃

# 474
Изобщо не са глупави Simple Smile хората се учат, когато питат и аз питам когато незнам Simple Smile. Ще погледна в едната ми сладкарска книга дали имаше обяснена със снимки техниката, ако я има ще ти я пратя.

# 475
  • Bristol
В петъка си правихме суши вечер, бяхме взели японско сливово вино и саке. А аз врътнах два десерта японски. Единият беше пълен провал, но другият много хубаво се получи. Той е по-модерен кейк май, повлиян от запада. Japanese cheesecake (also cotton cheesecake or light cheesecake) is a type of sponge cake originated in Hakata, Fukuoka, Japan in 1947. Пухкав като памук стана. Ако някой иска да се пробва, следвах тази рецепта. Не е въобще труден, но се пече над час и половина.

# 476
Влизам аз да видя кой какво тегли из адвент календарите, а вас никакви няма. 😁 Как е Коледното настроение?
Днес краят на локдауна определено се усети в трафика по улиците.

Мери, възхищавам ти се на ентусиазма за експерименти. Никога не съм опитвала нищо японско.

# 477
Влизам аз да видя кой какво тегли из адвент календарите, а вас никакви няма. 😁 Как е Коледното настроение?
Днес краят на локдауна определено се усети в трафика по улиците.

Мери, възхищавам ти се на ентусиазма за експерименти. Никога не съм опитвала нищо японско.

Усети се, едва отидох на работа, голямо чудо беше.
Аз сега си стоя на една виртуална опашка в Дебенамс, много ме е яд, че фалираха, основно от там си купувах рокли.

# 478
  • London
За жалост както ви писах, че баща ми кара леко корона така и стигна до интензивно и почина. Нямаше 60....пазете се. Няма как да ми е коледно тъжно, че вече втори такъв случай има в темата за кратко, а като се сетя, че докато форумката споделяше за свекър си дори не знаех мен какво ме чака. Живота е нелеп и циничен.

# 479
Съболезнования...

Общи условия

Активация на акаунт