Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • UK
Аз пък мисля, че месят. Правят си разни сладкиши, кексчета, торти и хляб си месят. Поне майките от нашето училище.

Veggie, ти прибра ли се в ЮК или си още в България?

# 76
Да, от понеделник съм си в ЮК.

# 77
  • Манчестър
Не спазвам нищо. Излизам редовно всяка седмица с френдки на вечеря, дори снощи пак бяхме на ресторант да празнуваме започването на локдауна.
Не се събираме в къщи, заради будни комшии основно.

Не знам какъв е смисъла да се тества цял Ливърпул. Днес те тестват отрицателен, утре пипваш вируса и пак се тестваш. Ще печелят собствениците на компаниите производителки на тестове. Чудя се само кой колко акции има в тези компаниии., а да не забравяме и така шумното прокламиране на ваксината с clear disclaimer for no responsibilities. No, thank you. Няма да се ваксинирам.
Декември съм се наточила да отида в България, един полет да има останал, на него ще съм.

# 78
  • На острова
Хаха, и мен ми се ходи Декември в БГ. Да не се засечем на полета 😀

Мен не ми пречат ни магазини, ни тоалетни хартии, ни нищо. Обаче зимният сезон си изнамираме разни занимания на затворено и обикновено това ни е времето за ходене на - мачове, ATP турнир, концерти, театър, комеди вечер и прочие. Обичам Лондон и това, което ни дава и това ми липсва определено.

Днес щяхме да се сбием с мъжа ми кой да заведе синът на футбол - аз съм се разбрала с една майка да пием чай, докато чакаме, той пък с бащите да пиели бира, предкарантинно.

# 79
Аз се чудя как да си идем като каката е на училище и ще има карантина. Иначе и аз предпочитам да си отидем.
Миа, идете заедно

# 80
  • UK
Ще помолиш да ти дадат материал за две седмици да учите в къщи.
Съученичка на дъщеря ми беше две седмици карантина и и изпратиха материали в къщи.

# 81
La Catrala, към латето препоръчвам малко айриш крийм (Бейлис менте), барманите на работа ме научиха, за блясък в очите 👀👁️ямайско кафе се води 😊 оригиналното с Tia Maria го правят, ама и това крем ликьорче върши работа

# 82
  • London
Никакъв чай, само бира хаха.... хайде тъкмо си влизам и отварям биричката юхуууу. Бяхме без количката до училището с едно като каишка на бебето, сигурно се сещате повода заради, който влязох в темата, е тия келеши са пипали нещо по асансьора и отделно втори ден викат на шега пожарната.Хванали са ги, защото като излизаха обещаваха на портиера повече да не влизат във блока ( оказаха се в съседен вход, само едно момиче е в нашия ). Едното постояно е само по долнище, а нагоре голо. Хич не са наред, сега понеже асансьора не работел висят отвън, мързяло ги да ползват стълби. Не знам защо пак всички държат да ползват нашите стълби, сигурно пиклата ги кани и майката я видях.....някаква самотна перушанеста майка. Ще разпитам утре портиера по-подробно за тях и тн. Още съм на мнение, че тряба да им се дърпат ушите.

Обичам Лондон иначе не си представям да живеем в малко населено място.  Ние сме и на хубаво място, живея точно на брега Темза, отваряш вратата и те блъска мирис на река, чайки, алеи, гринуички район сме. Но да.... хора от кол и въже, това понякога не е +.

Жокер, обичам Бейлис, но не съм пробвала с лате. Подозирам, че ще ми хареса, но лошото е, че няма да ми се ще да остане само с латето.....Laughing

# 83
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз нямам време да чета изобщо, като изляза в осем от вкъщи и се прибирам в 8.30 😅 та вируса как се развива нямам идея.
Днес ни казаха, че новите указания допускат брекфъст и афтърклубовете, та тези ми притеснения отпадат, само да сме здрави и ние и тези наоколо
След работа днес ще ходя на пазар да видим ще има ли каквото ми трябва.
Иначе аз си имам 20 кг брашно от преди, щото поръчвам чувал обикновено, 😅

# 84
  • някъде в орбита...
Понеже около нас има избор от няколко големи супера и няколко малки локални, и все минавам за пазар преди обяд, та за сега нещата изглеждат относително добре. Някои глупости като тоалетна хартия свършиха в магазина, ама пуснах поръчка за следващия ден и ми докараха и пакета, та не се стягам.

# 85
В блока, в който живея има Алди на първия етаж. По мои статистики прецених, че това е най-евтиният магазин. Ходя рано сутрин, когато няма хора, иначе е лудница- никаква дистанция, а иначе всичко друго затворено заради Ковид мерки🤐 от два месеца живея с приятелка/колежка, делим двустаен апартамент и битови неща от първа необходимост се купуват общо. Вчера не сме се доразбрали и всяка от нас купила по един огромен пакет тоалетна хартия, бъзикахме се че сме като тези лудите британци, по таблоидите дето ги снимат, с пълни колички с хартия 😷 иначе по време на мартенския локдаун, когато липсваха базови стоки по популярните магазини, в полските и кюрдските си имаше всичко.

# 86
  • Оптимист по принуда
.
Съученичка на дъщеря ми беше две седмици карантина и и изпратиха материали в къщи.
Тя като се върне трябва още 2 седмици да стои. Т.е. ако си 2 седмици в Бя, още 2 трябва да стои в Ая. За 1 месец ще я пуснат ли

# 87
Е, аз бих ползвала ваканцията за евентуалното пътуване. Кога всъщност е тя? Доколкото видях от 18.12 до 4.1.?

# 88
  • Оптимист по принуда
Помислих,  че говорите за прибиране в Бя сега по време на тукашната карантина.

# 89
Да ти кажа, ако е болна сигурно ще успея да изклинча и един месец, но не искам. Тя обича да ходи на училище, когато е там напредва много бързо с езика, и не бих си позволила да напраяя подобно нещо. Тя е тук за да учи, а и може би това е основната причина да се опитваме да живеем тук, за да могат децата ни един ден да са една стъпка напред, а да не се блъскат като нас отначало. Затова се надявам заболеваемостта да спадне, да измислят ваксина, тъпия вирус да стане по-лечим и да не се притеснявам за пътуване до бг или за училището на детето/децата

Общи условия

Активация на акаунт