Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 929
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • London
Ние сме със асистент и не върви да не взема нещо по-голямо просто при нас и срещите и разговорите са много повече от колкото с други родители и със Сенкото и директорката. Такова ни е положението и ми е неудобно да не взема нещо на някои от тях. Те също му подаряват - книжки е получавал, скицници за оцветяване, колички и тн. 

# 316
  • някъде в орбита...
И при нас са картички, СЕН, key-контакта и директорката получават. Обикновено оставяме и една обща за персонала, ако мозъка ми включи навреме Flushed

# 317
Нямаме нищо. Нито в сайта на училището, нито във фейса. Много неприятно така, нищо не можеш да попиташ

# 318
  • Варна / UK
Момичета, докога можеше да се пътува с лична карта до / от UK, до 30.09.2021 ли? Независимо какви ще ги сътворят до Нова Година - сделка или не?

Досега Y1-Y6 винаги съм вземала на учителките/асистентките картички (дъщеря ми пишеше в тях пожелания и  рисуваше вътре) и бонбони (обикновено - с алкохол в тях Grinning ). Тази година в Y7 не знам дали е удачно, бих взела на Tutor-a, но заради ситуацията в момента май ще се въздържа. Дъщерята има РД другата седмица - и за тогава не знам дали да взема почерпка - ще пиша мейл на Tutor-a да питам...

# 319
Надя, до края на юни.

Аз също харесвам пуешката кайма. Вземам и смес и само телешка, но с малко масленост. Според зависи какво ще готвя. Пуешките пържоли също са ми на сърце.

Ние имаме група във ФБ и там дискотираме всичко. Аз бях инициатора за нея още в Reception. Втора поредна година ще се събират пари и после се купуват ваучери за учителите и асистентите от двата класа. Ако искат да ги ползват за себе си, ако искат - за материали.
Аз всяка Коледа подарявам книга на училището на български автор и нещо ръчно правено на учителите. За края на учебната година бях поръчала гривни с шевици, които така и не успях да подаря. За това ще ги изпратя сега. На учителките в занималнята давам нещо сладко.

Рано ми е още за коледна украса.

# 320
  • Bristol
В гимназията при нас въобще не черпят за РД в училище и картички дори за Коледа на учителите не дават. Като повдигна въпроса, няма ли бонбони да занесат или картичка поне на класната да се даде за Коледа и се врътват очите. Много са ощетени в това отношение учителите в гимназията 🤪

# 321
  • София
Здравейте.
Момичета, не видях дали има линк за работа в Великобритания.

# 322
При нас изрично още лятото казаха, че няма да приемат подаръци заради вируса. Не се разрешаваше нищо да се носи от вкъщи. Бяха казали,чкойто иска, може да им запише послание. Предполагам сега ще е същото. На дребната рд е след 10 дни, ще им занеса дребна почерпка. Досега само едни дете беше черпило и то точно преди хелоийн с шоколадче на близалка.

# 323
  • На острова
И при нас забраниха да се носят подаръци, още за завършване на годината, заради ковид. За това и не съм мислила сега за Коледа, въпреки че ми се иска. Синът ми много си харесва учителката, на малката също е много мила. За РД отдавна не дават да се носи нищо.

Бонбони с алкохол не бих занесла, защото голяма част са muslims, то няма как да разбереш с точност, не винаги дрехите подсказват.

Luss, какъв линк за работа? Сайт за работа ли? Ползвай гугъл просто - напиши jobs in ... еди кой си град..

# 324
  • UK
Някой тук знае ли как мога да сложа булсатком на fire stick-а на амазон? Чух, че може, но не знам как и не намирам информация.

# 325
Здравейте! Някоя от вас готвила ли е gammon joint? За пръв път взимаме, обаче не знам как се приготвя, даже не знам какво точно е 😀

# 326
Здравейте! Някоя от вас готвила ли е gammon joint? За пръв път взимаме, обаче не знам как се приготвя, даже не знам какво точно е 😀
Би ли приложила снимка? Да не объркам по памет какво е. Ако е оная буца месо, ще дам насоки

# 327
  • Bristol
Най-често се пече.
Виж на опаковката обикновено има подробни инструкции колко време, при каква температура, кога да смениш температурата и дори го изчисляват времето точно за твоя грамаж, да не се мъчиш със сметки Simple Smile
Друга опция:
https://www.bbcgoodfood.com/search/recipes?q=Gammon+joint
Да споделиш после как е станало Simple Smile

# 328
Видях в нета какво е. Това е, което си мисля. Оня ден правих същото, аз му правя резки с нож и овкусявам с олио, сол и червен пипер. Сложих го в кесия, пекох около 2 часа на 180 градуса. Стана много вкусно и сочно, но на следващият ден беше леко сухо месото.

# 329
Благодаря ви много. Ще кажа на мъжа ми какво сте посъветвали, че той реши да се заеме с него. После ше споделя какво се е получило 😊😋.
Brumm а какъв ти беше грамажа? Моя е към 750 гр.

Общи условия

Активация на акаунт