ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 132
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Оф, добра идея е за маски в час, но много хора, подкрепящи писмото, биха били против пък тях. Поне такива настроения усещам около мен. Иначе, наистина е по-малкото зло. И въпреки всичко, учителите не се заразяват толкова в училище, а на други места, това пък е толкова очевадно. Одеве по новините :ЦЯЛ клас от еди коя си гимназия е в карантина заради болен учител. Натъртват на ЦЯЛ. Е какво е това? Какви са тези глупости? Каква е тази ужасна манипулация? Защо се прави и кому е нужна? Нямаме медии, имаме посредствени удобни мекотели.
Набора днес с вече най-честата му оценка по френски, 4,на последната контролна. Та, оценка номер 10, 50% са четворки, две шестици, другото 2 и 3 🤣.
Нищо, ако държи така, ще съм Доволна, малко взе да влиза в час и да не му се струва френския твърде гейски. Абе дано ги научат тези езици тези деца, да му се не види. Аз повече пари за частни уроци не давам. Само 10 клас на английски за С1 да се готви и да вземе и това е.

# 91
  • София
При нас има учител, който изпитва на дъската, по "старомодния" начин. Още в началото на годината беше помолил децата, излизайки на дъската да слагат маски, за да са предпазени двойно при близкия контакт. Няма ниски оценки, щото учителят не е разбрал. Трябва да се правят компромиси!

# 92
А защо се е самокарантинирал министър Вълчев?
Бил е в контакт със заразен: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/207936-krasimir-valchev-se-s … AG8zJqOoWs5JqSnew

# 93
  • София
Аз не настоявам за маските.
Може просто на напишем "при засилени мерки за сигурност".
Иначе винаги е добре, когато човек иска нещо, да е и склонен да даде.

# 94
  • София
Аз не настоявам за маските.
Може просто на напишем "при засилени мерки за сигурност".
Иначе винаги е добре, когато човек иска нещо, да е и склонен да даде.
Абсолютно! Другото си е тропане с крак и нищо повече!

# 95
  • София
Никой не е казал, че не сме склонни. Просто няма смисъл изрично да го предлагаме. Дали е тропане или не зависи най-вече от това на писмото според мен. Писмото за мен е най-вече изразяване на позиция, за да знаят, че я има.

# 96
Не мисля. Учителите и досега бяха с маски, а в крайна сметка е най-важно да се чуват те.
И в АК и във ФЛ децата са с маски в час от началото на учебната година. Очевидно се свиква и това е направо бял кахър на фона на потенциално възможно няколкомесечно ДО.

И аз така мисля. А съм по принцип отявлен противник на маскирането. Но в момента съм се примирила със ситуацията и смятам, че трябва да се минимизират щетите за децата.

За подписите и събирането им нямам идея.
За присъственото НВО как се процедираше?

# 97
  • София
Главно тук и през ФБ.
И после се копи-пействаха във файл.
Няма ли някаква опция за вид Гугъл документ с достъп онлайн, в който само да може да се пише без да се трие?
Друго, което ми хрумва е, че можем да ползваме портал за петиции, за да съберем имена, и после да ги копираме оттам и да ги приложим в писмото. Или просто да има линк към петицията. Но само с петиция не е ОК.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 20:34 от Red

# 98
  • София
Страхотно название, благодарим!

# 99
Аз също мисля, че няма смисъл да предлагаме децата да са с маски в часовете. Достатъчно е да се спомене: " При необходимите мерки за сигурност".
Нека училищата да си решат, както например АК са решили да са с маски в часовете.

# 100
Изпуснах ви с инициативата. Според мен решението в червените зони да не се учи не може да се промени, дори съм убедена, че и 5-7 клас ще ги изкарат в ДО.
И може би действам примиренчески, но го приех. Виждам, че много учители са за ДО, и ако ги е страх не мисля, че ще е ок присъственото. Това, което не мога да приема е некачествено ДО. Като нищо не пречи да бъде качествено, не е кой знае каква философия.
Ще изчакам тази седмица да видим как ще е в новото училище.

# 101
При нас е като цяло качествено ДО или поне не се различава много от присъственото. Правят каквото могат преподавателите. Сега и с часове от по 40 минути се надявам да е още по-добре. Проблем обаче си остава техническата обезпеченост. Когато има проблем с ВКС, се губят часове. И малко по малко тези загуби се трупат, а технически проблеми неминуемо има. И другото е, че поне моите деца много бързо губят мотивация при онлайн обучение. Това е за съвестни, отговорни, амбициозни ученици. Моите са завеяни, енергоспестяващи, малко мързеливи.
Ама каквото такова, сякаш съм се примирала вече. Дано поне спортната зала остане отворена, за да може малкият да тренира, че иначе ще стане голямо залежаване.
Днес наборът направи един тест за вектори без грешка. И реши, че му е достатъчно за този раздел.

# 102
Аз се притеснявам как би се отразило евентуално ДО на малкия. Взех му и на него лаптоп, за да сме сигурни, че всеки си има и няма да е проблем, ако изведнъж решат и малките да преминат на такъв тип обучение.
Веднага почна да играе на някакви игри с приятели, постоянно дъвче нещо. Времето не е много ок за разходки и игри навън, той няма самодисциплината да тренира вкъщи сам. Брат му поне това си го прави. Качване на килограми ще му се отрази зле и на здравето като цяло. Той е склонен и да иска и по-боклучава храна. Ако не му я осигуря аз, почва да моли цялата рода. Всеки ден си играя да правя здравословни алтернативи на разни сладки и тестени неща, но не пробивам при него....
Трудно е и да го накарам дисциплинирано да си върши задачите. И аз стигнах до момент да предлагам пет лева, за да си напише домашните по-миналата седмица, когато си беше вкъщи болен. Иначе чете книги, писа собствена "книга" за приключенията на козата Джефри, но с домашните е едно постоянно отлагане - после, после, после. Това "после" настъпва вечерта, когато вече съм много изморена . Но това са си някакви наши си частни случаи, явно недобро възпитание на децата и т.н Основното е сега здравето.
Реално учителите по никакъв начин не са предпазени с решението само гимназистите да са на ДО. При някои се получава така да имат един присъствен час, един онлайн. Ходят си с лаптопите на работа и редуват видовете обучение от работното място.

# 103
  • София
Добо утро, изпуснах ви.
Ние с ММ сме с ковид симптоми, тест не сме правили. Негов колега чака резулат от вчера и според него ще решаваме.
Децата засега са добре, в случая съм доволна от ДО, наборът няма да изпуска училище. Малкият ще трябва да го обучавам аз, паралелно с работата ми.
Малкият ми бръмбар става на 8 днес, с такова нетърпение чакаше партито с приятели ... ама друг път ще е. Ще си празнуваме само четиримата, важното е, че сме заедно.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт