ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 125
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
И Вълчев се е самокарантинирал.

# 76
Супер, Звънче!
Това беше необходимо - някой да доразшири и обоснове. Мене започва да ме стяга шапката след написване на една страница текст. 😁
Ред, чудесно е писмото и Звънче е допълнила също много на място. Благодаря ви!
Как гледате на идеята да предложим и задължителни маски в клас, само и само да са присъствено? Или да остане за по-нататък, ако изобщо има дебат по темата?

# 77
  • софия
Да, може да се допълни децата да бъдат присъствено при прилагане на засилени мерки. Утре ще погледна отново писмото на ЧУ.
И да спрат директорите и учителите да се оправдават, че мерките не се спазват. Техен е ангажиментът това да се случва. Все някой друг е виновен, все друг да го свърши.

# 78
  • София
И аз сетих, че трябва да допълним за маските, както и да припомним, че всички имат право на избор, което де факто е дадено с ОЕСР по желание.
Ако някой иска, да го допълни сега, ако не успеете - аз утре ще го добавя.
По-важният въпрос е каква организация ще се прави за събиране на подписи.

# 79
Имайте предвид, че с маски в час е пълна трагедия откъм чуваемост. Изобщо не се разбира като се говори през маска. От това по никакъв начин децата няма да са облагодетелствани.

# 80
  • Между гори и планини
С маски да стоят по 6-7 часа? Моя в началото я носеше така и се връщаше с главоболие.

# 81
  • София
Не мисля. Учителите и досега бяха с маски, а в крайна сметка е най-важно да се чуват те.
И в АК и във ФЛ децата са с маски в час от началото на учебната година. Очевидно се свиква и това е направо бял кахър на фона на потенциално възможно няколкомесечно ДО.

# 82
Явно някъде свикват, някъде - не. Синът ми в часовете по история нищо не разбира, докато преподавателя му говори през маска и не е единствения от класа си.

# 83
  • софия
Очевадно е, че трябва да бъде избрана по-малката злина - целодневно седене пред компютъра и осакатено обучение или маски по време на час, и гимназистите са жертвените агнета.

# 84
Те са жертвени агнета във всяка една ситуация. Няма полезен ход.
Единственият такъв е за да се върнат по-бързо децата на училище в нормална среда е да се поиска затягане на останалите мерки за всички хора, извън 2% гимназисти... Останалото е пресипване от пусто в празно.

# 85
  • София
Видно е, че гореописаният учител по история просто си мърмори под носа по принцип.
Но не виждам какво общо има това с предложението децата да са с маски в час, така че учителите са са по-защитени.
ПП: Получихме съобщение - от утре и в нашето училище часовете стават по 30 минути.

# 86
Е, нищо... После би могло да стане ясно кое няма да е наред. Simple Smile
Ще дойдат и оплакванията защо детето ми има еди-колко-си, толкова ли не е могъл да го чуе учителя... Ама то изобщо едва ли ще се стигне до пускането на гимназистите обратно на училище, па макар и с маски.

# 87
  • София
Нашите бяха с маски по френски, по молба на учителката им. Никое дете не се беше възпротивило. Не знам колко време е продължило това.

# 88
Нашите бяха с маски по френски, по молба на учителката им. Никое дете не се беше възпротивило. Не знам колко време е продължило това.
Въпросът е дали добре са се разбирали кой какво иска да каже.
И дума не може да става за възпротивяване. Все пак това е наличният метод за някакво възможно предпазване.
Въпросът е в това колко качествено и ползотворно ще е присъствието им в час под тази форма, нищо повече.

# 89
  • София
За мен е излишно самоинициативно да предлагаме да носят маски в час. Ако се стигне до там, ще свикват някак, но да излиза от нас, не ми се струва добра идея.
А защо се е самокарантинирал министър Вълчев?

Общи условия

Активация на акаунт