ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 143
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Чудесно е писмото, спретнато Simple Smile Благодаря, Ред!
Ще подписвам и разпространявам.
Нищо, че в момента за Митко ДО е 6-ца от тотото, защото трябва да остане на домашно лечение три седмици. А сега няма да отсъства и още от днес ще се включи в часовете.
От неделя си е вкъщи, добре е, пу-пу. Аз вече съм на работа. А брат му си е присъствено, като вчера си дойде от Плевен. Цялата раница с учебници и тетрадки е останала там Rage За мъжете и организацията им книга мога да напиша. Хорър. Не знам всички ли са така, но моите определено. Та днес замина с раницата на брат си, една тетрадка, химикалки и сандвич. Можеше и едни слънчогледови семки да му сложа, за да не скучае Confused Баща им ще организира спешна доставка днес.

грейпфрут, бързо и леко да минава! Flowers Four Leaf Clover Честит да бъде малкият бръмбар! Здрав и много щастлив!

# 106
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Ние се върнахме вчера от почивка, имаше езда, имаше катерене, разходки, прекрасни гледки, много добре си починах. Няколко дни без никаква телевизия и новини ми се отрази страхотно. Отпразнувахме РД. Сега ще наваксам с темата.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 08:21 от gadamer

# 107
Момичета моля за следната информация. На СМ се налага да прави пълна кръвна картина и урина за картотека като състезател. За първа година е тази лудост! Та питанет ми е - знаете ли в София лаборатория, в която НЕ правят PSR тестове? Ще ми се да избегнем контакт с евентуално заразени и въобще такава среда.

# 108
  • София
Благодаря на Ред и Звънче за писмото. Стегнато и ясно. И съм на мнение, че трябва да предложим носенето на маски, защото те така или иначе ще бъдат наложени ако ги върнат и е по-добре от нас да излезе, за да се види, че сме загрижени родители, а не някакви, които само искат.
Само че никак не вярвам да има резултат за т.нар. червени зони. Смятам, че дори там (или поне в София) на ДО ще преминат и децата от прогимназиален етап.
Митко от два дни се кани да излиза в квартала и два дни не успява, защото някой от приятелите се обажда, че е положителен или контактен. И седи вкъщи и страда. Трябва да ходят на училище, но дано цената не е голяма за някои семейства. Аз искам той да е сред себеподобни, а не вкъщи пред лаптопа и то с намалени часове ДО.
Скрит текст:
Да ви кажа аз лека полека започвам да се стресирам от цялата ситуация и се усещам, че чисто психически започва да ми действа негативно. Много, ама наистина много са вече болните (не просто позитивни) около мен. Включително и в работата вече имам доста колеги и от вчера сме започнали да правим графици и да мислим какво може да се работи от вкъщи, за да изпратим някои хора у дома. Момчето на 33 г., което не дочака линейката е колега на мой приятел, който също се бори с тази гадина и от два дни се влоши.  Отново като март-април спрях да се виждам с родителите си и сестра си, което ми тежи. Не искам така да живея.

# 109
Добро утро в днешния знаков ден Simple Smile
Интересни събития предстоят. Майка ми днес има рожден ден, става на 80. Силно се надявам да получи най-хубавия си подарък - Тръмп да спечели изборите и мъките с вируса да свършат! Gift Heart (това в рамките на шегата, да поясня все пак Joy)

Допълвам се:
Скрит текст:
Мама Мони, горе главата! Място за отчаяние няма. Всичко е въпрос на нагласа на психиката и приемане на действителността.
Баща ми почина миналата година. Майка ми остана да живее сама. Много трудно подвижна е, но успява да се обслужва сама. От началото на пандемията съм ѝ завела децата цифром и словом да ги види 2 пъти и то стоейки на входната врата. Пазарувам ѝ, оставям покупките на вратата и тръгвам.... Контактите ни са по телефона. Това е. И няма все да е така. След всяка буря слънце изгрява. Важното е да не се предаваме и отчайваме! Рано или късно и това ще свърши.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 08:46 от шмърциплянку

# 110
Момичета моля за следната информация. На СМ се налага да прави пълна кръвна картина и урина за картотека като състезател. За първа година е тази лудост! Та питанет ми е - знаете ли в София лаборатория, в която НЕ правят PSR тестове? Ще ми се да избегнем контакт с евентуално заразени и въобще такава среда.
И аз търсих и се оказа, че май повечето са така. Всичко, което не е Рамус, Цибалаб и още 1-2 са такива. До нас има Сана, те не правят пср-и. Вижте най-удобните 2-3 до вас и влезте в сайта им и там ще пише има или не пср.

Аз честно казано предпочитам ДО, отколкото измъчено присъствено с маски. Гледната ми точка е комфорт на двете страни (Ния 30 минути в Бриколаж едвам издържа и хич не мисля, че се свиква ей така), отделно не съм убедена колко и как ще сменят маските и колко точно е здравословно целодневното носене на маски.

# 111
Добро утро. И за моя син съм сигурна, че не би издържал няколко часа с маска. Когато ходихме на шопинг есента едва издържа. Същото става и като чакаме пред ортодонта, а е максимум 30 минути.
От 7:30 трябваше да са му часовете днес. В 8:10 тръгнах за работа, още не беше успял да влезе във ВКС. Липсваше учител, който да я отвори и те да се присъединят. Не знам какъв е проблемът, технически или нещо друго. Английският днес го отписвам.
Трябва да правят контролно по математика днес, общо за комбинаторика и вектори. А, да видим, дали ще успеят.
Направо цялата учебна година съм я отписала за жалост. Ясно, че няма да успеем да се образоваме, да видим дали поне ще успеем да останем здрави.

# 112
Аз вече съм и още по-крайна.. Искам нулева година, да си боледуваме, да се лекуваме, учителите да си поседят у дома без заплати, че да дойдат на хала на обикновения гражданин, и на есен с песен!
 Една учебна година да си по ходят по молове, барчета и всякакви неща, защото тях няма да ги затварят

# 113
Аз пък не мога да се примиря, при липса на каквито и да е мерки в останалите сектори или наличието на проформа такива, да го отнесат единствено децата в гимназиален етап. Не заслужават това, при всички усилия, които положиха в тази необичайна ситуация през изминалата учебна година. С тяхното ДО обучение пандемията няма да се ограничи, всичко е само "пясък в очите", който да замаже липсата на воля за наистина адекватни и повсеместни мерки у управниците.
Просто не е честно!
Нека опитаме с писмото.

# 114
  • София
По въпроса с маските, сещам се за педиатърката на набора, когато беше бебе (роден е февруари), изрично казваше да не се слагат шалове около устата, когато излизаме за разходка.
Вчера групичката на набора се бяха организирали да се видят на разходка в Южния - две деца не са отишли, защото майката на едното е със съмнения за ковид, а другото има симптоми.
Казвала съм, че в работа ни правят седмични тестове - по-миналата седмица имахме 2 положителни, миналата вече бяха 4ма... Първите случаи, които изолирахме бяха безсимптомни или със съвсем леки оплаквания. Последните вече имат по-сериозни симптоми - слава Богу, засега, не са тревожни.
Днес говорих с колега. Голямото му дете в 5 клас е карантинирано заради положителен учител по математика и са минали на ДО, в който период са имали всичко на всички 1 час математика със заместник... Нали имаха подготвена банка кадри със заместници -студенти ...

# 115
Гледах Вълчев и каза,че изготвят нова наредба.Ядосвах се на водещата ,защото доста време говореха за ДГ и ...... то е ясно и без обяснение,че няма да бъдат затворени.Между "редовете" се усещаше,че там където децата са малки и трябва гледане от родител  ще се работи,а другите - мисли се за локално решаване на проблема и евентуално връщане присъствено на определни у-ща и класове ,в които няма контакт с вируса.Общо взето приказки ,дето си ги говорим ката ден.Нищо интересно.Така,че чакаме наредбата.
                          Относно маските - първо-не е вярно,че всички учители ги носят и второ - аз се задушавам точно на първата минута с тях.С шлем съм още по-зле и за това реших въпроса с един тънък ,памучен,широк шал,който се прегъва в четири слоя .Така се движа и с ГТ и така работя.Доста по-удобно и комфортно отколкото с какъвто и да е вид маска. Върши същата работа,като маската ,но е в пъти по-удобно и комфортно.

Аз вече съм и още по-крайна.. Искам нулева година, да си боледуваме, да се лекуваме, учителите да си поседят у дома без заплати, че да дойдат на хала на обикновения гражданин, и на есен с песен!
 Една учебна година да си по ходят по молове, барчета и всякакви неща, защото тях няма да ги затварят
                        И това няма да реши проблема и няма "да спре" вируса. Yum Още в началото казаха,че 70-80 % от населението трябва да преминат през този вирус и тогава може да се очаква утихване на пандемията или поне намаляване на заразените.И ако си спомняте мерките бяха взети "за да подпомогнем здравната система,защото няма капацитет", а не да се погрижим за здравето на хората.

ПП. Грийн,това с банката студенти си е пълен смях.Няма такова нещо.Дори пенсионираните учители в едно у-ще не ги викат да заместват,а казват ,че не искат.Казах,че имам приятел изключителен учител по АЕ и да не мислите,че някой го е повикал.Работи на 4 часа в Бузема,поради липса на друго място ,защото никой не иска да вземе пенсионер ,колкото и добър да е.Няма нищо против да работи,но се оказва,че няма и къде.При нас същото - не се викат замесници,а се гънем по цял ден.Вълчев също спомена замесниците,но и той явно не е в час с положението на терен.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 09:09 от Didia

# 116
Didia, аз не казвам, че вирусът ще изчезне, а че като поседят всички в лишения и всеки загуби нещо в това седене, ще станем по организирани, мотивирани и загрижени да пазим нас и околните.
Учителка на сина ми от начален етап в Учители. Бг под темата за ДО в училищата писала, че е за ДО, защото учителите се разболява ли. О, изненада, същата смело отстоява работата на частните школи и занимални! Самата тя работи в такава!

# 117
  • София
Ау Скаридка ти вярно си много хард Simple Smile
Дидиа тя не казва, че вирусът ще се спре, а просто през тази една година ще си го изболедуваме, защото всички ще работи без училищата!

# 118

Медицински център FiHealth в Студентски град до зала Хр. Ботев.
В средата на октомври пусках пълни изследвания. Не работят с ковид, имат лаборатория и всякакви видове лекари за преглед. Не искат отрицателен тест, за да те приемат (слава богу и такива лекари все още се намират). А, и работят със ЗК, мисля.

Гадамер, много красиво, къде сте били? И ние искаме.

Ако смятат да държат децата ни на ДО до февруари-март, аз също ще поискам нулева година и съм готова да поема последствията за това.
Не може да се отбива номера с ДО, а после празнините да се чудим ние как да ги запълваме.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 09:40 от Анонимен

# 119
august74, в Бодимед (на Бузлуджа), със сигурност не правят ПСР тестове.

Общи условия

Активация на акаунт