Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 025
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
ЕЕее, а други опции има ли? Ехото не ми е опция, защото лекарката не работи всеки ден и не е от града.

# 391
ЕЕее, а други опции има ли? Ехото не ми е опция, защото лекарката не работи всеки ден и не е от града.

Поне при мен е така сега..ако искаш при цикъл си пусни полови хормони Лх,Фсх и естрадиол на 3 ден ит цикъла,за да видиш как са нещата при теб🙂
Ако не са така завишени стойностите тестовете ще отчетат овулация,но за най сигурно се мери и БТ всеки ден,аз никога ме съм си следяла БТ,и нямам идея кога е индикация че си в овулация!

# 392
Мацки, да знаете, не сме сами 😏
Снощи гледах Черешката на тортата и Юлияна Дончева се тюхкаше как щяла да забрави за малко кюфтетата във фурната, колко била разсеяна по принцип и така нататък 😁

# 393
Ако някой открие рецепта как да намали стреса моля да не я пази в тайна а солидарно да я сподели. На мен не ми се получава. Последните 15 години при мен то е повишено по редица причини, но това като бях по-млада не доведе до отклонения в баланса естроген/прогестерон. Дисбаланс дойде след 49 г което пък си е нормална възраст за мен да поемеш към страната на " кукумицина" както го нарече кардиолога. Явно този  дисбаланс е характерен за възрастта , така или иначе всичко ще намалява, кое първо кое второ. Не са много дамите при които се случва едновременно и те нямат неразположенията от които тук масово се оплакваме, спира им бързо и натам пеят. Ами не ми се получава "пеенето", четвърта година.
За намаляване на стреса най-много ми помагат дихателните упражнения, релаксацията (йога-нидра) и спорта.

А при доминантен естроген, ето една статия, която е грамотно написана, с изключение на добавката див ямс, която не повишава прогестерона, а естрогена.
https://nadiapetrova.bg/programs/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80% … 0%b3%d0%b5%d0%bd/

# 394
Естроген кога се изследва?

# 395
И той на трети ден.

# 396
А какво друго е на трети ден?
ЛХ и ФЛХ?

# 397
# 398
Имам изследване за 3 ден, но от кодовете не мога да разбера какво е. Така, значи ще си питам и ще искам и естрогена, ако не е отбелязан.
Друго има ли, което се изследва на 3 ден, че да искам и него?

# 399
Друго няма. После ако имаш пари за харчене, след овулация  до 7 ден след нея можеш да изследваш прогестерон и пролактин. Пролактина показва дали е имало овулация.

# 400
Да, набелязала съм и прогестерона. За пролактина- не знаех. Нали овулацията ще я засека с тест за овулация и според него ще се ориентирам за ден за изследване на прогестерона.

# 401
  • София
За да видиш естрогена най-добре на 21 ден с прогестерона и да им засечеш съотношението

# 402
  • Пловдив
Не, не...не показва това Пролактина. Пречи или помага за О, не показва да я има или не.
Той се пуска на чист ден.
https://delpem.com/%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0 … 1%80%D0%B8%D1%81/

# 403
  • В градината...
Пролактинът няма значение на кой ден се изследва, но е хубаво да е на чист ден. Прогестеронът показва дали е имало ову.
А Е2 в началото на цикъла е най-нисък, във фоликулярната фаза расте и в лутеалната спада.

# 404
Как така дивия ям повишава естрогена, а не прогестерона? Нали точно от див ям се извлича диосгенин? Обяснете, моля, какво имате предвид.....
https://www.endometriosis.bg/estrogenova-dominantnost-ili-estrog … esteronov-balans/

Общи условия

Активация на акаунт