Кичури върху кичури - решение - идеи и обмен на съвети

• 750
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм  много цветна личност, която  променя редовно и цвета и дължината на косата си. Просто имам често нужда от промяна и не понасям една и съща прическа нито цвят..
Имам шанса да имам много хубава коса ( изчетках се ). Но това е факт. Преди много години бях модел три пъти на състезания за фризьори..

Вчера след като отидох да ми направят нови кичури, старите бяха от преди 7-8 месеца, така се получи, че някои станаха адски светли, като бели дори - навярно са нанесли новите върху някои, които вече съществуват.
Някои са много красиви, други адски бели и то отпред, сякаш съм Мериил Стрип от Дяволът носи Прада. По принцип идеята ни беше, да имам по светли кичури отпред, защото започнаха да ми раснат някои бели коси тук таме. Но, разликата е фрапантна между адски русото, тип бяло и русото.И сега изглеждам белезникава, сливам се с косата и цветовете, бая грим ще трябва да слагам, хахаха
Боята беше  с 9-ка, други с 10-ка. Светла жена съм.

Имате ли някаква идея, след колко седмици мога да се боядисам, за да покрия малко тези прекалено бели кичури и с кой номер ? Или някаква друга процедура ? И съответно цялата ли коса трябва отново да боядисам ?
Аз до вчера бях с корени 6-ца, сега съм с доста кичури 9-ка, да не кажа и 10-ка. Малко ми е too much.
След кичури, се опитвам да щадя косата си на макс и искам да получа мнение, ако сте фен на коси, бои, боядисване и грижа за косата.

Последна редакция: сб, 14 мар 2026, 13:16 от BlackCat12

# 1
Матираш много белите. Отиди на добър колорист.

# 2
  • София
Прекалено обезцветената коса няма да задържи боя или пигмент, той ще се отмие много бързо. Да не говорим, че това застъпване блондор върху блондор е много вредно и накъсва косата, нищо че са минали 7-8 месеца. Сложете боя в корена, да кажем ниво 7 или 8 и леко разнесете надолу, за да се прелее. Една фризьорка ми разнасяше боята с гребен надолу и ставаше хубаво, ефект опушен корен - така и визуално се заличават чертите отгоре, където започват кичурите, и не стои като отсечено. Може допълнително да махнете още от прекалено светлото с етажиране на косата. Наскоро ходих за подстригване с етажиране и падна ужасно много светла и изгоряла коса, особено от горния пласт. Може на места да се добавят и тъмни кичури с боя, но пак съм скептична, че ефектът от тях ще бъде траен, защото обезцветената коса не държи цвят.

# 3
Да, мисля, че много ми е матираха, останах повечко отколкото трябваше. Но, не мога сега пак да отида на фризьор, защото ще ми се прецака съвсем косата.
Ако сега съм с проснали корени 1 см някъде, след колко време мога да си ги боядисам ?
И да, 8-ца ли да сложа ?
Одрусах се яко с пари вчера, за кичури, подстригване, 2 вида грижи, маски и мазила,матиране, сешуар, така,че...
Мислех или след 2 седмици да отида пак на фризьор и да помоля само матиране , но по-топло, а не толкова студено/пепяво.
Или сама, да си сложа на корените една 8-ца и да разнеса малко надолу ?
Какво мислите ?

# 4
  • София
Аз нещо се обърках от това описание. Ако може, сложи снимка как си сега и какво искаш да постигнеш.

# 5
  • София
1 см корен е достатъчно за боядисване. Аз бих отишла на фризьор за това, но ако умеете сама, няма проблем. Има салони и за 20-30 евро могат да го направят.

# 6
Нали казах, че се опитахме да постигнем ефект, предната част да е по светла, заради бели коси, които започват да изникват. Но стана прекалено бяло, сякаш съм изцяло побеляла, като бабичка ми изглежда.
Отзад е ок, но отпред има няколко много яки кичура. Дали с къпането ще падне този студен бял цвят малко ?
Може и спрейове някакви да използвам до следващото боядисване, защото искам да мине малко време преди кичури и боя.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 мар 2026, 20:56 от BlackCat12

# 7
  • София
Съжалявам, но наистина крайният ефект е като побеляла коса, която никога не е била боядисвана.
Моето предложение е - откажете се от кичурите въобще и наистина боядисайте цялата коса с някой плътен цвят - примерно 9.

# 8
На мен пък ми допада. С пет минутно тониране на мивката, ще стане супер. С колорист, не вкъщи де.

# 9
Благодаря ви ! Ще изчакам малко, 2 седмици и ще отида да ме тонират, защото наистина изглежда бяла, сякаш цялата съм побеляла.
Хубава вечер !!!!!

# 10
Не пипай нищо, върни се при фризьора и му кажи, че ти е светло. Напълно нормално е, в салона може да ти се е сторило ок, но в къщи... Даже може и да не те таксува, ще ти оправи кичурите. Не прави тази глупост сама да се боядисваш. Например, ако решиш да намажеш цялата коса с кестенява боя, ще станеш на пътеки., няма да покрие еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт