Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 015
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • Козлодуй
Моя начин за намаляване на стреса е като намалявам общуването с хора и така намалявам вероятността да 'сгреша' Simple Smile Нали знаете че който не работи той не греши и съответно не се стресира Simple Smile
По повод косопада по-горе исках да споделя че през лятото имах силен косопад а сега да чукна на дърво не ми пада косата изобщо - не мога да посоча точно от какво спря, но мога да кажа какво промених Simple Smile
1-во пиех Приорин но от него слабо намаля
После преминах през всички шампоани и балсами за косопад също слаб ефект
После се примирих и започнах да пия витамин D за имунитет започнах да се боядисвам с къна и пия милгама заради кръста и някакси сякаш от това спря без да се напрягам а и нямам досег много с хора успокоих се и спря естествено Simple Smile
Само да припомня че този крем е споменаван с добро в темата - https://apteka-optima.com/online-apteka/hranitelni-dobavki/aquas … m-50-gr-35831.htm и съм го запазила

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 12:26 от pvacheva

# 376
  • В градината...
То и аз намалих общуването, но след месец и половина локдаун с децата съм с високо кръвно /искам тук един емотикон на жена с изправена коса нагоре/.
Вчера ходих пак при кардиолога - 160/110. Вика - ама от какво е това кръвно?! И пак ми смениха лекарствата за 10 дни, да видим. А започнах да не го усещам . Явно съм го вдигала мнооооого пъти, а не съм мерила.
Рекох, ще спортувам, да се разсея. Кардиолога - абсурд с това кръвно.

# 377
  • София
el 73, много ти благодаря! ❤️❤️❤️
Явно с теб се движим по една пътечка.
Все си мислех, че като е махната излишната лигавица ще се нормализира положението.
Аз преди две години имах спиране за 1 месец после дойде, беше продължително, но слабо течение.Пак пих "Примулот-нор" и се нормализираха нещата. Миналата година всичко си беше наред, докато октомври пропуснах един цикъл и от ноември няма оправя. За това и се реших на абразиото. Явно и то не е панацея. 😞

# 378
Въпроса е как да покачим прогестерона от тук нататък:smile:? Да речем, че ХЗТ не е опция за всички. Иначе на всички  ни е ясно че трябва да покачим прогестерона. Но как?

Има биодиентични прогестерони,мазила или на капки,които се капят под езика,но на първо място трябва да се изчисти естрогена от тялото  и започване на прогестерон,много жени се оплакват в началото че се чувстват по зле ,а това е така от наличието на много естроген,и до като се разбута естрогена има симптоми!
Аз се мажа близо две години с биоидентичен прогестерон. Седмица две преди да ми дойде го почвам. Но не намирам никаква разлика за толкова време. А естрогена не знам как да разбера имам ли го в повече и как да го чистя. Храня се доста изчистено и спортувам на макс. За грим една спирала и едно червило слагам, лицето без крем няма как да оставя, ползвам и слънцезащита за да не се петносам, лакове за нокти много рядко ползвам. Рядко се и парфюмирам. Храната си в пластмаса не нося на работа от над 10 години, бутилките ми са метални. Друго не знам какво да направя.

Ето ми естрогена- E2- 27,2pg/ml 12,5-166
Не знам доминира ли. И прогестерона:
9,7ng/dl -  на 22 ден 1,8-23,9 luteal phase

# 379
  • София
Вики, перфектна си, съотношението ти го сметнах 359, това е образцово!
Над 200 до 500 е идеалното и не бях срещала някой с такова.
Кажи си тайните🤗

# 380
  • Бургас
Аз пък да помоля да го покажеш този прогестерон.Бях започнла Мун Райз, но нещо не ми понесе.Обаче сега се заговори повече за прогестерона и съответно разбрах, че е нормално в началото да има дисбаланс докато се наместят и може пак да пробвам, но и аз трябва първо да си ги изследвам.Според мен имам някакъв излишък на естроген по косвени признаци.

# 381
Аа Aurora те моите тайни ги пиша постоянно тук, но процеса на остаряване не съм спряла. Да съм здрава, не съм здрава. Оплаквам се от какво ли не. По нищо не се различавам от никоя от вас. Само дето нямам такива кървения налагащи абразио ( за сега). Затихивам си тихо и кротко 😂

Крема ми от iHerb. И друг път съм го пускала. Ще го пусна пак по-късно, че съм от телефон и не знам как да пусна линк.

# 382
Вики, перфектна си, съотношението ти го сметнах 359, това е образцово!
Над 200 до 500 е идеалното и не бях срещала някой с такова.
Кажи си тайните🤗

При мен нещата са зле ,та ще трябва да мисля сериозно по този въпрос

# 383
  • София
Белисима, 55 ти е...то повечето сме така...
Тук е калкулатора: https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio
На 21 ден се пускат двата хормона.

# 384
Белисима, 55 ти е...то повечето сме така...
Тук е калкулатора: https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio
На 21 ден се пускат двата хормона.

Ще пробвам някакъв прогестеронов крем биодиентичен,пък да видим до къде ще я докарам🙂

# 385
Ето ми прогестероновия крем: https://www.iherb.com/pr/Life-flo-Progesta-Care-Body-Cream-with- … -oz-113-4-g/10007 Но както казах с него и без него все тая. Големи суперлативи писани на всякъде за него, но някакъв осезаем ефект не съм усетила аз. Ако ще ми закъснява - закъснява, болки в гърдите колкото щеш, акъла го няма никакъв от доста време....Та не му знам ползите. Предния месец пък за първи път го забравих. И май няма да ги спонсорирам повече.

# 386
  • В градината...
Аз имам /поне имах/ ову на 11-ти ден и 21-ви изобщо не беше показателен.

# 387
  • София
21-ви ден е за такива като мен , дето не си знаят овулацията. За тези, които си я знаят е 7 дни след овуто:)

# 388
Мисля да си купя тестове за овулация и чрез тях да се ориентирам.

# 389
Мисля да си купя тестове за овулация и чрез тях да се ориентирам.

Аз от тия тестове съм си почти постоянно в предовулаторно сътстояние,ЛХ миналият месец го изследвах на 4 ден от цикъла и беше над 20🙂

Общи условия

Активация на акаунт