Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 013
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Аз вече претръпнах и даже ми се иска да ми спира вече нацяло, а не да го регулирам с хормони, пък да видим какво  ще става...
Внимавай какво си пожелаваш. После става още по-кошмарно.🤗
Да не тичаш после като мен с молба към доктора > Давайте нещо да пия ,че не се издържа. Бях съгласна на всичко.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 05:10 от La Gitana

# 361
  • На планетата земя
Има физиотерапевти тук но никой не ми обяснява за масажист - нито един от двамата лекари не ми каза каквото и да е само ми назначиха системи и инжекции ама не мога да ги прочета за да ви ги кажа Simple Smile

Недей да ходиш при масажисти или чекръкчии,защото ако е прищипан нерва от дискова херния може да стане по-зле.Имаш ли болки отзад по крака или са само в кръста ?

# 362
Въпроса е как да покачим прогестерона от тук нататък:smile:? Да речем, че ХЗТ не е опция за всички. Иначе на всички  ни е ясно че трябва да покачим прогестерона. Но как?

Има биодиентични прогестерони,мазила или на капки,които се капят под езика,но на първо място трябва да се изчисти естрогена от тялото  и започване на прогестерон,много жени се оплакват в началото че се чувстват по зле ,а това е така от наличието на много естроген,и до като се разбута естрогена има симптоми!

# 363
  • Козлодуй
Има физиотерапевти тук но никой не ми обяснява за масажист - нито един от двамата лекари не ми каза каквото и да е само ми назначиха системи и инжекции ама не мога да ги прочета за да ви ги кажа Simple Smile

Недей да ходиш при масажисти или чекръкчии,защото ако е прищипан нерва от дискова херния може да стане по-зле.Имаш ли болки отзад по крака или са само в кръста ?
Да левия крак ме боли целия не мога да го изпъна за да ходя.
Lemy, тя личната ми лекарка спомена за някъкъв скенер в друг град ама аз казах, че не мога да вървя камо ли да стигна до друг град и тя нищо не каза само ме прати при невролога Simple Smile
Предписаха ми много лекарства някои купих а някои ги поръчах в апптеката и имам надежда поне да спре да ме боли.
Аз напълнях рязко покрай празниците и си мисля че заради това страдам, още повече, че и се подувам видимо преди цикъл но никой не ми потвърди тези мой предположения даже доктора каза че упражненията са ми виновни но той самия ми изглеждаше с доста занемарено тяло така, че не му вярвам много Simple Smile

# 364
  • София
Вики, аз си поръчах крем прогестеронов и го започвам. То голяма сага стана да ми го доставят от Австралия, но при теб може и по-лесно да е поръчката. Оттук:

https://www.australianvitamins.com/product/annas-wild-yam-annas-wild-yam-cream

# 365
  • На планетата земя

Да левия крак ме боли целия не мога да го изпъна за да ходя.
Lemy, тя личната ми лекарка спомена за някъкъв скенер в друг град ама аз казах, че не мога да вървя камо ли да стигна до друг град и тя нищо не каза само ме прати при невролога Simple Smile
Предписаха ми много лекарства някои купих а някои ги поръчах в апптеката и имам надежда поне да спре да ме боли.
Аз напълнях рязко покрай празниците и си мисля че заради това страдам, още повече, че и се подувам видимо преди цикъл но никой не ми потвърди тези мой предположения даже доктора каза че упражненията са ми виновни но той самия ми изглеждаше с доста занемарено тяло така, че не му вярвам много Simple Smile

Невролозите много не помагат освен да изпишат една торба с лекарства,които най-често нямат особен ефект.Ама ти щом чак не можеш да вървиш не е добре работата.Имаш дискова херния най-вероятно,направи си ЯМР и се консултирай с неврохирург.Сериозни са тези неща,не са за подценяване хич.

# 366
pvacheva, както вече писах, аз си докарах тези проблеми точно когато бях най-слаба.
Дано инжекциите ти помогнат. Както ти писах, и аз си бях влошила положението, с упражнения за отщипване на нерв от нета.

# 367
  • Пловдив
Имам задържани два фоликула , пак започвам дуфастон. Хич не ми се иска пия пак хормони , но се налага.

# 368
  • София
Имам задържани два фоликула , пак започвам дуфастон. Хич не ми се иска пия пак хормони , но се налага.

Защо го изписаха? Какви са симптомите?
И аз се почерпих с Дуфастон тоя месец😬

# 369
  • София
Въпроса е как да покачим прогестерона от тук нататък:smile:? Да речем, че ХЗТ не е опция за всички. Иначе на всички  ни е ясно че трябва да покачим прогестерона. Но как?

Има биодиентични прогестерони,мазила или на капки,които се капят под езика,но на първо място трябва да се изчисти естрогена от тялото  и започване на прогестерон,много жени се оплакват в началото че се чувстват по зле ,а това е така от наличието на много естроген,и до като се разбута естрогена има симптоми!

Той естрогена може да си е в норма, но когато прогестерона е нисък, пак има естрогенова доминантност.
Много е важно да се ограничи/намали стреса, защото кортизона и прогестерона се синтезират от едни и същи вещества. И когато нивата на стрес са високи - тялото произвежда приоритетно кортизон и нивата на прогестерона значително намаляват.

За поддържане здравословни нива на естроген е важно да се поддържа в добро състояние функцията на черния дроб, тъй като излишъкът на естрогена се елиминира чрез него. Разбира се е необходимо да се следи чрез храната и козметиката да не се примат допълнително,  но немалка част от ксеноестрогените, с които имаме досег са във въздуха от изгорелите газове от автомобилите, което няма как да избегнем.

А за тeзи кремове какво мислите
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Natural-Progesterone-Liposoma … ed-3-oz-85-g/779#
https://www.iherb.com/pr/Organic-Excellence-Feminine-Balance-The … 3-oz-85-5-g/28771

# 370
  • Пловдив

Защо го изписаха? Какви са симптомите?
И аз се почерпих с Дуфастон тоя месец😬
Нали писах в поста: два задържани фоликула. Явно не се пукат сами.

# 371
  • Козлодуй
pvacheva, както вече писах, аз си докарах тези проблеми точно когато бях най-слаба.
Дано инжекциите ти помогнат. Както ти писах, и аз си бях влошила положението, с упражнения за отщипване на нерв от нета.
Да послушах те и теб и лекаря - няма да правя упражнения ако ще да се затъркалям то и без това не мога Simple Smile

# 372
Е ти нали вече беше правила, и си беше усилила болките 🤔

# 373
  • Козлодуй
Да като правя упражнения се усилват болките но после поне се движа по-свободно без упражненията се вдървявам и не мога да помръдна дори с обезболяващи

# 374
Ако някой открие рецепта как да намали стреса моля да не я пази в тайна а солидарно да я сподели. На мен не ми се получава. Последните 15 години при мен то е повишено по редица причини, но това като бях по-млада не доведе до отклонения в баланса естроген/прогестерон. Дисбаланс дойде след 49 г което пък си е нормална възраст за мен да поемеш към страната на " кукумицина" както го нарече кардиолога. Явно този  дисбаланс е характерен за възрастта , така или иначе всичко ще намалява, кое първо кое второ. Не са много дамите при които се случва едновременно и те нямат неразположенията от които тук масово се оплакваме, спира им бързо и натам пеят. Ами не ми се получава "пеенето", четвърта година.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 11:15 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт