Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 001
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
pvacheva, няма ли начин да намериш читав масажист? (
Мен при прищипване на нерв само масажист ме е оправял и то от раз.
Не виждам как ще помогнат каквито и да били медикаменти, ако наистина се касае  за прищипан нерв.

# 346
  • София
Ами обадете се на лекаря и задайте този въпрос:) Кажете му/и притеснението си за МЦ и нека той/тя прецени дали се налага посещение.
Лекарката работи в клиника и нямам телефона ѝ. Но ще опитам през регистратурата да се свържа с нея. 😞

# 347
  • Козлодуй
Има физиотерапевти тук но никой не ми обяснява за масажист - нито един от двамата лекари не ми каза каквото и да е само ми назначиха системи и инжекции ама не мога да ги прочета за да ви ги кажа Simple Smile

# 348
Така като те чета се сещам че преди мнооого години, бях 17-18 годишна, активен спортист имах прищипан нерв отзад встрани от гръбначния стълб, малко под кръста. Беше ужас, сутрин ставам уж се чувствам добре, след обяд, вече боли така че не мога да седна, да се наведа, вечер бях като полупализирана от болка, чак не можех да си движа крака. Мен ме оправи масажист. Имахме към отбора. Изведнъж след няколко масажа нещо се случи и ме отпусна, не знам как го направи човека. Единственото което пиех тогава е болкоуспокояващи. Не мисля че прищипан нерв ако е такова се оправя с лекарства.

# 349
  • София
wesi.i.gogo, 12 см или 12 мм имаш предвид?
Мисля, че кървене след абразио е ок да има, но не знам със сигурност. Иначе самата процедура как мина?

# 350
Днес направих профилактиката при гинеколог. Отново имам полип(предния махнах преди година и половина), а преди 6 месеца, когато бях пак на профилактичен преглед нямаше нищо. За сега ще го следим. Имам и направление за изследване на хормони (заради косопад), но покрах новината забравих да питам какви. Ще си платя и за още хормони.

# 351
  • Козлодуй
_re_ge, напълно съм съгласна с теб затова започнах да правя упражнения, но лекаря ми каза да не правя никакви упражнения и вече закупих системите утре ще ми дойдат и инжекциите ще платя и за сестра доста пари защото в болницата има ковит пациенти и ме е страх и дадох за рецептата и за други лекарства доста пари а ми се щеше тези пари да отидат както казваш за масажист ама те искат да махнат острата болка първо

# 352
  • София
wesi.i.gogo, 12 см или 12 мм имаш предвид?
Мисля, че кървене след абразио е ок да има, но не знам със сигурност. Иначе самата процедура как мина?
Aurora, 12 мм., объркала съм.
Процедурата мина добре, почти веднага спря кървенето. (Само вената с абоката се е втвърдила, но това е отделна тема.🙄)
Обаждах се в клиниката и естествено утре моята лекарка е в почивка,а днес е била първа смяна, но ми предложиха да посетя спешния кабинет, ако не искам да чакам до петък.

# 353
  • София
Днес ти е 2-ри ден, не кървиш ли по принцип обилно на този ден?
Аз съм питала какво значи обилно, казаха ми нощна превръзка да се пълни през половин час. Ако е така иди, ако не може да изчакаш до петък?

# 354
За мен "прищипан нерв" е много народно понятие. Реално, докато не се направи някаква образна диагностика, не може да се каже какво точно е. И да е прищипан нерв, за да е прищипан, трябва да има някакъв проблем, или дискова херния или протрузия, или нещо друго.

# 355
  • София
Aurora, да по принцип 2-ия ден е най-кофти, но сравнявам с нормалмалния цикъл и е повечко.
Нощната превръзка се пълни за около два часа, зависи дали се движа или седя.
Ако и утре е така ще ида все пак в спешния кабинет.
Много ти благодаря за отговорите, Aurora! 🌷🌷🌷

# 356
И аз минах чакания половин година преглед при моя гинеколог. (Тези от Пловдив знаят може би как е с Христамян). Последните месеци прекарах в мълчалива тревога заради това, че тази година цикълът ми хич не слушаше. През пролетта започна да прави зацапвания между два цикъла. Наложи се да пия примулот нор  (все забравям правописа на тоя илач) по предписание на лекаря няколко месеца. И да, тогава цикълът се регулира като часовник. Но не искам пък да пия такива неща. Някак защо да вървя срещу времето и естествената природа? Спрях го. И съответно цикълът ми направи 2-3 месеца пауза. А като дойде пак направи това прокървяване след 12 дена. Рекох си, че работата отива на умиргане. Едва дочаках датата за прегледа. Ми... нищо нямало. Ставали такива работи, годините все пак. Цитонамазката ще излезе днес, но от това, което виждал под микроскопа не очаквал проблеми. (Преди години имах някакво чудо на шийката на матката).

Какво обаче ми каза докато си приказвахме след прегледа. Вие сигурно го знаете. Аз сефте чувам. Ракът на гърдата бил единственият доказано хормонално обусловен рак. И виновника за него бил естрогенът. "Това е, мойто дете, гадта" - рече докторът. Предвид, че майка почина от рак на гърдата май ще трябва да следя тоя естроген. Но как се прави това проследяване? Трябва ли ми направление от личен лекар, за да си го изследвам? И изобщо как бих могла да го регулирам? Извинявайте за лаишките въпроси, но...

Здравейте,след като ви е казал лекаря за естрогена и неговите вреди е можел и да ви пусне изследване за него🙂

Иначе образно казано, аз съм оперирана от фиброаденом на гърдата ,доброкачествен тумор,и тогава мамолога,който ме оперира ми каза същото,повече естроген имам и от там кисти в гърдите и още куп "хубави неща"!
Но понеже бях млада и необразована в тази тема,хич не му обърнах внимание,а излишъка на естроген се натрупва,и ако прогестерона е занижен става доста" приятно"
Хормонален бъг,ПМС и всички екстри,от които жените се оплакваме,депресии,болки,безсъние,полипи,миоми,ендоментриоза,кисти 🙂
Естроген се чисти трудно,с режим на хранене,избягване на всичко що е синтетично,козметика, храна,препарати!
Аз си правя морковена салата всяка сутрин с кокосово масло и лимон,избягвам лоши мазнини!
Има много статии в Интернет,има какво да се прочете🙂
А иначе за изследване,ако искате да видите какво е съотношението прогестерон/естрадиол ,ако имате менструация се пуска на 21 ден от цикъла,най точно ще е,ако засечете овулацията си и 7 дни след нея пуснете изследването,това изследване ще ви даде отговор дали сте с естрогенова доминантност,и ако е така сваляте естрогена и покачвате прогестерона,защото той е един от най важните хормони в женското тяло🙂
Аз съм на тоя хал в момента и куп неща покрай него!

# 357
Въпроса е как да покачим прогестерона от тук нататък:smile:? Да речем, че ХЗТ не е опция за всички. Иначе на всички  ни е ясно че трябва да покачим прогестерона. Но как?

# 358
  • В градината...
Няма такъв вариант.

# 359
wesi.i.gogo,  ноември месец 2019 след продължителен, не много обилен цикъл ми направиха абразио. Оказа се полип. И аз като теб мислех, че следващият цикъл през декември, ще е нормален като сила и продължителност, но не беше. Много обилен на 2 , 3 ,4 дни. Почти не можех да изляза от тоалетната. Откарах 10- тина дни пак като накрая почнах да пия и дицинон. Началото на януари, 2 месеца след абразиото си отидох за цитонамазка и се оплаках от цикъла. Пак тогава се видя с вагинален ехограф че лигавицата ми е 11 мм. / след абразио и обилен цикъл, забележи/. Така, пак на този преглед решихме, че ще повлияем на цикъла с дуфастон. Изписан за 6 месеца. Едвам ги избутах. Много ме напрягаше. Но наистина цялата година кога дойдеше, кога не. Единия месец нормално, другия за 3 дни... Докато сега декември месец 2020 ми дойде 3 пъти / за месеца/Вторият път продължи около 15 дни като го спрях с метергин ампули.
На 5.01. 2021 год. си отидох за редовната годишна цитонамазка и профилактичен преглед и се оплаках от декемврийската случка. От 6.01. пия примолут нор, днес осми ден и се чувствам много зле психически и физически и мисля да го спирам. И да чакам пак цикъл. И моята лигавица се видя този път 12 мм.
Стана дълъг пост, но се надявам да съм била полезна както на wesi.i.gogo , така и на някое друго момиче...
На 47 години съм. Проблемите с цикъла при нас са от играта на хормоните и е много трудно да се предвиди всеки следващ , как ще протече. Но моят съвет е докато се свържеш с докторката да не се паникьосваш...
Аз вече претръпнах и даже ми се иска да ми спира вече нацяло, а не да го регулирам с хормони, пък да видим какво  ще става...

Общи условия

Активация на акаунт