Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климактериумът (известно още като менопауза)?
Какви са фазите на менопаузата?
Какви са основните и най-чести симптоми на синдрома на климактериума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климактериумът (известно още като менопауза)?
-
Какви са фазите на менопаузата?
-
Какви са основните и най-чести симптоми на синдрома на климактериума?
Основните симптоми на синдрома на климактериума включват нарушения на менструалния цикъл, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, кожни и лигавични атрофии, както и метаболитни промени като промени в липидния профил и повишен риск от остеопороза. Най-честите симптоми са топли вълни, нощно изпотяване, безсъние, нервност, депресия , плачливост , намалено либидо , атрофични промени в кожата и лигавиците и метаболитни промени в организма.
-
Какви са причините за настъпване на менопаузата?
-
Какви са препоръчителните изследвания и процедури за проблеми, свързани с менопаузата?
Инак съм си облечена...ся в офиса съм с елек, а на др.им е топло и все не мож се разберем.
Кръвното се нормализира постепенно, дори така е по-добре, не бива да пада рязко. Пий си хапчетата както са ти изписани. Аз не помня ти пиеше ли постоянно или не? Ако не си, започвай да ги пиеш. Мери си кръвното, ама само информативно сутрин и вечер и ако не се чувстваш добре. Трябва да се успокоиш максимално. Мента, глог и валериана (аз предпочитам тинктурата) си пий за успокояване на нервната система, но в никакъв случай не спирай хапчетата. Аз като направих така 1-2 кризи кардиолога ми каза, да не се шашкам така, защото хипертонията си е хронично заболяване и има периоди на обостряне. Човек се научава как да контролира нещата. Няма страшно! Да знаеш, казват, че аналгина понижава кръвното.