Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 988
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Перу, градините отвориха...пускай ги.

На мен за сефте тая зима ми е все топло на кратата под юргана...инак с чорапи спя, пък сега съм все открита от кръста надолу...и климатика спираме. Ама туй с топлото само кат легна Simple Smile Инак съм си облечена...ся в офиса съм с елек, а на др.им е топло и все не мож се разберем.

# 256
  • Козлодуй
На мен винаги ми е горещо на краката дори зимата преди тренировка си пръскам чорапите със студена вода от хладиника за да не ми прегреят краката, а съм с ниско кръвно Simple Smile През лятото ако не си охладя краката вечер - не мога да заспя Simple Smile Същевременно на гърба винаги ми е студено Simple Smile

# 257
La Gitanaда, вярно това за топлото. С моя мъж все спорим, защото той е от сгорещените. Вечно на тоя народ в нас му е горещо и се проветрява. Та и той все така - от двете злини, да ти е студено по било приемливо. Само дето аз колкото и да се навлека не се затоплям. Поне не толкова бързо колкото ми се ще. Имам чувството че тоя студ от вътре от тялото ми излиза. На работа съм с грейки и духалки, на фитнеса съм навлечена докато тренирам. Цялата тренировка с дрехалаци. Чак на края по средата на кардиото се затоплям. сега зимата си е мор за мен. Лятото палачинката се обръща.

# 258
Ти да не си у Чикаго на минус 40 ли там колко беше зимата. От малокръвие, анемия също може да изпитвате студ момичета.
Аз вече мисля, че може и по наследство да е, ние със сестра ми винаги изпитваме студ.
Когато Мм хвана онзи дрисливият вирус с треска и ми беше казал на срички и с тракащо чене О-о се-га раз-биррррам ка-ккво тти е-е-е.☺️😂🙈

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:20 от La Gitana

# 259
  • София
Цяла нощ се мятах като риба, усещах си пулса като че цялото тяло ми се тресе. Така е през 2-3 нощи. Хем имах МЦ преди два дни. Вълни нямам, но ми е горещо нощем. Сутринта мерих кръвно - 145/90.
Децата постоянно пищят и крещят, някакъв ужас е.
Като спомена кръвното и тресенето. На мен така като ми се затресе отвътре и ми стане студено на краката и ръцете значи вдигам кръвното. И като ме хване едно шубе вместо да се успокоя, още по-зле става. Та и от високо кръвно има тоя неприятен ефект. Все едно рязко ти се дръпва кръвта от крайниците. И всичко, убедена съм, е на нервно-хормонална почва.

# 260
  • В градината...
Снощи вдигнах 172/109. Днес цял ден съм със 150/100 на хапчета. От тях явно файда няма. Но става омягьосан кръг. Гледам да не меря, че като видя колко е високо, го вдигам повече. Карам мъжа ми да мери и да не ми казва.

# 261
Вероятно трябва да ти сменят хапчетата.

# 262
Поредна сутрин се събуждам изпотена под очите и по носа. Много странно.
Иначе и аз съм от змиите, на които все им е студено (хашимото). Лягам с чорапи, ама по-широки, за да мога да ги махна през нощта. Абе... Дъртоза Joy

# 263
Perunika виж какво намерих за теб. 👉
Комбинацията от добре познати растения на проф. Александър Чирков помага за цялостната отлична кондиция на тялото и за здраво сърце.
Чyдoтвopнaтa oтвapa пoдoбpявa ĸpъвooбpaщeниeтo, cвaля зaвинaги лoшия xoлecтepoл,a виcoĸoтo ĸpъвнo ocтaвa в иcтopиятa.Hyжни ca Bи eдинcтвeнo пo 50 гpaмa бял paвнeц, лиcтa oт глoг, мaтoчинa или мeнтa. Cмeceтe ги, cлeд ĸoeтo c 300 мл пoпapeтe eднa cyпeнa лъжицa oт лeчeбния миĸc. Ocтaвeтe чaя дa ce зaпapи, пpeцeдeтe гo и пийтe oт oтвapaтa тpи пъти днeвнo пo 100 мл.
https://delo.bg/show/tchirkov/

# 264
  • В градината...
Благодаря. Вчера си взех Невропан (валериан, мента, глог) и си пийвам по една глътка по няколко пъти на ден.

# 265
  • София
Снощи вдигнах 172/109. Днес цял ден съм със 150/100 на хапчета. От тях явно файда няма. Но става омягьосан кръг. Гледам да не меря, че като видя колко е високо, го вдигам повече. Карам мъжа ми да мери и да не ми казва.
Чакай... няма да го свалиш веднага. Успокой се! Heart Кръвното се нормализира постепенно, дори така е по-добре, не бива да пада рязко. Пий си хапчетата както са ти изписани. Аз не помня ти пиеше ли постоянно или не? Ако не си, започвай да ги пиеш. Мери си кръвното, ама само информативно сутрин и вечер и ако не се чувстваш добре. Трябва да се успокоиш максимално. Мента, глог и валериана (аз предпочитам тинктурата) си пий за успокояване на нервната система, но в никакъв случай не спирай хапчетата. Аз като направих така 1-2 кризи кардиолога ми каза, да не се шашкам така, защото хипертонията си е хронично заболяване и има периоди на обостряне. Човек се научава как да контролира нещата. Няма страшно! Да знаеш, казват, че аналгина понижава кръвното.
За смяна на хапчета още не мисли, особено ако не си ги пила редовно, че хората в началото ту пият, ту не... после следва някоя криза и стават редовни.

# 266
  • В градината...
Ех, успокои ме.
Оказа се, че кръвното било 180, ама ММ не ми казвал, за да не ме шашка /какрах го той да мери/. Редовно ги пиех, от миналата пролет съм на хапчета. Сега ми ги смениха, вчера и нещата взеха да се нормализират, но мисля, че не е от хапчетата. Ходихме за един ден до Осмар, красота и малко пелин даже пийнах /ама страх голям беше/. Та, смених обстановката, малките диваци не бяха с нас и ето... Определено имам чувство, че е хормонално и нерви. И наследственост, разбира се.

# 267
  • Пловдив
Перу, трябва да намериш баланс и хармония...
Нямам рецепта за жалост...но ти трябва промяна.
На мен също...искам да спра да паля за глупости и да ми пука за такива.

П.п. оная Мака я забутах нейде. Не ми в вкусна, а и не усетих промяна. Явно трябва повечко време...

# 268
На мен ми е спокойно, и пак вдигам кръвно.

# 269
  • Пловдив
Леми, да...може би си идва момент за пиене на хапове Confused

Общи условия

Активация на акаунт