Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 48 008
  • 769
  •   2
Отговори
# 495
Цитат
Имам също страшни замайвания преди в дните около Ову(14ден) и болки във врата и плешките-много особена, като разтеглено сухожилие.
Това се случва и при проблеми с шийни прешлени. Обикновено обаче не само по време на овулация.

Да, знам... Имам ошипяване, лордози и 2 дискови на врата.. Обаче тия болки се появяват само в тия дни🙄. Иначе, повярвайте, знам как боли врат, ама това е много особено....

# 496
Аз имам протрузия на 6-7 прешлен. Ужасни са болките на моменти, очаквах по-лоши резултати на ямр-то.
Аз да попитам още  нещо свързано с гърдите. Винаги са ми били напрегнати след овулация, но от известно време болките започват още преди овулация. Този месец беше страшно - болка в гърдите, зърната бяха страшно болезнени  няколко дни преди ову. Като мина се поуспокоиха. Сега наболява от време на време. Та недостиг на естроген ли е, нещо друго ли не знам. И с това бяло петънце на едното зърно съвсем откачам.

# 497
  • Русе, у дома
И с това бяло петънце на едното зърно съвсем откачам.
Не изглежда ли бялото като себум в самото зърно, там където са каналчетата?
И аз имам такива, ходила съм на преглед и съм ги питала. казват, че е нормално. Дори при единия преглед нарочно обърнах внимание на доктора - каза: всичко е в норма, нормално е да има промени в зърната след като все още хормоните се движат нагоре, надолу всеки месец.

# 498
Да, точно такова е. Имах подобни един, два пъти, докато кърмех преди години. Изглежда като блистер. А изчезват ли с времето? Някак не ми се струва нормално да се появават такива запушвания. Има си причина.

# 499
  • Русе, у дома
Да, точно такова е. Имах подобни един, два пъти, докато кърмех преди години. Изглежда като блистер. А изчезват ли с времето? Някак не ми се струва нормално да се появават такива запушвания. Има си причина.
Ми при мен се махат, даже си мисля, че е себум външен, примерно като се изпотя по време на тренировка..

# 500
Аз имам протрузия на 6-7 прешлен. Ужасни са болките на моменти, очаквах по-лоши резултати на ямр-то.
Аз да попитам още  нещо свързано с гърдите. Винаги са ми били напрегнати след овулация, но от известно време болките започват още преди овулация. Този месец беше страшно - болка в гърдите, зърната бяха страшно болезнени  няколко дни преди ову. Като мина се поуспокоиха. Сега наболява от време на време. Та недостиг на естроген ли е, нещо друго ли не знам. И с това бяло петънце на едното зърно съвсем откачам.
Освен описаните неща, наскоро минах през мамолог заради бучка, която се оказа просто ...възпаление . В шаша си дори не запомних на какво точно беше това възпаление - тъкан мисля... Ужасни болки, компреси с риванол, антибиотик и при контролния преглед вече нямаше нищо. Белите неща и аз ги имам - лекаря каза, че няма място за притеснение.
Така че, дишай дълбоко и се довери на доктора Simple Smile

# 501
Бети, болката в гърдите може да е по хода на някой нерв от протрузиите.

# 502
  • София
Благодаря, че попита. Да, явно ми намериха лекарствата. Макар че, без повод, току вдигна 150/80. Завива ми се свят, сякаш потъвам... Хормони си мисля. А иначе падна много - около 110-115, че и по-ниско, но на мен ми е добре, цял живот съм била с ниско
Ще се наместиш, спокойно! Човек като разбере какво му се случва и може да го контролира Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 22:48 от Vache

# 503
Благодаря за успокоението. Още не съм стигнала до мамолога ми. Дадоха ми час за март😂 Дано е нещо нормално. Ще го следя още известно време и ако не изчезне ще ходя някъде по спешност.

# 504
Благодаря за успокоението. Още не съм стигнала до мамолога ми. Дадоха ми час за март😂 Дано е нещо нормално. Ще го следя още известно време и ако не изчезне ще ходя някъде по спешност.
Защо чак тогава? Flushed

# 505
Интересна статия за проблемите с паметта:
https://m.24chasa.bg/zdrave/article/9440332

# 506
Здравейте, понеже пусках изследвания на 3тия ден от МЦ, реших да пусна и половите хормони, за да видя как са. Ендокриножката ми каза, че само Естрадиола не й изглежда Ок: или е грешка в лабораторията или да ида на АГ, но по-добре да съм идела на АГ. Естрадиола пише, че е под долната граница. Абе въобще не са го засекли. Нищо не намерих из нета за това колко е нормално да бъде, ако е започнала пременопаузата. Август месец ходих на редовния АГ преглед (вкл колпоскоп) и всичко си беше ОК. Аз хубаво ще ида и сега. Но какво ще ме посъветвате за Естрадиола. При вас случвало ли ви се е да е нула? На 41г съм , досега не ги бях изследвала тия хормони

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:27 от mila_gazep

# 507
  • В градината...
Моят естрадиол на 39 беше под минимума. В началото на цикъла показва дали ще се произведе годна за оплождане яйцеклетка.

# 508
Последния месец съм зле ама Миналата седмица бях съвсем 5за 4. Високо кръвно, сърцебиене, аритмия, вечер вълни, будене и кукуряк между 3-5 посред нощ и накрая вече виене на свят та чак до влачене. Паралелно болки в яйчниците. Извадих равнец турта невен, и почнах чая. Още на третия ден цъфнах. Вече съм пушка. Сега нека някой ми твърди че не е от хормоните. Не му вярвам.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 23:53 от _re_ge

# 509
re_ge_, я кажи пропорциите за чая и да го лепвам и аз🙄

Общи условия

Активация на акаунт