Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 958
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Утре ще изследвам полови хормони. Дано намеря причината за косопада и болките в мишниците.
Причината за косопада няма да я намериш, но не се отчайвай. Дано поне за болката в мишницата намериш отговор.

# 556
Сакън. Молим те, не така.

# 557
Ами все пак трябва да сме реалисти. Не съм срещнала до сега никой който да е намерила причина за косопад. При мъжете ясно. За нас говоря. Ние сме кълбо от хормони. Върви та разплитай. Не че е невъзможно. Няма желаещи.

# 558
Отделно й казах, че от около месец приемам инофолик комби и тя каза, че е прекрасен продукт и да го приемам поне 6 месеца.
Видя ли, видя ли 😎
Викаш, да сменим малко светилата, шушни коя е гинеколожката.

# 559
Ами все пак трябва да сме реалисти.
Oх, така е, ама надеждата умира последна.

# 560
За косопада виновник освен хормоните , най-вече щитовидни и тестостерон, може да бъде и недостига на витамини и минерали. Задължително се изследват витамин Д, желязо и феритин. Ако са ниски често водят до косопад.

# 561
Вит. Д изследвах лятото. И да, беше нисък. Сега следват полови хормони а на чист ден и други ще пусна.

# 562
  • София
Отделно й казах, че от около месец приемам инофолик комби и тя каза, че е прекрасен продукт и да го приемам поне 6 месеца.
Видя ли, видя ли 😎

Др. Едиола Пренди, чукни в супердок, много суперлативи има. За пръв път при жена отидох и моабет си направихме, хареса ми.

Права е Бети. При мен желязо и феритин бяха ударили дъното и под него и косата ми падаше зверски. При хемоглобин 135 как да ми хрумне...за 3 седмици оправих нещата със сорбифер дуо и косопада спря.

# 563
Интересно име, ще отида да разгледам. 👍

# 564
и дали наистина удебелената лигавица е такъв проблем и има ли вариант да и повлияя с някакви билки? Някой имал ли е такъв проблем? Благодаря много на включилите се!

Удебелената лигавица е проблем. Това е т. Н. Полип. За съжаление полипите са предпоставка за онкологични образувания. Затова, където и да е този Полип на лигавица (дебело черво, унг, матка) всичко трябва да се маха.
Наистина при таква удебелена лигавица спиралата не може да се закрепи. Затова ти предлагат кюретаж да го нарека (премахване на полипа) и вече поставяна на хормонална спирала на чиста лигавица. Няма билки които да почистят това удебеление. По принцип се предписват хормони, но дори с цикъл е възможно да няма качествено изчистване.

# 565
Ох, и полип пак съм си отгледала.

# 566
dobito1313, аз януари месец изчистих удебелена лигавица / 12 мм/ след прием на примолут нор. Не мисля, че е възможно с билки.

re_ge_, на прегледа след като ми свърши цикълът, се видя, че имам полип , малък. Те са захванати за матката и най добре се виждат след цикъл, като се изчисти лигавицата. Та, исках да кажа, че удебелена лигавица и полип са две различни неща.

Отделно ноември 2019 ме кюртираха заради продължителен цикъл и хистологията показа , че съм имала полип.  Аденоматозен. Сега се чудя дали да не отида на още един преглед при друг гинеколог и ако наистина имам полип този път да пробвам с хистероскопия. Казвам наистина, защото гинеколожката още на удебелената лигавица ми предлагаше кюртаж. Като падна лигавицата пък каза има полип, пак ме питаше дали не искам кюртаж, та....
Аз пък се питах, дали с билки не могат да се махат полипи, ама не намирам информация и май ще трябва пак някаква интервенция да правя...

# 567
  • София
Може с билки, но колко помагат е друг въпрос.
Аз пия този чай по рецептата на Айдън, не е лош на вкус. В чисти от цикъл дни. Той и отвара от стар лук препоръчва, но това за хора без проблемен стомах.
Към 200 мл кипнала безхлорна вода се добавя 1,5 - 2 гр Цариче и се запарва 10 минути.Прецежда се веднага след като изтекат минутите и когато отварата премине от горещо в топло състоянието се изпива, без да се подслажда - 2 часа след сутрешното хранене.Същата отвара се приготвя и следобяд, като се изпива 2 часа след обедното хранене.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 07:25 от Aurora

# 568
Здравейте,
Записвам се да ви следя, че снощи открих темата и ще се опитам да ви прочета тези дни.
На 44 год. съм и за първи път цикъла ми закъснява повече от 10 дни без бременност. Доста се стреснах като станаха 5 дни закъснение да няма бременност, макар че съм със спирала. Направих тест- отрицателен. Отидох и по спешност на преглед - всичко е наред, спиралата си е на място, лигавицата уж подготвена за цикъл. Но ми изписа Примулутнор за 3 дни, който да изпия ако не ми дойде МЦ. След 10-я ден не издържах и го почнах. Сега ще ще чакам до 3 дни да се появи и МЦ. Някак не очаквах и не мислих за започваща пременопауза, но може и да се окаже това. Ще чета да се изформирам повече.
Лек ден.

# 569
  • Пловдив
Видя ли, видя ли 😎
за какво го пиете?

Общи условия

Активация на акаунт