ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 694
  • 827
  •   1
Отговори
# 315
Страхотна стая 🤩🤩🤩 много креативно направена 👍👍 нашата кошарка е много подобна взехме я от икеа сега остана само да купим чаршафи и сме готови с всичко и чакаме малката принцеса да се появи 😍
Има ли мами в 35 + 3 г.с да сподели как се чувства.. аз съм напълно изтощена нямам грам енергия и не ми се мисли днес как ще ходим да пазарим последните неща за беба 🤪🤪

# 316
Страхотна стая 🤩🤩🤩 много креативно направена 👍👍 нашата кошарка е много подобна взехме я от икеа сега остана само да купим чаршафи и сме готови с всичко и чакаме малката принцеса да се появи 😍
Има ли мами в 35 + 3 г.с да сподели как се чувства.. аз съм напълно изтощена нямам грам енергия и не ми се мисли днес как ще ходим да пазарим последните неща за беба 🤪🤪
аз съм 35+1, супер се чувствам. Ама аз почти по цял ден лежа, та няма какво да се уморя толкова.
До сега бяхме в технополис с ММ уж да вземем Пералня и сушилня, ама нямаха тези които искам, та ги поръчаме да ги доставят утре вкъщи.
Аз си имам подготвителни контракции, но като ходих на тоновете нищо не ми казаха за тях. Не усетих тогава да ме е стегнало, но и доктор не дойде да ми ги разчете, а една сестра му ги занесе и ми ги върна подписани и с думите "всичко е наред".

# 317
Аз също днеска реших да си приготвя сака. Сложих само основни работи халат за мен, 2 нощници, кърпи и дрешки 3 чифта за бебо,превръзки, мокри кърпи и т.н и то се напълни.  Ако се налага и за изписването нещата да занеса аз, то на мен ми трябва  цял  куфар направо. 🤣🤣

# 318
И аз спрях магнерота повече от седмица ,то не ми минава през гърлото вече това хапче..Контракции,болки като видя зор тогава,че да не взема да пренося от толкова магнезий..Миналата седмица взех дрешки за изписване,ромпър,одеало и терлички..Чантата за болницата е готова всичко е изпрано с бебешки прах и е изгладено..
След около седмица влизам в деветия месец и почвам с прането и гладенето на дрехите от гардероба..

# 319
Здравейте и от мен. Ето го нашето легло.  Ратанов плетен кош с матрак и меки драперии. Има и сенник, ама не съм го сложила. Кръстачката е на колелца и ако му харесва ще мога да го приспивам с возене.

Много добре ще се получи,  защото през деня кошът ще е в спалнята,  а през ноща с бебо ще спим в хола, за да могат таткото и каката да се наспиват за работа и за училище.

# 320
Скруби страхотен е коша Wink
Ние днес и утре имаме майстор за шпакловка. Прави таваните в банята, и една стена в коридора дето падна сама като сменихме вратата на банята...и утре ще мине латекс навсякъде.
Та като размествахме ми хрумна да наредя по друг начин самото кошче, да видим след латекса ще пробвам с пренареждане да стане един бебешки кът до мен. ММ няма шанс къде да се отделям, осен той да си ляга в кухнята на дивана , ама е мн. неудобен. Надявам се бебето да не е ревливо а да е поспаливи като мен хихи и с кърмене да си спинкаме. Сигурно само си се надявам де, те момчетата имали много силни колики.

Хюлия Магнерота посмъртно не мога да пия цялото,още от началото си ги чупя на две.

Деси, мнооого хубаво кътче , искам и аз ама няма да имам сили да рисувам, ще пробвам ама най много да орезиля стената...Иначе мога да рисувам де, ама сега нещо не си вярвам. Хм интересно.

# 321
Сега пък ново 20 с тоя ковид.Това е от фейсбук:
"Здравейте момичета, от болницата, в която ще раждам ми казаха, че поради липса на анестезиолози с този ковид не предлагат епидурална упойка, което малко ме притесни.
При вас как е положението ? Simple Smile"

И в коментар още 2 мами потвърдиха за техните болници. Това вече ми идва в повече Confused

# 322
Сега пък ново 20 с тоя ковид.Това е от фейсбук:
"Здравейте момичета, от болницата, в която ще раждам ми казаха, че поради липса на анестезиолози с този ковид не предлагат епидурална упойка, което малко ме притесни.
При вас как е положението ? Simple Smile"

И в коментар още 2 мами потвърдиха за техните болници. Това вече ми идва в повече Confused
За коя болница става въпрос? Ужас....
Четох в темата за Окръжна болница в Пловдив една мама, искала, те не и сложили...надявам се в Селена да си ми сложат, ако не стане на секцио работата с това голямо бебе. Не малко пари се дават, ако няма да ми слагат епидурална няма да платя поне половината сума, амаха.  В 1400 лв влиза и епидурална.

# 323
Fillme, да не би просто да слагат спинална вместо епидурална?
Аз лично, ако съм нормално, ще се моля да не ми слагат упойка.
Десислава13, супер е стаята! Много обичам комбинацията сиво+тюркоаз+жълто, и също съм я използвала вкъщи. Simple Smile
Днес дадох още кръв, ама изследването е специфично и ще е готово чааак след 10 дни, дано не съм родила дотогава, че тепърва да го гледат. Simple Smile
За чантата - и аз съм в размисли и страсти. Сега тъпча в една средна по размер и е ок, но не съм сложила дрехи за изписване нито за бебето, нито за мен. А пък с куфар си мисля, че ще ме е срам, ама също взех да обмислям. Предните пъти си носих една раница, но пък тогава ММ идваше по няколко пъти на ден, а сега било забранено.
Радостта от днес - ходихме до Хиполенд и взехме някои дреболии като повивалник, шишета, хавлийка, ама толкова е хубаво да ровиш и избираш бебешки неща. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 19:34 от Fifiana

# 324
Едната е писала за Благоевград другата за Варна. При епидуралната анастезиолога трябва да следи, при пълна също. Само при спиналната май не е необходимо да стои до пациентката. Но спинална на естествените избягват да се прави защото действа не по-дълго от 4 часа и блокира всякаква чувствителност от кръста надолу. Точно за това я използват изключително при секцио.

# 325
Някоя от вас раждала ли е с епидуриална упойка.??.Аз първия път родих без,но за този път се замислям дали да не поискам упойка..??

# 326
Аз съм раждала нормално с епидурална упойка далечната 2006г.
 Отидох с 4 см разкритие, приеха ме, пуснаха ме на тонове, после упойката, и за два часа се роди от прием до раждане 2 часа. Отидох в пет роди се в седем. Като като подейства самата упойка с ръка ми направиха разкритието/ изглаждат шийката....
Не ме е боляло. Усещаш само кога да напъваш и това е. На втория час след раждането станах, мих се , вечерта обикалях коридора да слушам бебета реват и да искам да ми я дадат при мен. Wink

# 327
Изгубен , според мен няма шанс в Селена да не ти сложат епидурална . Става въпрос за други болници . Но между другото , дори да нямаш нужда и да откажеш упойката по твоя преценка , пак плащаш цялата сума . Моя близка роди миналата седмица и сама е отказала упойка . Но тя си влиза в цената , друг е въпроса сой от какво ще се възползва .
Хюлия , силно препоръчвам раждането с епидурална . Ти в окръжна ли ще бъдеш ? Там слагат ли по желание ? Защото на мен преди години на Пещерска ми отказаха .

# 328
Heart Eyes мамиии, в чуденка съм Laughing
Кой е по-добрия начин :  стъклено шише или пластмасово шише за бебчето?

# 329
На мен също ми казаха да се замисля за епидурална, аз по принцип не искам, но започнах да мисля. Казах си притесненията, но ми обясни, че се слага с катетър и реално поставят определена доза, която е достатъчна преди съществения етап на раждането и евентуално, ако има епизиотомия, след това отново поставят дозичка.
Иначе мен главно ме тревожеше, че няма да усещам качествено самите напъни и няма да съм ефективна, но обясниха, че не е така.

Общи условия

Активация на акаунт