ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 712
  • 827
  •   1
Отговори
# 405
Ани да не си извъртиш номер така и после да не можеш да си събереш багажа обратно 😂😂

# 406
Ани, хитро звучи.
Аз пък си поръчах шише за вода с филтър с цел да не мъкна стекове бутилки в багажа при постъпването.

# 407
  • Варна
Да ме посъветвате за добър педиатър в МАЙЧИН ДОМ

Съжалявам, но нямам представа.  Просто се сетих, че там има. Аз имам впечатление само от нашата педиатърка, но тя също не приема нови пациенти.

# 408
Фифи, с детето в количката на задна гума съм го правила с Мони, ама си е напрежение.
Момичета, сега извадих куфара и утре ще го подреждам за родилното.  Само гелчета за гърдите не съм купила, но утре ще отскоча до аптеката. Да ви питам : Копие от гражданския брак трябва да си нося, защото по спомен ми го искаха за акта за раждане на дете. Данните от личната карта на ММ май също. Нека някой, който е запознат или си спомня да се изкаже.

# 409
Хехе, Малечка права си напълно и се старая да не забравя тоз момент, за това и ще гледам да не прекалявам, а и като използвам превръзки, памперси интуй онуй, които за сега най-много място като че ли ще заемат, мисля че ще успея да наблъскам обратно 😁😁😁

# 410
Здравейте мами! Днес бях на преглед, всичко с момците е наред, разкритие нямам, ни шийката е скъсена, било нормално, вече, доктора ми каза, че следващите 4 седмици е най-важно да лежа, ама аз това и правя от 2 месеца...на 19.11, съм на среща с анестезиолог и след 11.12 (36г.с) мога да ги раждам...нямам търпение 🙂🙂🙂

# 411
Така е Скруби, твоята карта,  копие на неговата ЛК и свидетелството за брак. А за тия без брак като мен, нотариално заверена декларация от таткото.

# 412
Fillmе тази декларация нали се вади като се роди бебето, той преди това бащата няма още какво да припознае?

# 413
Fillmе тази декларация нали се вади като се роди бебето, той преди това бащата няма още какво да припознае?
Ми аз бебето не съм си го правила сама пък и е очевидно, че нося дете, така че има какво да припознава. Може и след това, но в болницата ще го пишат веднъж на майката само, после като подаде и той декларация ще променят акта за раждане... Аз пък маи трябвало да попълвам декларация, че съм съгласна той да го припознае... абе дълга и широка. Закона позволява да се направи предварително. Ние така или иначе сме решили как ще се казва. Болницата ми е на 1.5 - 2 часа път, таткото няма право да влиза и е в друг град. Къде ще търси нотариуси докато аз раждам. 15 дневния отпуск за бащинство, започващ от деня на изписване също изисква той да е припознал детето. Просто с тоя ковид и неяснота как и къде ще се случат нещата за мен искам колкото се може по-малко неща да са останали за уреждане след раждането. При тези, които ще си раждате в града в който живеете сигурно няма да ви е такава драма. Не, че е невъзможно аз да съм разбрала нещо погрешно, но дори и тук в бг мама съм чела, че се практикува. Единия случай маи беше при раждане докато таткото е в чужбина, та преди за замине декларирал пред нотариус, че припознава детето носено от ...три имена и т.н.http://pondalova.com/posts/pripoznavane-na-dete Това ми излиза по въпроса от гугъл.
Още не съм посетила лично нотариуса. Утре ще ходя до следящия АГ да взема 45 дневния, и после ще отида да получа информация от първо лице.

# 414
Да, щом може, във вашия случай е по-добре предварително. При нас нотариуси под път и над път, а пък и ние не сме 100% решили името, та няма как да го пратя предварително. Бях чела нещо такова, че можело и по-рано, ама не ми беше много сигурна информацията, та за това се усъмних.

# 415
Skrubi благодаря ти за отговора.. 🌹 Днес я водих на зъболекар,отвори и пак зъба изчисти го и не може да си признае,че има грешка ли какво и аз не знам,но каза,че ако е била болна по време на лечението на зъба е направила инфекция, защото е била със слаб имунитет и дрън брън..Пък тя ни прави зъбите с ММ вече от три години и нямаме оплаквания.Явно така се е случило с малката,но нали ми е дете заболя ме точно на нея да се случи.!!

# 416
Филм, благодаря ти за отговора. Още утре правя копията на документите. Утре стягам багажа, че днеска на тоновете за 20мин, пет контракции. Др Личева ме попита дали имам болки, аз нямам такива. Каза ако се появят болки директно в спешното на Надежда. Аз съм нирвана обаче. Днес съм 34+5 и съм спокойна каквото и да стане.

# 417
skrubi, уточнихте ли при какъв тип болки да тръгваш към болницата? Мен от няколко дни ме прерязва корема от време на време ниско долу под пъпа, като походя повечко време усещам и втвърдяване, но засега ми се струва, че тази спорадична болка може би е нормална (вече съм 36+4). Моята лекарка е в болничен 2 седмици, ще се видим идния понеделник, но досега на тоновете засякоха само веднъж контракции, поради което пия 3х2 магнезий и 3х1 но-шпа, след което следващите 2 пъти всичко беше ок. Чудя се дали пък прекалено не ги неглижирам тези болки / пробождания в корема. 😳

# 418
  • Sofia
Силве, според мен е абсурд да неглижираш родилни болки ( имам предвид да ги пропуснеш) . С наближаването на термина ще зачестяват такива епизоди Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 21:17 от janin4eto_87

# 419
Стига бе хора , какви нотариуси, какви са тез щуротии..... Не може ли като се роди детето просто бащата да подпише едни документи,така беше преди.  . какво са променили...трябва да питам значи.

Общи условия

Активация на акаунт