ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 635
  • 827
  •   1
Отговори
# 600
Аз мостри имам само на хип. Регистрирах се в сайта им и имаше опция да си ги поискам и ми ги изпратиха с куриер. Вчера с ММ сглобихме шкафовете от Виденов, а тази вечер закачихме горните. И естествено се втурнах да ги нареждам. Долу памперси и мокри кърпи, горе играчки, шишета, биберони, памуци, разни капки за колики, подплънки за кърма и др. Но пак ме почнаха контракциите и се наложи да включа накрая и ММ. Пак изпих едно двойно но шпа и един магнерот. Сега лежа и сякаш поспряха. Прикачвам снимки от шкафчета и люлеещият стол, в който се надявам да кърмя. Дай боже!

# 601
Лошо да не ти вдига педиатъра....явно са ги побъркали и тях.
За Кичука не ги знам.....иначе винаги съм ходила на частно като е болно детето, задължително се случва в събота и неделя вечерта...та си ходихме при Миленков. Той си има кабинет където живее...и е на линия. За УНГ при Милинич, и излиза че педиатъра е за ваксини и теглене и мерене. Е и при нея съм я водила до откачане, по едно време вече като спря да боледува тя се чудеше как така не ни е виждала. Но никога не ми се е налагало да и звъня. Винаги съм ходила на прегледи в работното и време. За спешни случаи човек с времето се научава какво да прави и какво да има в хладилника. Наистина е трудно с първо бебе ако ти се разболее и то в този период сега ще се шашнеш не ами ще се побъркаш.
Колко безсънни нощи има като са болни не е истина....ама така растат.

Fillme като ти гледам шкафа излиза, че аз нищо не съм купила още....

Излезнали са ми кръвните хемоглобин пак ми е надолу уж пия сутрин и вечер, ама е 119 де от 120 минимум си е ОК даже. Имам левкоцити в урината...

Аз нямам нито една мостраааа, регистрирах се в ХиПп къде е тази опция за мостри, нищо нямам, никъде няма по аптеките, те явно си ги ползват за тях си,ако искаха да раздават да дават например при покупка на подобни неща, айде за да не взима всеки .

# 602
Filmme  - супер са а стола е Sparkling Heart, аз все си представях един стол с поставка за краката и сигурно няма да проимам такова чудо. Май съм гледала доста снимки на стаи на бебета, поне имаме напредък ММ вече е склонен да пазаруваме, че като чухме, че в Гърция работят само хранителните магазини и те нямат право да продават нищо друго, освен храни, за да не подбиват пазара на затворените магазини за всичко останало и аз казах - е, ако сега трябва да си купят нещата за бебето как им се случва и той се предаде Grinning Grinning Grinning Grinning

Borovinka - стискам палци леко да мине твоя ММ през това. Убедена съм, че тези истории по ТВ как никой не знае какво да прави в тази ситуация са си истина. Няма установени правила и как се действа, РЗИ хич май не могат да се включат където трябва.

Изгубен - е то мострите за бебета, освен бременни и майките надали някой друг ще поиска да ги вземе. Аз един път си направих устата (както писах) е то ми беше видимо коремчето, а и реално на Биодерма са по няколко мл - дори не знам дали ще успея да намажа бебето и 1 път Grinning

Нещо съм се впрегнала - кръвното си ми е ниско, ама от ден-два вечерно време е 100/70 (за много хора това си е ниско), а днес дори 110/70 и съм се панирала тази вечер.

# 603
Оооооф нямаш си на представа колко баби ще си вземат, даже не знаейки какво е но да е кяр.....те само да ги сложат в едно панерче отпред и вече ще ги няма....хахаха кой не би ползвал мостра на шампоанче или душ гелове, нищо че е бебешко?

# 604
Оооооф нямаш си на представа колко баби ще си вземат, даже не знаейки какво е но да е кяр.....те само да ги сложат в едно панерче отпред и вече ще ги няма....хахаха кой не би ползвал мостра на шампоанче или душ гелове, нищо че е бебешко?
Права си, многооо си права. Като слушам как се запасяват с антибиотици и защо не Вигантол и тоалетна хартия и лошо ми става. А това са безплатни мострички...

# 605
Аз писах на страницата на HIPP БЪЛГАРИЯ във фейсбук и ми изпратиха мостри. Само ме попитаха дали очаквам или вече имам бебе, явно имат различни пакети.
Fillme направо разбива с тия шкафове, аз нищо такова нямам още 😂😂😂
 Стол и аз много искам, даже ги следях по едно време къде са в промоции, общо взето в Айко са най-изгодни. Дори и без промоция са най-ниски цените, а стола е реално същия като в другите магазини. Пусто в нашата малка стая няма къде да го сложа, иначе още утре отивам да си купя. 😭И на мен ми се струва супер удобно за кърмене и гушкане.

# 606
Филм страхотна организация в шкафовете.  Столът е супер.
Боровинка  само спокойствие. Ще ви мине леко убедена съм.
Изгубен, свърши ли ремонта? Kissing Heart
Нещо и на мен не ми се спи.

# 607
Ремонта свърши Скруби, за майстор не ща да чуя. Остана на нас да минем стени в бяло, ама се мотаме още. И чистене , ама това е дребно ще се мине задължително в хола където ще сме и това е. Пералнята да вкараме....
Малечка, освен да пишем и ние? Като не раздават мостри хахах да ги засипем с писма.
Вече ми се ражда. Иначе за име нямаме още, до никъде не стигнахме. Писахме тримата на лист по пет имена и решихме ако имаме повтарящо се да е то, и пак не решихме...е откроиха се някакви. Дано си дойде с името.

# 608
Благодаря ви мами. Столът го взех на промоция от jusk. Отдавна имах мерак за такъв.
Забравих да кажа, че от ГРАО ми се обадиха вчера, че открили образец на декларация за припознаване на заченато дете и днес отидох да я взема. Прикачвам копие, ако някога на някого му потрябва.

# 609
  • Варна
Честита ражба, Sealove! Нека расте здрав и обичан!
Аз като си спомня как изкарвах нощните кърмения спейки. Даже е имало нощи, от умора незнам кога съм го прехвърлила на другата гърда и пак сме заспали. Не съм за стол аз, че ще поломя детенцето си. За мен кърменето винаги е било удоволствие, момент на тишина и спокойствие, което ме унася. Дано и сега така да е!
Как навивате лекарите си да правят секцио на връх Коледа или много близко до термин?

# 610
Момичета, да взема малко да си помрънкам. От няколко дни настроението хич го няма. Както си бях супер спокойна и щастлива , рязко преминах в облачния диапазон Sad Събуждам се към 6ч и се почват едни мисли за секциото, ами ако стане някое усложнение, изобщо нещо ако не е наред? Чувствам се недостатъчно подготвена за малчо, страх ме е , как ще се справя, ще бъда ли добра майка, ами нещо ако объркам? И за отношенията с ММ се притеснявам. Разни вече родили девойки споделят, че мъжете им вече едва ли не не ги възприемат като интимни половинки. И като се има предвид, че за цяла бременност сме правили сумарно пет пъти секс , вече всякакви тъпотии ми минават през главата. ММ ми се смее на глупостите и ми казва, че всичко ще е наред, ама аз имам чувството, че хормони са ми изпили мозъка и само ми се реве. ДНес влизам в девети месец, секциото е след две седмици и аз намерих "подходящо" време да изпаткам Sad

# 611
  • Sofia
Елина, спокойно. Аз имам правило, че не мога да се страхувам за неща, които не зависят от мен. Здрави, прави жени, раждаме в болници - защо да има усложнение? И да има - ще се направи необходимото. За децата - всички се учим да сме майки в движение. Дори аз, която чакам пето, всеки път съм се сблъсквала с различни проблеми, ситуации. Няма как да си подготвен за всичко . Трябва да вярваш, че това са естествени процеси и няма ненаучена майка Simple Smile
Относно въпроса с мъжа и жената след раждането - при нас взаимоотношенията станаха по-хубави, по-истински, по-интимни. Ново нещо ви свързва, проблемите по някакъв начин укрепват връзката . Сексът дори е свързан с любов към партньора, с когото делите общи грижи. Просто се опитай да мислиш положително, празници идват - купувай подаръци! Simple Smile

# 612
Sealove, честито бебче и от мен! ❤❤❤
Елина, с началото на всяка моя бременност, се шегуваме с ММ, че отново започваме със сухия период, сега още повече, защото даже не мога вече да стана от леглото, а какво остава за други изживявания, това е абсолютно нормално, както и страховете ти, даже е по-страшно е ако не изпитваш страх. С първото ми дете подскачах на всяко хълцане, на всяко мрънкане, викаха ми 'притеснената майка от 302 стая', сигурна съм, че са искали да кажат, 'лудата' ама от възпитание се спираха акушерките 🙂🙂🙂

# 613
Здравейте. От темата на Януарките съм, но да попитам дали има някоя при вас, която е пускала изследвания за холестаза. Имам няколко въпроса. Дали може ако има да ми пише на лично.
 Благодаря ви 😊

# 614
Елина  , аз повече се притеснявам дали аз ще имам желание, да не стане така да мисля само за детето а той....но предполагам, че той доста ще се радва на белега ми ( дали секцио или шев) ще му отдава вид благодарност, което доста ще ми помогне, понеже съм критична към тялото ми.
Иначе вече няколко дни сънувам как забравям детето да спи на пода, или да е голо, че не го храня с дни , снощи го забравих в асансьор...разни ей такива глупости (надявам се).
Мернах през нощта в новата брошура на Lidl , че ще има гел за пране, памперси и подложки за повивалник и т.н. на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт