Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 922
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Десемче, ЧРД и от мен! Да си здрава и щастлива и все така усмихната и приветлива, както те помня отпреди 13 години в мартенската тема.
Ние излязохме снощи късно и се разходихме напред-назад по Витошка. Нямаше хора и беше доста хлъзгаво, но трябва да се движим. Днес, признавам си, не ми се излизаше.
Аз не съм осведомена кога ще има ПИ в нашия курс. Мисля, че ги правят в края на всеки модул.
Наборката май основно изкарва време в Among Us. Постоянно говори с някаква група хора и предвид ситуацията, сърце не ми дава да й отрежа достъпа.

# 586
Desem, желая ти здраве и всичко, което ти доставя удоволствие и радост в изобилие!

....
Наборката май основно изкарва време в Among Us. Постоянно говори с някаква група хора и предвид ситуацията, сърце не ми дава да й отрежа достъпа.
Да вземем да ги свържем да играят заедно... Така и така прекарват време в тази игра може да си спретнат техен форум! Laughing

Кати, съболезнования! Disappointed

# 587
Vox,  супер ти се е получило с тортата. И ние обичаме маскарпоне, но правим два десерта редовно с него и този реших за разнообразие да е без. Simple Smile

Отговорите на ПИ БЕЛ ги има в фейсбук групата, като коментар. Потърсете!

# 588
Кати, много е тъжно да загубиш родител Heart Моите съболезнования!
Marini , не съм наясно с правилата, ще питам. Режимът й също е ужасен: свършва училище, хапва, дремва доволно, пак хапва и почва да пищи по телефона във въпросната група. Като заспят другите, започва да учи. Тъй като са на блокове, има най-много два предмета за учене, с което приключва набързо и заспива.
Като знам как скучаеше пролетта и лятото, не знам до кога ще търпя това.
Аз харесах една красива торта с Орео преди няколко страници. Обичаме по-шоколадови неща, а плодовете си ги ядем натурално. Може ли рецептата? И аз имам рожден ден след 2-3 седмици.

# 589
  • София

Благодаря, момичета, на всички...

И... някой да ми каже как се прави тази панакота, моля... Wink

# 590

Копирам си собствения пост в скрит текст Simple Smile Варианта на Vox също звучи чудесно...
Скрит текст:
Тортата е моя импровизация, от няколко рецепти - една, правя я вече няколко пъти и в къщи много се харесва Simple Smile
Първо слагам цели бисквити на дъното на правоъгълна тавичка и заливам с няколко лъжици прясно мляко. Отгоре правя около 1 см. блат от смлени бисквити - 200гр. обикновени ( днес бяха шоколадови, защото такива имах, но май с белите повече ми хареса), разтопено масло - 120 гр. и 4 квадратчета натурален шоколад нарязан/начупен на дребно.
Крема панакота- малка кутийка сметана течна разбита с 80гр. захар.+ 1 кофичка кисело мляко, половин или малка кофичка заквасена сметана и едно пакетче желатин (предварително разтворен на водна баня) + 2 ванилии
Последно желето- малини имаме във фризера замразени -нареждам ги и ги поливам внимателно с захарен сироп с малко червена боя в него, отново + 1 пакетче желатин.
Всеки пласт е нужно да стегне преди да се сложи следващия.
Това е - играчка е, но поне не се пече нищо Simple Smile
Аз не съм майстор на украсяването, нито на снимането, но на вкус ми се получават Wink

# 591
_re_ge този резултат ми изглежда супер на мен. Дадох на моя синковец ПИ по БЕЛ на Междучасие от групата след много мрънкане. На теста изкара 32 точки. Преразказът не мога да го оценя,, няма много грешки, подробно е разказал, но... свърши за 45 минути, което не зная колко е добре. Това значи че едва ли е минал 50 точки на целия тест. Ама на човека не му пука. Много иска да кандидатства в МГ, обаче стигне ли се до полагане на усилия все едно го карам нива на ръка да прекопае .
По математика също не се справи добре на ПИ, а уж всичко му е ясно и направо се отчайвам вече. Ходи на учител по математика, а по БЕЛ разчитам на учителката му от училище, че ги товари доста.

# 592
Не вярвах , че най-големия проблем при преразказа ще е времето
Пише чернова за 40-50 мин, не знам какво мисли толкова
после само белова преписва за 30
ако пише пък само белова ще е трагедия, повторения , правописни грешки и т.н., но все пак ще е по-добре от нула точки без белова предадена
трябва добре да обмисли стратегия преди матурата

# 593
The Invisible, по добре да пише направо на белова, щом не стига времето. Не се плашете толкова...Не е проблем ако е поправяно или задрасквано на беловата.

П.п. всъщност най-големия проблем е другото време - това в което се преразказва;)

На теста от М-е нашия изкара 43 т. Като за теза му поставих средно 3т. Simple Smile  направи го за 30мин., че го чакаха в дискорд Simple Smile Преразказ не съм го карала да пише.

# 594
Пробният по МАТ на Междучасие има ли го някъде качен?

# 595
  • София
Пробният по МАТ на Междучасие има ли го някъде качен?
Когато излезнат резултатите, ще го има.

# 596
Тренировките са спрени. Ние много държим на физическата активност и излизането на въздух. Особено важно ни се струва това в 7 клас. Нашия режим е: всеки ден след училище, точно когато има и слънце по 1 час бързо ходене в парка срещу нас. Имаме и куче, и така планираме разходките с него. И шейни ще извадим днес, утре. 3 пъти седмично правят он лайн упражнения под контрол от отбора по 1,5часа. Не е същото като истинска тренировка, но пък работят върху други умения и в този смисъл има голям полза. ( жалко, че не е на въздух).
Отделно си е неговата лична физическа всекидневна тренировка.
Само 1 час навън дневно за жалост , но през уикендите 1я ден ще е на Витоша. Миналия уикенд беше сефтето. По отношение на ученето няма промяна. Не се юрка допълнително. Само задължителните неща. Аз одобрявам.
Мисля, че режимът осигурява приличен баланс. Само живия контакт с деца куца.

# 597
  • София
Скрит текст:

Копирам си собствения пост в скрит текст Simple Smile Варианта на Vox също звучи чудесно...
Скрит текст:
Тортата е моя импровизация, от няколко рецепти - една, правя я вече няколко пъти и в къщи много се харесва Simple Smile
Първо слагам цели бисквити на дъното на правоъгълна тавичка и заливам с няколко лъжици прясно мляко. Отгоре правя около 1 см. блат от смлени бисквити - 200гр. обикновени ( днес бяха шоколадови, защото такива имах, но май с белите повече ми хареса), разтопено масло - 120 гр. и 4 квадратчета натурален шоколад нарязан/начупен на дребно.
Крема панакота- малка кутийка сметана течна разбита с 80гр. захар.+ 1 кофичка кисело мляко, половин или малка кофичка заквасена сметана и едно пакетче желатин (предварително разтворен на водна баня) + 2 ванилии
Последно желето- малини имаме във фризера замразени -нареждам ги и ги поливам внимателно с захарен сироп с малко червена боя в него, отново + 1 пакетче желатин.
Всеки пласт е нужно да стегне преди да се сложи следващия.
Това е - играчка е, но поне не се пече нищо Simple Smile
Аз не съм майстор на украсяването, нито на снимането, но на вкус ми се получават Wink

Ама чакай сега, ти си го обяснила като за някой, който си знае за какво става въпрос... Дай малко пО като за първи клас - аз хем не умея да готвя хем изобщо не съм и виждала такова нещо, идея си нямам тези продукти как да се смесят и какво трябва да се получи....

# 598
  • Перник
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала в темата, не съм и изчела всичко, което сте написали, но не ми остава много време напоследък Sad

Не сме се шашнали заради матурите - Калоян не прави нищо допълнително, не ходи на уроци. Засега ми се струва, че в училище ги юркат достатъчно.

Спирането на тренировките също не ни е голяма драма - бягаме из баирите и черните пътища Wink Той си прави и упражнения вкъщи, а и живеем в къща с двор - стига да не те мързи, възможности за движение има Simple Smile

И за мен основният проблем е липсата на жив контакт с деца, но Калоян казва, че не му пречи особено.

# 599

И за мен основният проблем е липсата на жив контакт с деца, но Калоян казва, че не му пречи особено.
Да, за съжаление негативните последствия не се разбират веднага и не се оценяват от децата.
Ние на Витоша правихме разходка с други деца. Катерят и си говорят.

Общи условия

Активация на акаунт