Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 921
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз също събирам в парка или на Витоша за разходки деца, не мисля, че навън има проблем, хем имат контакт, хем катерят, без да мрънкат.

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в час по физическо сме. Sad
вече се "похвалих" с упражненията, няма да се повтарям.

не ми харесва ДО. учат, вярно е, но от 8:30 до 16:30, с една почивка от 45 мин за обяд е прекалено. междучасията често са "изяждани" от предходните часове. Sad

днес по обяд го изкарах пред блока и изчистихме леда.
много по-добре ми се струва от прекъсващата музика и имитацията на клекове и подскоци, които гледам сега.

# 602
Ама чакай сега, ти си го обяснила като за някой, който си знае за какво става въпрос... Дай малко пО като за първи клас - аз хем не умея да готвя хем изобщо не съм и виждала такова нещо, идея си нямам тези продукти как да се смесят и какво трябва да се получи....

[/quote]
С най-голямо удоволствие Simple Smile Слагам в скрит текст подробна рецепта за торта с бисквитен блат, панакота и желе. Да отваря само който има желание да я приготви на седмокласници ( за да сме в темата Simple Smile)

Скрит текст:
В квадратна тавичка, моята е йенско стъкло, подреждам плътно обикновени бисквити. При мен се събират 10 бр. С лъжица поливам върху тях прясно мляко - пастьоризирано, студено. Наливам малко в чашка и с супена лъжица поливам по 1-2 л. върху всяка бисквита. Оставям за няколко минути докато млякото се поеме от бисквитите.
В отделна купа слягам 200 гр. смлени бисквити, аз ги меля с блендер, но става и в торбичка, завързана и с точилка да се строшат. На котлона слагам джезве с 2 пръста вода, и върху него купичка с 120гр. масло да се разтопи (така се разтапя от горещата пара и не загаря). След като се разтопи го изсипвам при смлените бисквити. Разбърквам хубаво, трябва и с ръка, защото става трошливо тесто. Последно добавям 3-4 квадратчета натурален шоколад, натрошен. Разстилам тази смес върху подредените бисквити в тавичката и я слагам в хладилника да стяга.
В една купичка изсипвам 1 пакетче, мисля че са по 10 гр. желатин ( аз купувам на др. Йоткер, но последния път взех от Кауфланд, тяхната марка и си беше добре), заливам с 50-60 гр. студена вода и го оставям да набъбне.
В купа изсипвам 200 гр. сметана за разбиване (картонените кутийки) и 80 гр. захар. Разбивам с миксер. Към нея добавям 1 кофичка кисело мляко(350-400гр.), 1/2 кофичка заквасена сметана (150-200гр). Добавям и 2 ванилии(малките пакетчета). Разбърквам с миксера. Отново върху джезве с 2 пръста вода на котлона, слагам купичката с желатин и при постоянно разбъркване го разтварям. Трябва му много малко време. Внимавай да не завира. Когато е готов на тънка струйка добавям към сметеново-млечната смес, като разбърквам с лъжица (НЕ с миксер).
Изсипвам тази смес върху бисквитения блат...тя все още е течна и лесно се разстила. Отново слагам в хладилник. Тук трябва малко повече търпение, защото трябва да се желира. Т.е. оставяш го за няколко часа, за всеки случай.
Последно- Още едно пакетче желатин, заливам със студена вода по същия начин. В касерола слагам около 300 гр. вода и 150 гр. захар.(Ако обичате много сладко може и да увеличиш захарта) Слагам на котлона да заври и захарта да се стопи. Накрая ръсвам съвсем малко червена сладкарска боя. Разтварям желатина пак на водна баня и го добавям към сиропа. Това е моя начин, но може и просто да вземеш сок от компот и към него да добавиш разтворения желатин.
Върху желираната вече панакота, подреждам малини, направо както са зъмразени от фризера. И внимателно(за да не се развали подредбата на малините) с черпаче поливам от сиропа/сока.
Прибирам отново в хладилника и на следващия ден хапваме сладко, сладко.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 15:41 от MollyBy

# 603
Здравейте,
и ние нищо не правим по физическо. Но ми попадна в нета, че не е лошо в часа по физическо да ги карат да излизат пред блока и да изчистят снега Simple Smile
Въпрос: Как мотивирате тийн-ките? Когато влезна в стаята й или блее на компа или говори по телефона или говори с някоя приятелка, а днес правеше 2 в 1 и незнам как да й обясня, че няма време...

Бихте ли ми казали колко време е преразказа на НВО-то?

# 604
Час и половина! В това време не влиза слушането на текста. След изслушването, 15 мин. четат сами - без да си водят записки!, 1час и 15мин. пишат-след като са им прибрали текстовете!

# 605
  • София
И на моята госпожица й липсва живият контакт с другите деца.
Вчера искаше да излезе да се пързаля с шейната, но нямаше с кого 🙁. Аз за съжаление съм по цял ден на работа и няма как да я изведа, а до събота и неделя снега ще се е разтопил.

# 606
Наборът излиза почти всеки ден. Уговаря се с други деца, карат колела и се разхождат. Сестра му обаче отказва да излиза - студено й е, нямало с кой, в момента правила нещо друго ... И аз съм се омързеливила - хоумофис съм, ставаме късно, малко преди часовете, излизам за малко за пазаруване, при това не всеки ден. Същата грешка я направих и март месец - от тогава още боря едни килца, които трайно са се задържали и няма мърдане надолу. Не че правя  и кой знае какво, но някак си като не съм сред хора и нямам мотивация, размотавам се, нямам организация. Децата още се държат и гледам, че поддържат някакъв ритъм, но ако не се върнат в началото на януари в училище, не очаквам да продължат с това приемливо темпо. Наоплаквах се, то вярно, че темата е за седмокласници, ама и майките им са хора Grin Та ще си сипя сега едно винце, но ще пропусна тези рецепти, които се въртят последните страници, че ангелът ми е слаб Grin

# 607
Здравейте, и аз отвана не съм писала.
MollyBy, рецептата за тортата много ми хареса, непременно ще я направя.
Малко със закъснение и моите момичета започват в 8:30 с 30 минути часове и 10 мин. междучасие. Спазва се разписанието. Свършват различно. Седмият час свършва в 13:00. Три пъти в седмицата имат специален предмет балет. През седмицата не излат на разходка, но пожелаха да идват с мен на покупки. Събота излизаме на разходки. Не ходят на школа. Купила съм сборници, преснемам и се упражняват. Някой си стоят непокътнати, защото не остава време за съжаление.

# 608
  • София
Отново благодаря за пожеланията.
Пожелавам на всички ви една спокойна година.
Мисля , че стигат преживяванията и на децата, и на нас
Аз успях да измисля Коледни подаръци - практични и с мисъл за лятото - столчета за плажа и по една дрешка за младежите. Остава ми само свекъра и баткото да ги измисля за РД (съответно на Бъдни вечер и Коледа). Надявам се до Коледа да сме ок и да може да празнуваме заедно (ако вирусът, който ни мъчи , е бил с корона, поне да сме спокойни, че няма да им прехвърлим нещо)

Кати, може да видиш в Спортдепо в Младост или нещо от Фешън дейс
Скрит текст:
- поръчваш с плащане при доставка, оскъпява само 2 лв., трябва обаче сумата да е над 89лв., ако имаш и са повече от едно нещата и  късмет може всеко да е в отделна пратка. И плащаш това което харесаш.за съжаление не може да се мери. Aко в къщи установиш, че не е ок, тогава може да върнеш. Лошото е, че "затваряш" едни пари за  едни дни.

# 609
  • SOFIA
Здравейте,
Бихте ли споделили идеи/какви Коледни подаръци ще подарите на момчетата ви?
Нашето не иска парфюм, а иска "нещо да е интересно". При въпрос какво би могло да е това и той не знае отговора...

# 610
Нямам нито една идея за подаръци и за двамата Simple Smile Нищо май няма да има под нашата елха...а децата и двете заслужават много, но идеи нямам.

# 611
  • София
Моето момче беше супер лесно за подаръците, защото си каза какво иска - FIFA-21 за PS, скицник и алкохолни маркери /споменавала съм, че обожава да рисува/. Отделно му поръчах и една плюшена играчка, която ще предизвика фурор, въпреки че отдавна е надраснал този тип играчки, но пък Хари Потър е на почит във всякакви измерения. Ето за тази играчка става въпрос:
Скрит текст:

# 612
  • София
Нашите подаръци спонтанно ги реших вчера, а днес реших да допълня и за децата (различни модели са от една серия). Не са споделяли за някакви желания , така че ще е изненада.
Обикновено поне баткото иска някаква джаджа, ни тази година смятам, че няма на къде още (е сигурно има начин , но няма нужда Wink )

Кали, много е сладка.

Моята девойка също обича плюшки. Тя всъщност никога не е играла с кукли, но пък плюшки има всякакви.

# 613
  • София
Синът ми за Коледа ще получи часовник, книга и козметичен комплект.
За РД, който е в понеделник ще получи безчични слушалки.
И моята госпожица много обича плюшени играчки, особено мечки. Един от подаръци ще бъде точно такъв.

# 614
  • Варна
Моето момиче поиска за Коледа.... да има рожден ден, а за рождения ден - да има торта. Тя открай време си е скромна в желанията. Още помня как на вратата на детската градина имаше списък с желанията на децата в групата - Трансформъри, Лего, Бейби Аморе.... И един скромен оранжев клин! Simple Smile
Все пак ще получи и още нещичко. Та като идея за подарък, който може да е и за момче - има много сладурски "научни" тениски в един сайт купинаука.

Общи условия

Активация на акаунт