Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 928
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Desem, хепи бъртдей ту ю и от мен. Бъди винаги здрава, усмихната, ценена и щастлива!
И ние се понамокрихме днес в снега. Наборът нещо се дърпаше да излезе, но брат му го накара. Голяма веселба беше!

# 571
  • София
Desem, жива и здрава да си! Нека твоята нова лична година да бъде изпълнена с благодат, щастие и много любов!
Със сигурност тортата е била вкусна. За мен това си е чиста френска селска торта, поне на картинката така изглужда.

Не обичам снега и студа. Излезнахме с набора днес за малко, измръзнахме. После гореща баня и топъл чай с мед. Но пък имаше червени бузи Simple Smile

Благодаря ви за споделената информация за времетраенето на ДО Flowers Hibiscus
Беше ми от полза да сравня.

Малко съм обезсърчена от нашия резултат от ПИ по БЕЛ. Моят син е изкарал най-нисък резултат от цялата му група. Сега чакам да видя какво е направил по МАТ. Уж се старае, уж учи, а накрая... Head Band
Вярно, че има още време, но нещо съм в черногледа фаза.

# 572
  • София
Аз лично смятам да го спра от училище седмица преди това поне да не го карантинират заради класа . Иначе короновируса май го изкарахме - но след месец ще пуснем антитела. Но има доста време де - тази неизвестност ме влудява.

До май-юни... таман ще са спаднали антителата, пак го пази... Аз не съм убедена, че ЛЛ би дала бележка на основания опасения за изпита... Sad

Скрит текст:
katiABV, моите съболезнования за баща ти. От 10 дена и аз съм в безизходица  - майка ми е със сериозни нарушения във вестибуларния апарат, има деформирани шийни прешлени и още куп неща, които възпрепятстват правилното оросяване на мозъка. Направи страшна криза, нямаше кой да я прегледа. Успяхвме да я постабилизираме и веднага я взех тук, в София/ тя е от Русе/ - намерих клиника, която се занимава само с това и й записах час. Минах през недоумение до негодувание, но съм безсилни. Само се моля да не се влоши отново, защото не може да помръдне. В Русе не пожелаха да я приемат никъде, защото всички се занимавали с Ковид. Тук е същото. Излях си болката, сори за офф-топика

Надявам се майка ти да се стабилизира!
Хубаво, че си намерила специализирана клиника... и тя още не се е превърнала в ковид.
За Вряк не мога да търся такава - специализираната ортопедична клиника е превърната на ковид клиника... с какво точно се очаква хирурзи-ортопеди да помогнат на хора с белодробни и съдови проблеми не ми е ясно, но е факт: ортопедиии, които да приемат, вече няма...

За часовете - по 30 минути са, както са по програма, сега поне като са на ДО намират начин да осигурят заместващи учители (от гимназиалния курс), че преди като не могат караха просто свободни часове...

Desem, честит рожден ден! Да сте здрави всички вкъщи, всичко друго, което си искаш... само ще си дойде!

Добри, и Врячо днес си игра в снега - само че понеже размерът му не съответства на миналогодишния и... в началото на есента взехме 3 чифта маратонки, но за зимни обувки беше рано... си беше с "дишащите" маратонки. И съвсем леко есенно якенце - същата работа - уж ставало (мързел да пробва), като дойде снега внезапно се оказа, че нито едно от обявените за ставащи зимни якета не са дори приблизително по мярка... Та сега лекинко съм в почуда откъде да търся спешно зимно яке и обувки, в Илиенци ме е страх да ходя, а то вероятно е единственото работещо... ако и там работи, знам ли.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 03:05 от katiABV

# 573
  • София
Освен тези в моловете, останалите магазини работят - спортни: СЛС, Декатлон и т.н., или онлайн.

Десем, честит празник на патерица, бъди здрава!

Добри, имам същата снимка от вчера - ангелче в снега. Blush

# 574
Честити стрелчета! Бъдете здрави!

Хубавия сняг от вчера стана прелестна ледена пързалка днес. Сутринта ходих като в панички до работа...
Моята красота има три дни от седмицата, в които прекарва повече от 8 часа пред екран.....  Като заседне сутринта в 7.30, с малки размърдвания през междучасията до тоалетна и за манджа и става след 16.00 часа. Това благодарение на допълнителните уроци.. Което е
На миналото затваряне намерих един канал с видеоклипове с ходене и упражнения. Което,нали, пак е пред екран, но е някакво движение. Че ако не съм аз да я изведа някъде, може изобщо да не излиза от вкъщи.  Приятелите ѝ са основно от училище. В квартала почти никой не познава.

Седнах оня ден да решавам задачи с нея. Позабравила съм много неща, но се справих прилично. На девойката даже ѝ беше интересно как ще се представя и ми помагаше.

# 575
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нито един от двамата не мога да вкарам в магазин.
или поне не по-често от веднъж годишно.
купувам всичко онлайн и връщам, което не става.
нямам нерви да се занимавам с пробване, събличане, обличане...
като Пепеляшки са и двамата, ама то с тези 46-47 номер, че и широк крак, а за Горинич и пухкав още...
никак не е лесно. Simple Smile

# 576
Десем, честито на патерица.
При девойката часовете са по програма и почват в 7.30ч. По 30 мин. са, но с междучасията всеки различно процедира. Понякога имат голямо между блоковете.
Кати, приеми и моите съболезнования.

# 577
При нас уроците почват в 7:30 и са си по 40 мин без значение какво пише в заповедта (да са по 30).
Освен това в блок часовете ( каквито имаме по всички предмети) им вземат междучасията.

Направиха пробен нво бел  към школата. Има 85 с точки с един сгрешен въпрос, една пропусната запетая в един въпрос за откриване на грешки , добра теза с една правописна грешка и много лош преразказ. Въобще го е направил в друго време, защото забравил, че ако е от името на неутрален разказвач е в сегашно историческо. 5,300 е като оценка и се оказва че не е толкова трагичен като ниво, както си мислех. От радост с баща си си купиха екстеншън към едната от конзолните игри.

# 578
  • София
Еха, _re_ge, това е впечатляващ резултат. Браво на детето.

yellowdiamond, не мога да ти изпратя отговорите, тъй като си забранила получаването на ЛС.

# 579
  • София
Еха, страхотен резултата, браво на детето, _re_ge.

# 580
Мога да пусна нво бел в фб групата. Не тук по разбираеми причини.
Искате ли?

# 581
_re_ge,браво на момчето. Сериозна заявка си е това, все така да продължава.
В пощата на седмокласниците може ли да го качиш, че аз нямам Фейсбук?

Нашият изпит по БЕЛ е в неделя, но най-вероятно няма да има повод за гордост, като гледам колко чете Rolling Eyes

Моли, направих десерта Simple Smile
Скрит текст:
Желето е с череши без костилка (имах полусушени, замразени)и сироп от боровинки със стевия. В панакотата добавих маскарпоне, обожаваме го  и почти винаги имам в хладилника. Останалото спазих по твоята рецепта. Много свеж десерт се получи, отново благодаря за идеята Hug

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 21:57 от vox

# 582
Нямам я тази поща, явно нещо съм пропуснала. Ще ме осветлиш ли на лични?

# 583
Извинявам се, а отговори на теста от Междучасие дали има някой, че по БЕЛ няма да се справя сама...

# 584
Доколкото знам MollyBy има право да дава достъп до пощата, ако е изпълнено условието да си участвал активно в три теми.

Общи условия

Активация на акаунт