Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 942
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кали, мисля, че съм отговаряла на този въпрос, но може някой друг да го е задавал.

от миналата година са по стандартната си програма, от 8:30 до 16:30, но са пред компютрите.
имат един час обедна почивка и по десет/петнадесет минути между блоковете.
за деня имат седем часа, в блокове по два. изключение са физическото, втория чужд език, музиката, инф. технологии и изобразителното изкуство - те са по един.
след това има домашни, тестове, интерактивни уроци..., които пак са на компютъра.
не ми харесва това постоянно висене на компютъра. Sad

# 541
  • София
При нас пак има промяна за от понеделник - започват в 8.30 ч., приключват в 14 ч. 30 мин. часове, 10 мин. консултации (реално по някои предмети си карат 40 мин. час), 10 мин. междучасие.

Стои се пред компа, ама той и други интереси няма.

# 542
  • София
Започва в 8:20 и приключва или в 12:30 или в 13:10.
Часовете са по 30 минути с 10 минути междучасие. Нямат голямо. ФВС също нямат.
За сметка на това пък почти по всеки предмет правят презентации. Тази седмица прави по география и биология на power point, а в петък пък са им дали по ИТ да направят за утре на excel.
Не сме засичали колко време прекарва на компютъра, но е доста.
Днес например имаше БЕЛ и математика от 9:15 до 13:30 с 15 минути почивка. След малко ще си прави домашното по ИТ. По физика им е изпратила на имейлите някакви тестове да решават, защото утре ще правят тест.
И по груби изчисления днес ще прекара около 6 - 7 астрономически часа на компютъра само за учене.

# 543
  • София
Скрит текст:
Да помоля за достъп до пощата. Искам да я поизпотя девойката.
Нямам никаква обратна връзка от школата по математика.
По БЕЛ господина много я харесва, и самочувствието и расте.
Но математиката, ах математиката.
Някой спомня ли си тия формули ние кога сме ги учили. Имам някакво усещане, че беше в по-големите класове. Може и да се бъркам де.

В 7-ми клас (випуск '92).

По мое време формулите за съкратено умножение се учеха в шести клас. Но пък в седми се учеха вектори. Тригонометрията си беше в гимназията (мисля осми клас, но може и в девети да е било). Помня и че Питагорова теорема не учехме в основното, а сега я учиха още миналата година. Има разминавания, но винаги е така с поколенията.
И аз в отбора на "без обратна връзка". До момента, от март до сега не сме имали РС в училище. От школата - нямам нито мейл, нито обаждане, никакъв отзвук за това как се справя детето ми. Тя самата от време-навреме ми казва за контролни в школата и колко точки има на тях, а за училище получавам инфо само от Школо (тази година освен оценките имам и 3 съобщения - относно ДО, но за нея лично и прогресът и/или поведението й - нищичко никой не ми е казвал). Дано като се сетят да ми дадат обратна връзка не е твърде късно...

8-ми клас беше тригонометрията, още си имам формулите написани в един калкулатор...

Всички казват най - важното е да сме живи и здрави, но освен физически трябва да сме здрави и психически, а при така създалата се ситуация не знам на кой нормален човек би се отразило добре да е затворен седмици  месеци.
Гимназистите са от цял месец вкъщи. Всички знаем в тази възраст някои от тях колко са чувствителни и тази обстановка допълнително ги напряга.
Докато беше топло имаха възможност да се срещат с други себеподобни, но от сега до... и тази възможност ще им бъде отнета.
Очаквам сега много от вас да ме нападат, че лекарите изнемогват, че има много болни, починали и пр., но аз знам какво е родители да се борят с депресията на детето си и на никой не пожелавам да изживее това.
Друг момент е и обездвижването.
После след коронавируса, ще лекуваме психически и физически травми и всички видни специалисти ще се чудят защо така стана.
Извинявам се за гневният тон, но наистина съм много ядосана.

Мисля, че е време да се отворят болниците за планов прием и проследяване. Да се затворят за ковидни. Да отворят полевите "болници", да им назначат по един лекар и сестра - и останалото - доброволци за санитари... Баща ми си отиде, понеже не смееше да отиде на лекар. Не от ковид, от заболяванията си, които можеха да бъдат държани под контрол си отиде. Врячето трябва да постъпи за изваждане на имплантите... но няма как да се случи - понеже в болниците се приемат само ковидни. Все пак не е редно за всички други да няма здравеопазване! Пък и като са наясно хората, че разболеят ли се от сарс-2 лечение... общо взето няма да получат мисля, че доста повече ще се пазят и ще внимават. Дори и онези, конспиративните и статистическите вероятно ще се позамислят малко. А за училищата... може да се оставят желаещите да учат от дома, учителите да преподават онлайн, а за онези, които искат непременно да се срещат със съученици - проблем няма също, отдавна всички стаи са снабдени с телевизори. И те ще могат да гледат.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 17:49 от katiABV

# 544
  • София
katiABV, моите съболезнования за баща ти. От 10 дена и аз съм в безизходица  - майка ми е със сериозни нарушения във вестибуларния апарат, има деформирани шийни прешлени и още куп неща, които възпрепятстват правилното оросяване на мозъка. Направи страшна криза, нямаше кой да я прегледа. Успяхвме да я постабилизираме и веднага я взех тук, в София/ тя е от Русе/ - намерих клиника, която се занимава само с това и й записах час. Минах през недоумение до негодувание, но съм безсилни. Само се моля да не се влоши отново, защото не може да помръдне. В Русе не пожелаха да я приемат никъде, защото всички се занимавали с Ковид. Тук е същото. Излях си болката, сори за офф-топика

# 545
  • София
При ПО часовете им бяха по 40 мин. с 10 мин. междучасия, сега ще бъдат по 30 мин. отново със същите междучасия - по 6 учебни часа на ден /сега като се замисля, това са само 3 астрономически часа на ден/. Има 2 школи по мат и бел - 3 и 2 астрономически часа седмично, и веднъж англ. -1 час седмично. Напоследък гледам да разпечатвам всички домашни/тестове/проекти и да ги прави на ръка, точно за да не гледа нон-стоп екран. На тел. си има 1 час на ден за забавление, евентуално гледа понякога филм на комп./тв. за по 1 час още, но не всеки ден.

# 546
  • София
katiABV, моите съболезнования за баща ти. Каквото и да каже човек няма да е достатъчно.
Всичко объркано, ужасявам, отчаяна съм се от ширещата се арогантност, грубост ... и сякаш светлина няма.

# 547
  • Варна
Кати, съболезнования за баща ти.
Когато Мутафчйски каза крилатата си фраза му се смяха много хора, ама излезе прав - не е подготвена системата ни за подобен удар.
Десем, МиаНаНия, оправяйте се бързо, момичета! Минавайте да казвате как сте, че ви мислим.

# 548
  • На морето!
Съболезнования и от мен, Кати!

Докато ние- хората не започнем да се държим адекватно, няма медици, които да ни спасят. Постоянно виждам снимки от Кауфланд, Лидл, от лични празненства с над 20 човека, предстои да видим и навалицата в Джъмбо. Работят спортните зали за групови спортове за пълнолетни, всички салони и пр. Няма как да се овладее пандемия с такова неглижиране, дори и при затворени училища и заведения.

При нас ДО крета някак. Някои учители наистина дават всичко от себе си, но след първата седмица децата масово губят ритъм и мотивация. Моят син също не пише и не слуша толкова, колкото ми се иска, а както знаете при нас нещата с математиката не са никак розови.
Гледам, че се организират петиции целият първи срок да е онлайн, учителите се готвят за протест и не искат да се връщат в училище.... очаквам наистина много лесни изпити и непредвидими резултати. Единствената ми надежда е, че от март нататък вече ще е по-спокойно и ще се концентрират в подготовката и то присъствено.

# 549
и нашия учител по физическо дава всичко от себе си, а на мен ми се иска да се пести малко. Wink
сутринта им пуснал клипче от тубата - подскачат всички, скача и Горинич като прострелян паток - упражнения прави.
1,84 мъж, на 2 квадратни метра трябва да скача, да се гъне и да прикляка. и това е по-лесната част. като започнат с нападите, се чудя под бюрото ли ще влезе или в гардероба.

преди няколко дена го питам знае ли каква важна историческа дата е... ЦЪ!
накарах го да седне, да го изшляпам зад врата. разбра набързо какъв ден е.
днес щял да пита госпожата дали знае. подозирам, че пак ще берем ядове...

Simple Smile Simple Smile Simple Smile следва урок по математика. по-добре бях, когато не знаех за домашните...

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 12:55 от st. Dobri

# 550
St.Dobri, изшляпай ме виртуално зад врата и кажи каква историеска дата съм пропуснала и аз наскоро 😀

# 551
St.Dobri, изшляпай ме виртуално зад врата и кажи каква историеска дата съм пропуснала и аз наскоро 😀

И аз не се сещам...най-близкия май беше 1 ноември...ама то цял месец мина от тогава Laughing

Аз съм противник на тези измислени упражнения по ФВС в къщи, ама ще взема да си преразгледам мнението, че големия миналата седмица имаше да пише направо есе по ФВС Simple Smile "Какво го мотивира за различните дейности..."Чудехме се двамата какво да напише...та по добре упражнения Simple Smile

# 552
  • София
Аз единствено за 7.11. се досещам, но едва ли става въпрос за тази противоречива дата.

# 553
Ньойския договор. Simple Smile
Wink знае го маймуната, нали го използваше като коз защо не иска да учи английски - Англия е лоша, защото ни била прецакала, значи и езика е лош.
а миналата година заради и покрай игричките си взе Б2. Wink

за седми ноември и за девети септември не искам да чувам нищо лошо - на еднат адата е родена братовчедката, на другата - майка ми. Wink празнувам си ги.

# 554
st. Dobri , ти изби рибата...че кой го знае кога е подписан този договор. Ние не можем да запомним официалните празници, ти...Браво на момчето, щом го знае...явно за политик се подготвя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт