Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 902
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нямам представа дали е законно, всъщност домът ти едва ли се снима, най-много стената отзад, на екрана е основно детето. Освен това не снимат, а върви онлайн видео, което не се записва.
За сметка на това е работещо. И го казвам като човек, който няма ни най-малко притеснение специално за детето си, защото имам отговорно дете, което съвестно участва и не се скатава. Просто ангажираността е различна, когато си включен, най-малкото учителят може да види дали в децата има разбиране или неяснота. Освен това аз лично много се дразня, когато съм в зуум и насреща има тъмни екрани - много неуважително ми се вижда към тези с включени камери.

Е, със същия успех би могла да кажеш, че тези, които са включили камери, проявяват неуважение към решението на онези, които го смятат за неприемливо.
И да не забравяме, че ВСИЧКО, което влиза по някакъв начин през който и да е компютърен вход МОЖЕ да бъде записано, въпрос на желание и умение.
Както и, че колкото повече навлиза този начин на комуникация в ежедневието, толкова ПО–ЛЕСЕН ще бъде записа (по-лесно достъпни ще са инструментите и инструкциите за запис).
Лично аз просто не съм склонна да рискувам - ами, покритото мляко котките не го лочат. Ако детето ми блее по време на час виновна съм аз, а не липсата на камера.

Ала-Бала, незаконно е. Снимането на самото дете най-вече, едва след това - на дома.
Дали има присъствие в час... е работа на родителя да следи. Може да си инсталира охранителни камери в дома и да си го следи, може да му вярва, може да проверява какво е усвоило, изобщо - негов си проблем. Не е работа на учителя да влиза в ролята на пъдар, неговата работа е да преподава и да подпомага усвояването на знания... основно там, където има желание за това.

По отношение на лъжите на изпит... ами, нали накрая на НВО или ДЗИ ще си покаже. Там не са с камери и не са дистанционно, има и квестори. Каква е файдата да излъжеш на изпитване, което няма да ти влезе в дипломата, като няма да можеш да вземеш изпит за следващо кандидатстване? Доста контрапродуктивно ми се види.

Вие тук забравяте, че все още има деца, които не са от малцинствата, които нямат интернет вкъщи, които нямат компютър, лаптоп, или пък имат по един в семейство, забравяте, че има деца, които са по две или три в стая, деца, които живеят цялото семейство в горсониера и не могат да си позволят да участват активно в ДО с микрофони, камери и т.н. Аз също съм много против камери.

Микрофоните дори и така не биха били особена пречка, просто ще са със слушалки.

През пролетното ДО и ние извъртяхме бюрото с компютъра, така че да се вижда само стена. Сега в платформата има подобрение- фона отзад се вижда замазан.  Еми по-добре е, няма да местим сега.

Не мисля, че това затруднява записът на детето и поставянето му в друга ... хм, обстановка, по-скоро обратното.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 10:32 от katiABV

# 91
В зум прз лаптоп има опции да си сложиш друг образ вместо лицето. Всичко си е в реално време. Големият ми син си слагаше банан вместо лице - устата остава и се движи реално. Тогава го правеше, докато разказваше приказки на едни познати дечица. Предполагам, ч има много варианти да не се показваш, но да си личи, че си там. Не може да се угоди на всеки(ако беше така, учителите по фвс и музика да са вече в неплатен отпуск....)

# 92
Аз също съм твърдо против ДО. Не ми е приятно децата да прекарват по 10 часа пред компютъра ( и след това още 1-2 на телефоните). А и в нашето училище беше пълна пародия - трябваше да се правят презентации по всички предмети, разбирай copy/paste от Уикипедия... Някои учители не ги видяхме изобщо за три месеца... Нивото спадна драстично.

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това е нещото, което много ме мъчи. Sad
по 12 часа на ден на компютрите е много. Sad

# 94

katiABV
Чак пък незаконно, не става въпрос детето с лаптопа да обикаля из апартамента. Ако родителите имат притеснения, отделят го в един ъгъл, да се вижда там една стена и дете и готово. Това за мен е единствения начин да се вижда, че има присъствие в час.

В къщи почти всички се занимават с телевизия и компютърна графика и анимация и сега са измислили как на екрана освен детето да се вижда не апартамента,а картинка,която си харесаш.Големият внук си беше сложил един хавайски плаж Yum - пясък,палми,разхождайки се хора по бански, коктейлчета и плискащи се вълни.Анимацийка! Smiling Imp А докажи ,че не е там.

# 95
  • Варна
Ако някой ме пита - аз съм "за" изпитването да става с пуснати микрофони и камери. През другото време - който както иска. Ако някой не внимава, си е за негова сметка. Но при изпитването - трябва да е така, защото миналата година имаше много случаи на баби/мами/каки зад гърба на изпитвания. В следствие - 9-10 пълни отличници в класа Wink Да не забравяме, че тези оценки за някои деца могат да се окажат решаващи (знаете какво значат 11 - 20 т от бала понякога). И няма да е честно някой, който е попаднал на стриктен учител да бъде по-назад от друг, който е получил оценката си наготово.

# 96
  • София
Нямам предпочитания, дали да бъдат включени или изключени камерите и микрофоните, важно е преподавателите да преподава, а учениците да слушат и внимават това което им се говори.
Едно дете, което в присъствен час се занимава с всичко друго, но не и с учебния процес, то и вкъщи ще е същото пък и 5 включени камери да има.

# 97
  • София
В зум прз лаптоп има опции да си сложиш друг образ вместо лицето. Всичко си е в реално време. Големият ми син си слагаше банан вместо лице - устата остава и се движи реално. Тогава го правеше, докато разказваше приказки на едни познати дечица. Предполагам, ч има много варианти да не се показваш, но да си личи, че си там. Не може да се угоди на всеки(ако беше така, учителите по фвс и музика да са вече в неплатен отпуск....)

Това звучи интересно.
Не че би работило при мен, камера изобщо нямаме и не възнамерявам да купувам такава, но пък... може би може да се сложи и изцяло анимиран образ, който да се задвижва от микрофона? Нямам представа дали е възможно, де, никога не съм ги ползвала тези платформи...

Мен не ме притеснява ни най-малко времето, прекарано пред компютъра - всички така или иначе това правим, висим пред компютрите, той също - независимо дали ще играе или програмира. Никак няма да е фатално, ако и ученето е по същия начин. Обаче обучението миналата година беше... как да кажа - ако не бяха курсовете щеше да е в категорията "несъществуващо". Но... Дори и да трябва по всичко аз да го уча сякаш по-малко ме притеснява тази перспектива пред перспективата да се срещна лично със сарс-а.

Ако някой ме пита - аз съм "за" изпитването да става с пуснати микрофони и камери. През другото време - който както иска. Ако някой не внимава, си е за негова сметка. Но при изпитването - трябва да е така, защото миналата година имаше много случаи на баби/мами/каки зад гърба на изпитвания. В следствие - 9-10 пълни отличници в класа Wink Да не забравяме, че тези оценки за някои деца могат да се окажат решаващи (знаете какво значат 11 - 20 т от бала понякога). И няма да е честно някой, който е попаднал на стриктен учител да бъде по-назад от друг, който е получил оценката си наготово.

Това е... как да кажа - зная доста учители, които пишеха 6-ци с лекота - не само миналата година - на 7-окласници. Именно за да повдигнат успеха на "техните" си ученици... даваха по-лесни контролни, даваха задачите предварително, правеха лесни устни изпитвания и т.н.
И други, изключително стриктни, дори като напук по-пунктуални отколкото са били преди години и, като цяло, изискващи неща, които самите те не са преподали или затвърдили предни години - общо взето, стараещи се по-скоро да намалят успеха на учениците. Различни училища, различни интереси, различни стратегии.. сега какво - да кажем - ама те едните са ощетени... Ами това е - различни са училищата, различни са нещата, кой какъвто късмет извадил.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 15:49 от katiABV

# 98
  • София-Младост
Първи час немски...моят има проблем с микрофона, казвам че в междучасието ще пусна team viewer  и ще се опитам да оправя нещата. Пиша на г-жата в Школо за проблема, защото тя смята, че моя син се скатава.
Накрая на часовете получих забележка от нея за липса на внимание. Още не е прочела какво съм и написала.

Видях го този ефект, за който се писа, детето е с вкл. камера и отзад някакъв фон е зададен, интересно изглеждаше:)

# 99
Да не забравяме, че тези оценки за някои деца могат да се окажат решаващи (знаете какво значат 11 - 20 т от бала понякога).
               Какви 11-20 точки от бала ,борбата се води за 1 точка,че и за по-малко от 1. Yum

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 15:39 от Didia

# 100
  • на Мелмак
Ами, класната на щерката, днес каза, че е положителна за Ковид. Доста е зле жената. Рязко спряха да ме интересуват точки и оценки, искам си децата в къщи и да сме здрави.

# 101
  • София

Аз пък във вторник водих Врячо в Пирогов за снимка (по план) - ами... дори не го и снимаха (за което съм много благодарна - 20 снимки има за последните 4 месеца) - нямало смисъл, не могат да го приемат, спрени са плановите операции... вероятно е "готов" за махане, ама какъв е смисълът да го снимат, като преди операцията така или иначе ще трябва прясна снимка, а не се знае това кога ще е... не трябва в никакъв случай да седи повече от година (изобщо не искам да стига до пролет), но кога ще може да се оперира изобщо не се знае... да следя по телевизията, като кажат, че пускат плановите операции, да се обадя....  пълен ужас. Заради разните там безсмъртни, протестантни, политически п***... дори и с пат**... дето пари вземат, за да вземат решения, ама решенията ги прехвърлят на... който му стиска... и в болниците са първа писта, но маски не слагат, че да не им се развали фасона... ***** ***** **** ********* БИИИИИИП*********...

Така, оплаках се, отивам си при виното, после ще мина на ром... кофти работа, че и на алкохол нося много, та и това не ми помага.

И на това отгоре в цялата работа забравих да поискам някаква извинителна бележка за деня - и сега нямам идея как да извиня отсъствията... нямам идея дори кого да попитам, класната им е болна (не се знае, поне не и от мен, от какво)... адски тъпо.

# 102
Пълен хаос е навсякъде, заради нечии икономически интереси. Моля се само да сме живи и здрави!

# 103
  • София
Извини отсъствията по семейни причини, имаме право на 3 дена годишно и още май 5 с разрешение от директора.

# 104
В училището на щерката вече има починала учителка с Ковид.
Май закъсняха с мерките.

Общи условия

Активация на акаунт