Парфюмни размисли и страсти - 252

• 58 444
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
С повечето си аромати чичо Томи се подиграва с нас ......
Отсвирете го. Създават уж модерни версии, опитват, забъркват смеси...не е казано, че винаги е сполучливо Grinning

# 346
При мен Мандарината е с трайност около 5-6 часа, но говоря за EDP. Черешата е около 3-4 часа. Няма да откажа едни 30мл на 40-50% намаление в бутиците на ЕЛ.

# 347
  • Deutschland
При мен го докарва на 2-3 часа. Много хубав белоцветен цитрус.
И при мен толкова.

# 348
Като след тия 2-3 часа пак си се усеща на кожата, но вече като skin scent. Но не е чак да изфирясва напълно.

# 349
Много нетраен ми е Mandarino di amalfi. Не ми и харесва.

# 350
  • The Evergreen State
Забравих да добавя в предния пост за парфюмни любимци. Любовта ми по Герлен, Шанел и Диор е отколешна. Измежду тях имам много любими но да кажем съвсем скоромно мога да мина само с три парфюма на тоалетката си - La Petite Robe Noire Guerlain, Chanel 5 l'eau и Miss Dior 2017 Edp, с по една трийсетица може и да се впиша в бюджета дори Smile

# 351
  • Бургас
Чичко Томи не ме трогва грам, нищо негово не харесвам, нямам никакъв интерес дори за проби.Атена и аз съм така имам ли парфюми/ не всичко разбира се/ на Герлен, Шанел, Диор нищо друго не ми трябва.Аз и трудно харесвам вече нещо.

# 352
  • Germany
Bright Crystal, това го съобщаваш доста често в последно време. Каква е целта? Да не си купуваме нищо друго освен одобрените от теб марки или друга? Ако трябва да си купим по едно Монче и да затваряме темата? Не се заяждам, питам съвсем добронамерено, защото ми правят впечатление тези чести  повторения и не разбирам посланието им.

# 353
  • Бургас
Не, Ковачева аз имам предвид единствено и само себе си, не вас всички като цяло.Към никого от темата няма послание бъди убедена, нито пък парфюмите, които не харесвам и пиша за тях са свързани конкретно с даден човек от темата.Иначе и аз като си харесам нещо много силно си го купувам.Кофти е, че рядко ми се случва.Satisfied

# 354
  • Пловдив
Момичета, този Дюпон сладникав ли е?
Скрит текст:

# 355
  • София
Някой осмели ли се да купи  Histoires de Parfums - 1875 Carmen Bizet? Ще ми бъде интересно да сподели лични впечатления Relaxed

# 356
Скъпи съфорумници, майка ми си е харесала Lalique като мярка заради красивите шишета, но май няма къде да ги пробва на живо (Стара Загора, ако знаете къде, кажете моля) и си чуди кой / кои да отстреля на сляпо тъй като не са особено скъпи. Парфюми, които тя харесва и носи Calvin Klein Eternity, Paco Rabanne Lady Million, Paco Rabanne Pure XS, Paco Rabanne Olympea, YSL Mon Paris, Yves Rocher Comme Une Évidence.

Тези, на които е хвърлила поглед са Amethyst, Amethyst Eclat, Azalee и Rêve d'Infini.

Предложения към кой да се насочи, даже е друг на марката, а не някой от тези 4?

# 357
..Тези, на които е хвърлила поглед са Amethyst, Amethyst Eclat, Azalee и Rêve d'Infini....
Класичекися Amethyst аз лично харесвам най-много. Елегантен касис,който на моменти мрише на чисто и сапунено.Леко сладък,по-скоро сочен и вкусен. За мен е всесезонен аромат.

# 358
Отдавна не ми се беше случвало да изпитам физически дискомфорт от парфюм, до степен да ми се повръща и вие свят. Мислех се за недосегаема, предвид, че парфюмите, към които повечето хора имат непоносимост, на мен са ми любими. Е, да, ама не.
Става дума за Al Haramain Amber Oud Gold Edition.
Взех си го освен на база hype от знайни и незнайни блогъри, млогъри, т.н., и с ясната мисъл, че съм зарината с тежки, сластни, страстни, плътни ухания, а понякога душата и обонянието ми искат нещо леко, свежо, плодово, несериозно. И трайно, много важно условие.
Такъв е споменатият парфюм в рамките на един час - плодов, сочен, искрящ, като дъвка Хуба Буба, ако някой си я спомня; чуден.
Обаче после... ох, даже не искам да си спомня, че пак ми става лошо.
Никой никъде в коментарите не беше споменал, че в базата си това нещо е наблъскано с амброксан, бял мускус или както ще да му се вика.
Едно време, някой беше подарил за празник на мъжа ми Пако Рабан One Million; голям зор видях, докато го свърши. Е, точно така мирише базата на Gold Edition. Взимат се всички "модерни мъжки класики" от последните години - One Million, Invictus, последните издания на Armani Code, Savauge също донякъде, и се получава ясна представа.
Кому е било нужно да се осакати така хубавият плодов аромат, акълът ми не го побира?!
Нужни ми бяха душове, разходки сред природата и два различни парфюма отгоре, за да се пооправя. И имам чувството, че още го усещам от време-на време.
Мисля, че за известно време ще преустановя не само слепите, но и всякакви покупки на парфюми. Дотолкова съм отвратена.

# 359
  • София
Dalindrah, доколкото знам, магазинът на parfumi-shop е в Стара Загора, само че нямам идея какво е положението с тестерите там, дано се включи някой, който има опит, аз не съм била на място. Изброените парфюми, предпочитани от майка Ви, са сладички, така че може да ѝ предложите да пробва Lalique Satine или Lalique Le Parfum, който е доста нестандартен, но според мен много хубав парфюм, подхождащ на зряла възраст и излъчване, ако пасне на натюрела на дамата. Аmethyst е много приятен също, но аз го свързвам с по-топлите сезони, тъй като е по-хладен и леко кисел от всичките берита в него. Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 18:57 от Klodilia

Общи условия

Активация на акаунт