Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 588
  • 821
  •   1
Отговори
# 330
Дами, дайте някакъв отговор с числа Simple Smile
Преди месец и половина направих операцията. Чувствам се отлично, пазя се, по-тежко от 5-6 кг не си позволявам да вдигам.
Докога обаче и до колко кг не трябва да вдига човек? Flushed
Ей това е въпросът. Питах лекарката, отговори ми "Няма да вдигаш нищо, много време, ...поне два месеца".
Като минат тези два месеца, нормално ли е да се пробвам с упражнения с тежести във фитнес залата. Не, че кой знае какви тежести - 20-30 кг и малко повече на разните там уреди, където човек лежи и избутва с крака...или завинаги трябва да забравя това Sad

# 331
Зависи какво ти е махнато.

# 332
Зависи какво ти е махнато.
големичка киста, матка, яйчници

# 333
  • варна
Дами, дайте някакъв отговор с числа Simple Smile
Преди месец и половина направих операцията. Чувствам се отлично, пазя се, по-тежко от 5-6 кг не си позволявам да вдигам.
Докога обаче и до колко кг не трябва да вдига човек? Flushed
Ей това е въпросът. Питах лекарката, отговори ми "Няма да вдигаш нищо, много време, ...поне два месеца".
Като минат тези два месеца, нормално ли е да се пробвам с упражнения с тежести във фитнес залата. Не, че кой знае какви тежести - 20-30 кг и малко повече на разните там уреди, където човек лежи и избутва с крака...или завинаги трябва да забравя това Sad
Аз ако съм на твое място не бих рискувала с тежести. Когато няма яйчници, матка - червата няма какво да ги задържа и има голям шанс да се изсипеш. Пробвай с по леки упражнения. Лично мое мнение.

# 334
Благодаря ви Sad

# 335
20-30 никога повече не трябва да вдигаш.На мен ми казаха до година след операцията не повече от 5,а след това толкова,че да не ми тежи,но не повече от 10. Ще ти се смъкнат или изсипят червата.Те и без тежести пак ще се смъкнат,на празното място,но с тежести може да си докараш нещо допълнително.

# 336
Момичета здравейте!Искам да ви попитам какво мислите за мирифемин за борба с топлите вълни, аз съм с радикална хистеректомия вече три месеца пия ремифемин и нищо а вече имах находка в гърдата която оперирах декември и незнам дали е подходящ този препарат!?

# 337
Аз когато попитах лекаря какво да пия за топлите вълни ми каза: ,,и да пиеш и да не пиеш,все тая,каквото искаш това пий,полза няма".Нищо не пих и за година минаха.А бяха ужасни,по няколко пъти на вечер се будех,като тръгнех нанякъде,където ми дойдеше вълната,спирах на улицата,чаках да ми мине и тогава продължавах.

# 338
Доволна съм от Фемовита, пак имам вълни ама е поносимо.

# 339
Ох при мен е страшно цяла нощ вир вода цял ден през петнадесет минути горещи вълни много силни незнам как ще избутва лятото  с това чудо....

# 340
Лятото ми беше по добре, зимата особено вечер ...вир вода се събуждах. Аз съм с фиброкистозна мастопатия и не искам хормонални препарати, пробвала съм освен фемовита и менопейс и клименум .....Дали е хубаво да се сменят от време на време и дали може постоянно да се приемат ?

# 341
Здравейте.
Накратко моята история, март 2020 г. С тотална хистеректомия със запазен един яйчник , последно посетих гинеколог през май 2020г и до преди един месец сякаш всичко си беше наред.  От известно време, се събуждам през нощта буквално вир вода...възможно ли е да навлизам в критическата.  През деня нямам подобни проблеми.  И друго се чудя нужно ли е изобщо да правя хормонални или  други  изследвания, така или иначе процесите са необратими.

# 342
Здравейте.
Накратко моята история, март 2020 г. С тотална хистеректомия със запазен един яйчник , последно посетих гинеколог през май 2020г и до преди един месец сякаш всичко си беше наред.  От известно време, се събуждам през нощта буквално вир вода...възможно ли е да навлизам в критическата.  През деня нямам подобни проблеми.  И друго се чудя нужно ли е изобщо да правя хормонални или  други  изследвания, така или иначе процесите са необратими.
При мен така започнаха.

# 343
Здравейте момичета да ви попитам някоя от вас имала ли е проблем със цистит и възпаление на уретера след хистероктомия. Последните два месеца често правя цистит а от операцията ми са минали 2 години досега не ми се беше случвало но ето сега започна проблема. В понеделник съм на ехограф дано всичко да е наред, че вече при всяка болка изтръпвам от ужас.
Имах страхотна уроинфекция. Пих антибиотик. Нефроложката ми каза да пия Алпинея  /аз съм от Варана. Тук има билкар, който има специализирана дрогерия. Не знам в другите градове дали я продават/. Пих два курса /едната опаковка стига за около 10 дни/. Сега /вече 1 година / нямам цистит.

# 344
Здравейте момичета! Днес минах поредния си годишен преглед в онкологията. Минах през рентген, туморен маркер, и кабинета при докторката а ехография ми е записана за 31.05. рентгена ми е екстра, но туморния маркер отново ми е завишен. Аз си лежа на ухото, че няма проблем както ми е казвала Д-р Тошкова, но днес я нямаше и минах при друга докторка и тя ме попита за предните пъти какво са ми казвали за туморния маркер и се учуди, че съм толкова спокойна ( да не кажа пренибрежителна)😁  Вашите във норма ли са винаги? Аз на 31.05.така или иначе ще мина през кабинета, но ...не мога да повярвам, че нещо може да не ми е ок. Пушачка съм ако това има значение. Толкова добре се чувствам.  При стойности за scc до 1.5. моят е 2.58
Та, така. ☺️

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 08:59 от Гена

Общи условия

Активация на акаунт