Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 579
  • 821
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
Здравейте, за съжаление и аз ще се включа в тази тема. Предстои ми хистеректомия заради повтарящи се полипи - три пъти махани през годините, сега четвърти. Понеже имам и смъкване на задна влагалищна стена, едновременно ще направят и двете операции през влагалището. Уточнявам, ще махат само матката и евентуално шийката. Утре съм в болницата за плануване на операцията. Хем се притеснявам, хем искам за свършва вече тая мъка. Не знам какво да очаквам след това. Доста четох в тази тема, намерих много отговори, но продължава да ме тормози какво ще се случи след операцията, как ще се чувствам и т.н. Предполагам всички сте си задавали тези въпроси. Също да попитам, ако на някоя от вас са правили операцията при смъкване на влагалището и по точно със слингове, каква е цената на този консуматив, защото не го поема здр. каса?

# 346
Здравейте момичета! Днес минах поредния си годишен преглед в онкологията. Минах през рентген, туморен маркер, и кабинета при докторката а ехография ми е записана за 31.05. рентгена ми е екстра, но туморния маркер отново ми е завишен. Аз си лежа на ухото, че няма проблем както ми е казвала Д-р Тошкова, но днес я нямаше и минах при друга докторка и тя ме попита за предните пъти какво са ми казвали за туморния маркер и се учуди, че съм толкова спокойна ( да не кажа пренибрежителна)😁  Вашите във норма ли са винаги? Аз на 31.05.така или иначе ще мина през кабинета, но ...не мога да повярвам, че нещо може да не ми е ок. Пушачка съм ако това има значение. Толкова добре се чувствам.  При стойности за scc до 1.5. моят е 2.58
Та, така. ☺️

При всичките ми изследвания с SCC туморен маркер /до сега са били 4/, референтните стойности са били по малки от 2,7. Не знам при Вас защо са посочени 1,5?!

# 347
Във онкологията в Младост е така. Не е само за мен 😁

# 348
  • Под Слънцето
Привет! Натрисам се тук, защото вече не издържам и трябва да лягам отново под ножа. АГ отделението ,което си бях "харесала" във Варна е превърнато в ковид отделение, и сега се чудя на къде .. Дайте идеи, моля! Тези, които са оперирани скоро във Варна.

# 349
  • варна
Привет! Натрисам се тук, защото вече не издържам и трябва да лягам отново под ножа. АГ отделението ,което си бях "харесала" във Варна е превърнато в ковид отделение, и сега се чудя на къде .. Дайте идеи, моля! Тези, които са оперирани скоро във Варна.
За какво заболяване?

# 350
  • Под Слънцето
Писала съм в точната тема. С ендо съм. С лош опит от "светилата" в плеен. Последната година и нещо при мц, ме спасява единствено инжекция спазмалгетици, която ме отпуска за няколко часа, колкото да престана да крещя от болка и блъскам по стената. И после наново. Та реших, че отивам и се предавам да махат всичко.

# 351
АГ клиника в "Света Ана" при проф. Корновски.

# 352
  • Под Слънцето
Явно е, че не са се пръкнали нови читави лекари  във Варна от преди  да се завлека чак в плеен. Наслушах се тогава на какви ли не глупости, отваряхме и затваряхме плодзеленчука със сравнения на гадостите в корема ми.
Щеше ми се като ще се предавам, да видя някое ново име, на което да се доверя поне за свиждане. Без да ми размахват помпозно диагнози.

# 353
  • варна
Във Варна освен Корновски незнам към кой друг можеш да се обърнеш. При него съм имала един преглед като беше единствения лекар, който ми обясни около 20 мин. какво и как ще направи и какво да очаквам. В темата има доста лекари и в София с доста положителни мнения. Срещни се с поне 2 лекари и който ти вдъхне повече доверие.

# 354
  • Под Слънцето
Там е работата, че преди време обиколих точно 22 лекари във Варна. Няколко папки с диагнози и епикризи. И никой, който да ми пасне. Най-много да тегля томбола и квото-такова. За после ми е мисълта.

# 355
  • варна
Там е работата, че преди време обиколих точно 22 лекари във Варна. Няколко папки с диагнози и епикризи. И никой, който да ми пасне. Най-много да тегля томбола и квото-такова. За после ми е мисълта.
Защо точно във Варна и аз съм от този град но се оперирах в Плевен. Ако там не ти вдъхват доверие много от момичетата тук пишат отзиви и за София.

# 356
  • Под Слънцето
Не ща да чувам за Горчев и Томов! Писах по-горе. След стреса , който ми причиниха...

# 357
Аз се оперирах в Дървеница!Така,че и там ти е опция.Освен ако не държиш непременно да се оперираш във Варна.

# 358
Здравейте TopsyG! Аз съм от Варна. Бих Ви препоръчала консултация при доц. Станислав Славчев, ако не сте ходила при него. Преглежда в МЦ "Св. Анна", а оперира в Гинекология на МБАЛ "Св. Анна". Това е лекарят, на който аз се доверявам. Бъдете здрава!

# 359
Здравейте момичета! С пълна хистеректомия съм (рак на яйчника). За няколко месеца половината ми коса опада(без химиотерапия). На някой случвало ли му се е такова нещо и как се справяте с това?

Общи условия

Активация на акаунт