Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 595
  • 821
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,момичета!
Искам да ви попитам, някоя от вас сложила ли си е ваксина. И ако имате мнение от лекар, дали е удачно, ние оперираните с хистерекомия, да слагаме или не , моля да споделите.

Аз смятам да се васкинирам. Моят лекува лекар ми препоръча да се васкинирам.
Daisy83 може ли да попитам лекуващия лекар?Благодаря

Аз попитах моя лекуващ лекар и той ми каза, че е добре да се ваксинирам по възможност с Модерна.
Не мисилта ми беше как се казва🙂
Д-р Амалиев

# 316
Здравейте! Операцията мина, възстановявам се ... ,но ми е интересно следното нещо... Промени ли ви се по някакъв начин живота след премахването на матката? В смисъл.. чисто психологически. Аз например в момента се успокоявам, че поне там вече няма да имам проблеми и от тази мисъл се чувствам доста добре. При вас как е?

# 317
Здравейте момичета да ви попитам някоя от вас имала ли е проблем със цистит и възпаление на уретера след хистероктомия. Последните два месеца често правя цистит а от операцията ми са минали 2 години досега не ми се беше случвало но ето сега започна проблема. В понеделник съм на ехограф дано всичко да е наред, че вече при всяка болка изтръпвам от ужас.

# 318
Здравейте! Операцията мина, възстановявам се ... ,но ми е интересно следното нещо... Промени ли ви се по някакъв начин живота след премахването на матката? В смисъл.. чисто психологически. Аз например в момента се успокоявам, че поне там вече няма да имам проблеми и от тази мисъл се чувствам доста добре. При вас как е?
По спокойна съм, преди чаках всеки цикъл със страх, съобразявах цялото си ежедневие с онези дни....🙄. Е менопаузата малко ме изненада  😃 ама се радвам че съм жива .

# 319
Честит празник дами, бъдете здрави.
Майка ми започна химията, но се оплаква, че я човъркат костите и слабините, та акко някоя дама е имала същия ефект искам да попитам, дали е пила някакви витамини или лекарства, за да я облекчи?

# 320
Здравейте момичета да ви попитам някоя от вас имала ли е проблем със цистит и възпаление на уретера след хистероктомия. Последните два месеца често правя цистит а от операцията ми са минали 2 години досега не ми се беше случвало но ето сега започна проблема. В понеделник съм на ехограф дано всичко да е наред, че вече при всяка болка изтръпвам от ужас.
Имала съм среднотежка уроинфекция след хистеректомия, дълга катетризация. Ходих на нефролог, направиха ми изследвания, назначиха ми антибиотик. Пих три месеца "Алпинея" - препоръча ми го нефролога. За сега не съм правила цистити.

# 321
Дени, моята баба я оперираха в един и същи ден с мен. Тя беше на 85 години, а операцията беше коремна. Като видях после как са я срязали, ми прилоша ужасно. Тя се възстанови от самата операция, но за съжаление беше неуспешна, защото не са изчистили всичко, а тя отказа химиотерапия. Но реално след операцията се вдигна на крака за около седмица и се чувстваше добре предвид възрастта си.
Съжалявам за баба ти. В кой стадий беше? Моята е в стадий 2А. Надявам се да са я изчистили добре и да няма разсейки 😔 Иначе операцията беше при доц.Чавдар Цветков в Плевен. Чувала съм, че е добър и ми вдъхна доверие.
Не помня стадия, Дени, съжалявам. И нея я оперираха в Плевен, после още в реанимация хирургът ѝ казал, че трябва да плати 5 000 лева... Обади ми се, плачеше милата и само повтаряше, че ако може да стане, ще скочи през прозореца, откъде да вземе тези 5 бона, които ѝ искат...
Полудях, разбирате ли... Аз бях в болницата в София, звъннах на сестра ми, тя хукнала с двеста и изяла "доктора" с парцалите, заплашвала с телевизии и съдебни дела, не си поплюва сестричката ми. На мен ми взеха 1600 лева в София, на баба ми искат 5К в Плевен без изобщо да предупредят, че ще искат пари. Да, за Света Марина става дума, ако има значение. След това изведнъж се бил пошегувал докторът, никакви пари не искал, една баница ще направиш, бабе, и това е...
Леле, пак вдигам кръвно като се сетя...
Та така - питайте и даже съветът ми е правете записи с телефона си, когато обсъждате тези неща, защото всякакви ги има.

# 322
  • варна
Здравейте момичета на 16.04 подадох документи за Телк на 20 получих писмо на 29.04 съм на телк. Въпроса ми е че според личната лекарка ми трябва само талон от онкология където съм записана а в писмото искат рентгени и кръвни изследвания без да са подчертани. Та въпроса ми някой минавал ли е по този път във Варна и ако не съм с всички документи какво ще последва. Лошото че съм на работа и не мога да мърдам много че колежката е в болничен. Ще се радвам на всякакви насоки.

# 323
Здравейте момичета на 16.04 подадох документи за Телк на 20 получих писмо на 29.04 съм на телк. Въпроса ми е че според личната лекарка ми трябва само талон от онкология където съм записана а в писмото искат рентгени и кръвни изследвания без да са подчертани. Та въпроса ми някой минавал ли е по този път във Варна и ако не съм с всички документи какво ще последва. Лошото че съм на работа и не мога да мърдам много че колежката е в болничен. Ще се радвам на всякакви насоки.
За  Телка са ти необходими епикризита от операцията, и епикризата от проведената лъчетерапия. От онкодиспансера също ще ти издадат документ за пред Телк. Това изискват като цяло, а писмото което си получила в него е посочено какво трябва да носиш всичко което е подчертано с химикал трябва да го представиш, но само което са ти подчертали като изследвания.Аз когато се явявах така ми казаха само подчертаното  се изисква Успех ти пожелавам

# 324
Здравейте момичета,

Бих искала да попитам, някоя от вас получавала ли е лимфоцеле/лимфоцелета след тотална хистеректомия?

Благодаря предварително за времето ви!
Бъдете живи и здрави!

# 325
Здравейте на всички майка ми е оперирана от рак на ендометриум преди 2,5 години след операция направена е лъче на малкия таз.Момента оплаква,че има болка ниско долу на дясно на малкия таз и като ходи на малка нужда имало парене и болка иначи минахме от  скенер на 15 март казаха,че е чисто сега 1,5 месеца по късно може ли да има сериозно нещо.Понеделник имаме час опериращия гинекологонколог да видим той какво ше каже

# 326
Здравейте, момичета предстои ми скоро да минавам Телк за втори път. Първия път ми дадоха за 2 год 91 %. Най вероятно сега ще ми намалят %  поне така мисля. Ако някой е минавал за втори път нека да сподели. За колко години  се издава  вторият Телк  и може ли това че работиш да повлияе да ти свалят % на инвалидност?

# 327
Здравейте, дами. Надявам се всяка от вас да се чувства страхотно.
Преди около месец ви споменах, че майка ми я оперира проф. Чакалова и някои от вас искаха мнения. Сега ще ви напиша нашето.
Тази жена на първо място няма никакво отношение, платихме си за екип, за да оперира тя. Оперсцията премина успешно, но майка ми имаше неразположения (не можеше да се изхожда по голяма нужда) тая проф. на визитацията карала сестрите да и правят клизми, докато другата докторка я накарала да пие пробиотик. Общо взето всеки там практикува по различен начин, нямат организация.
Операцията и изглеждаше ужасно зашита (като на агне по гергьовден). Отделно никакви внимание от тая проф., нито обича да и се задават въпроси. Когато ходихме да вземем хистологията майка ми и каза, че няколко дни темп. и отговора беше “имала си, защото си я мерила, аз като не я меря и нямам”. Такъв отговор според мен е недопустим от специалист. И другото, което е само погледна операцията и каза “добре изглежда”.
Имало някакъв д-р Ангелов, който бил по-човечен и си държал на пациентките, проверявал ги на ехограф дали задържат урина, ако не било нещо както трябва ги оставял в болницата докато не се оправят. Отделно някаква жена я изписал дори с дренаж, за да не направи лимфедем.
Та, месец след операцията на мама се поду  над срамната кост, все едно събира течност, днес отиде на доктор при един друг онколог и той каза, че това е отекла операция и най-вероятно това е лимфедем и за него не е нормално. За сега се надявам да е само това проблема, дано поне тумора да е извадила както трябва... Та искам да кажа, че може като е била по-млада да е помагала, ама сега само я интересуват пари, а здравето, хич. Още много неща мога да напиша или кажа и за други нейни пациентки, но няма смисъл. Ако някоя от вас се интересува за повече инфо да ми пише, но според мен не ходете при нея.

# 328
Обърнете сериозно внимание на лимфедема.На мен ми казваха ,,ще мине отока,от операцията е",не минава,а отива надолу по крака.Необратим процес е,ако стигне до ходилото.Прочетете в интернет за лимфедем.

# 329
Здравейте, дами. Надявам се всяка от вас да се чувства страхотно.
Преди около месец ви споменах, че майка ми я оперира проф. Чакалова и някои от вас искаха мнения. Сега ще ви напиша нашето.
Тази жена на първо място няма никакво отношение, платихме си за екип, за да оперира тя. Оперсцията премина успешно, но майка ми имаше неразположения (не можеше да се изхожда по голяма нужда) тая проф. на визитацията карала сестрите да и правят клизми, докато другата докторка я накарала да пие пробиотик. Общо взето всеки там практикува по различен начин, нямат организация.
Операцията и изглеждаше ужасно зашита (като на агне по гергьовден). Отделно никакви внимание от тая проф., нито обича да и се задават въпроси. Когато ходихме да вземем хистологията майка ми и каза, че няколко дни темп. и отговора беше “имала си, защото си я мерила, аз като не я меря и нямам”. Такъв отговор според мен е недопустим от специалист. И другото, което е само погледна операцията и каза “добре изглежда”.
Имало някакъв д-р Ангелов, който бил по-човечен и си държал на пациентките, проверявал ги на ехограф дали задържат урина, ако не било нещо както трябва ги оставял в болницата докато не се оправят. Отделно някаква жена я изписал дори с дренаж, за да не направи лимфедем.
Та, месец след операцията на мама се поду  над срамната кост, все едно събира течност, днес отиде на доктор при един друг онколог и той каза, че това е отекла операция и най-вероятно това е лимфедем и за него не е нормално. За сега се надявам да е само това проблема, дано поне тумора да е извадила както трябва... Та искам да кажа, че може като е била по-млада да е помагала, ама сега само я интересуват пари, а здравето, хич. Още много неща мога да напиша или кажа и за други нейни пациентки, но няма смисъл. Ако някоя от вас се интересува за повече инфо да ми пише, но според мен не ходете при нея.
Аleksa Те са вече второ даже трето поколение доктори са др Чакалова софия др Христамян пловдив др.Горчев плевен едни и същи са ужким са най известни,работят по стара техника вече има много нови методи особено върху онкогинекологията.Те според мен махат всичко махат повече ЛВ и се получава лимфедем както при вашия случай.

Общи условия

Активация на акаунт