Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 546
  • 821
  •   1
Отговори
# 465
Mомичета, след хистеректомия ме посъветваха да не правя слънчеви  бани 1 година.Не било полезно и е вид облъчване, Моля за съвет...

# 466
След лъчетерапия трябва да се пазите от слънцето! Свързано е със ефекта от лъчелечението а не със самата операция.

# 467
  • Инсбрук
А ползвате ли някакви добавки, нямам впредвид хормонални. Аз пиех бял Трън , заради омазнен черен дроб, сега минах на артишок с омега3 и ленено семе по 1 супена лъжица на ден, това го препоръчват за изчистване на кръвоносни съдове и висок холестерол. То малко след дъжд качулка, ама все е нещо.

# 468
  • Бургас
И аз бял трън за черния дроб имам изписан,пих много време...
ИР води до омазняване на черния дроб.

# 469
И моя холестерол е много висок,какво точно пиете за него?

# 470
  • Инсбрук
Ленено семе взимам, по 1 супена лъжица в кисело мляко. Лекарства не ми изписват. Просто го констатират при изследванията и ми казват, трябва да отслабнете малко. Да допълня, че поддържам едни чудесни 90 кг, които така си останаха след раждането. Пък родих на 40 и слава Богу!

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 11:07 от tartorina

# 471
  • Бургас
И моя холестерол е много висок,какво точно пиете за него?
Розувистат имам изписан,но не го пия...

# 472
  • Инсбрук
Ами пробвайте лененото семе, ако искате. Аз не спазвам никаква диета, мръвки, салати... че и ракийка. С тотална хистероктомия съм, тумор 15 см на ляв яйчник, бордерлайн го водят. Демек ни рак ни щука. Ама си помагам с каквото мога. Понякога организмът сам си показва.Аз знам, че почнеш ли ги тия лекарства са доживот.

# 473
Те като видят някой по-пълен и всичко е от килограмите.Аз два месеца карах по Атанас Узунов и свалих 10 килограма,хем сутрин си хапвах.

# 474
Не съм правила никаква терапия и не пия нищо, изследванията са ок.....

# 475
ЯМР ми е правено в Токуда и е разчетено от проф. Галина Кирова - Заключение: МР данни за ТУ на маточна шийка - ст. IIB по FIGO. От прегледа ми е дадена диагноза: Ca colli  uteri 1B2/II.
Има ли някой с подобна диагноза и как е минало лечението? Доктора казва, че има 2 варианта - радикална хистеректомия и след това лъче, или само лъче терапия. Моля споделете има ли някой с операция при ст. II В, как е минала и каква е роботилирана или отворена?
На мен ми направиха радикална хистеректомия-отворена.1А стадий.След операцията ми казаха,че няма нужда да ходя на лъчетерапия,защото съм изчистена добре.Даже и лимфите са ми махнати.

# 476
Значи високия холестерол,омазняване на чер.дроб има общо нещо с хистеректомията така ли да разберем?

# 477
  • Бургас
Значи високия холестерол,омазняване на чер.дроб има общо нещо с хистеректомията така ли да разберем?
Това си е метаболитно нарушение.
При мен се получи не след хистеректомията,а след премахването на щитовидната жлеза.
Хубаво ме орязаха отвсякъде.
По принцип обаче и в менопауза може да се появи метаболитен синдром...
Понякога и при млади хора,без други заболявания...но доста по-рядко...

# 478
Здравейте,

Предстои ми хистероскопия след един месец и лекуващият лекар ми изписа "Regulon", който да приемам преди операцията. Отидох в аптеката и ми казаха, че това е противозачатъчно средство. Имам завишен Д-Димер и тези лекарства са ми забранени. Задължителен ли е приема на противозачатъчни преди хистероскопията или мога да мина и без тях?

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 10:52 от tsvety100

# 479
  • София
До колкото знам се пият, за да удебелят матката преди хистероскопия. Щом ти ги е назначил лекар значи има защо да ги пиеш.

Общи условия

Активация на акаунт