Коментари за политика в България

• 111 888
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 5 655
И моя  не купуват , само опитват агитация, де успешно ,де не.
Сък не става  за купуване...
Но търгуват по места всички, дори арестуваха едни, опоненти , няма своите.

# 5 656
30+ години никой не поиска да ми купи гласа и направо се чувствам пренебрегната!
А, аз дискриминирана и неблагонадеждна.  Blush  С моя и без моя глас, те са си решили проблемите. Simple Smile

# 5 657
  • Разпиляна във въображението
Много е готино - Радев върнал промените за създаване на длъжност прокурор, контролиращ главния прокурор. А същевременно критикуваше, че главният прокурор бил безконтролен.
Ама така е то, някои хора, понеже са параноици и не вярват и на себе си, защото се познават що за стока са самите те, та за това не вярват на никой друг, се чудят как да контролират началника, на началника, на началника, на началника...И така до края на света. Sweat Smile

П.С. Копае той за президентска република...всичките му ходове показват това. Иска му се той да контролира главния прокурор, ама няма да му се отвори парашута.

Готиното е, че Радев се вслушва в юристи, които му регламентират ветото добре. ВСС е на същото мнение като неговото /сигурно и те копнеят за президентска република Simple Smile / Още по-доброто е, че прати казуса в КС, където има голяма вероятност да го обявят за противоконституционен.

# 5 658
Тъй тя ,чиновник до чиновника и проверяващи, все наши хора на щат в хиляди.
Всеки следващ по-калпав от предишния, после го настанят на службица и така , щото знае  тайни.
А в администрацияат и  другите държавни служби защо да плащат свестни заплати ,като на минимални може трима да вършат работата, или да не   я вършат.
В частни ясектор като не я вършиш - фалираш.
Да се избират директно да видим.

# 5 659
  • София
Боряна, кои да се избират директно?
Искаш напълно мажоритарна система ли?

# 5 660
  • София

при мажоритарната система самоконтрола е по-висок. Все пак след четри години ще трябва същите хора да те изберат отново, докато при пропорционалната ако си се провалил в Ямбол, ще те пратят във Видин стига партията да е доволна от теб.  Когато избора е мажоритарен от един район има един избран и отговорноста  е лична, при пропорционалната от един район има между 4-10 избрани и отговорноста е колективна, сиреч никаква.

# 5 661
Главният прокурор например,  да се избира ако не от всички  граждани , то от всички в бранша, юристи общо казано да не изреждам.Защото се назначава сега , последните Бойко си избра, документирано.А  Гешев събра и протести и пак го назначиха, дори кандидат няма друг..Пълна мажоритарна система няма как,  опитаха с преференции,  а матриала не се справя с толкова сложности.Също разбрах от член на комисия, че пък дето няма преференция никаква ,смятат бюлетините за невалидни.
Нищо няма да се промени.И го казвам, ще го докажа, че съм човек , харесвал Бойко в началото,  но вече ме е срам от харесавнето.Те сляха властите, откак Цветелина го заряза  и няма възпиране, а той призна , че го е спирала  от гафове, откак последно се свърза с патриоти  и стана мазало.Надявам се поне да влязат и други и да не става толкова  неприемливо да кажа управление.Вся власт советом стана.
Скрит текст:
Навярно да се вижда отдалеко

Един невероятно силен мъж

каквото е помислил ни говори.

И да го сложат в рамка не веднъж

опитват се съдии, прокурори.

Опитват да го сринат във калта,

която газим ние от години.

Защо ли пазят те престъпността?

О, боже, номерът дано не мине!

Разбира се играят тук пари,

законите са калпавички значи.

От лапите законови дори

измъкват се и дребните играчи.

А този толкоз бояк днеска мъж

докрай да устои ще издържи ли

да беде прям и честен не веднъж

за себе си и нас да има сили?

Да казва истината във очи,

сираци и пострадали да брани.

Умората докрай да не личи

да не личи когато ближе рани.

# 5 662
  • София
Доколкото си спомням, за поста Главен прокурор имаше конкурс и никой, освен Гешев не се кандидатира.
Тези, които го изслушваха, бяха юристи- колеги негови.
Би ли дала линк към документирания факт, че Борисов го е назначил по свое усмотрение?

Що се отнася до изцяло мажоритарния избор- ако беше по- добър от смесената система, да са го внедрили всички напреднали демокрации.
Представяш ли си, как някой свестен човек, ще може да си организира сам кампания, за да събере поддръжници?
Откъде ще вземе парите?

# 5 663
АбсурТ , не ми се занимава , нали не вярваш да се е подписал Борисов под текст "аз реших",   а за предния, имаше запис от тоалетната му .
Ти имаш причина да си затвориш очите, аз нямам и това е разликата.
Искам децата ми да си живеят тук, опитва сина ми и не става.На всички нива е  отврат.
Пак ще си вдигне чукалата както гледам.
Сега предизборно всички ще се наплюят, както винаги ,после плясват с ръце и се прегръщат, този парламент е  най-слабият ,без никаква опозиция.
А тя не е за ги плюе,  а да  е коректив и да защитава  и други, не само едни интереси.
Просто сме в едни ситуации, дето другаде са били преди сто години. Ще се оправи един ден ,но и децата ни няма да се живи за това.
Все пак ако не лично аз ,децата ми са били по света и разказват.За едни сто години другаде са променили манталитет,  политически и социален климат и  връзват двата края  без усилия, тук не става. Няма да изнасям факти от лично(на семейството ) естество.

# 5 664
  • София
Доколкото си спомням, за поста Главен прокурор имаше конкурс и никой, освен Гешев не се кандидатира.
Тези, които го изслушваха, бяха юристи- колеги негови.
Би ли дала линк към документирания факт, че Борисов го е назначил по свое усмотрение?

Що се отнася до изцяло мажоритарния избор- ако беше по- добър от смесената система, да са го внедрили всички напреднали демокрации.
Представяш ли си, как някой свестен човек, ще може да си организира сам кампания, за да събере поддръжници?
Откъде ще вземе парите?

парите винаги идват от партиите. И в страните с мажоритарни системи е така. Просто мажоритарната система успява да наложи поне елементарна  хигиена при избора на кандидатите . Специално възможноста за мажоритарен избор на съдии и прокурори , доста ще изсветли системата и значително ще засили медийното отразяване на съдсебната система. Сега за работата на съдиите се говори само при някое особено фрапантно или скандално решение.

# 5 665
  • София
АбсурТ , не ми се занимава , нали не вярваш да се е подписал Борисов под текст "аз реших",   а за предния, имаше запис от тоалетната му .
Ти имаш причина да си затвориш очите, аз нямам и това е разликата.
Искам децата ми да си живеят тук, опитва сина ми и не става.На всички нива е  отврат.
Пак ще си вдигне чукалата както гледам.
Сега предизборно всички ще се наплюят, както винаги ,после плясват с ръце и се прегръщат, този парламент е  най-слабият ,без никаква опозиция.
А тя не е за ги плюе,  а да  е коректив и да защитава  и други, не само едни интереси.
Просто сме в едни ситуации, дето другаде са били преди сто години. Ще се оправи един ден ,но и децата ни няма да се живи за това.
Все пак ако не лично аз ,децата ми са били по света и разказват.За едни сто години другаде са променили манталитет,  политически и социален климат и  връзват двата края  без усилия, тук не става. Няма да изнасям факти от лично(на семейството ) естество.

Боряна, доста грозно е да ми обявиш, че имам причина да си затварям очите, само защото не съм надъхана като теб и изпълнена с тотално отрицание на всичко!
Имаме и двете по 2 деца.
Моите и двете са тук и се справят тук.
Твоят, единият е тук, и се справят тук.
Другият не може и бяга навън.
Това, че ти си прегърнала неговата идея, че тук не се живее, че тук сме много зле, затова не може да се оправи, е твой избор.

И едно ще ти кажа последно- между "едни 100 години" и "едни 30 години", разликата е "едни 70 години".
Ако не можеш да я осмислиш, разбирам разочарованието ти.

# 5 666
Ади да спрем двете.Аз грозни ,ти два пъти грозно че не се справя сина ми тук.Или че се справя друтият.
Имам много недостатъци, но да разсъждавам мога.
Не отричам всичко и  ти сложих в скрит текст възторжена прослава на Бойко, за която се срамувам.
Ти няма да ми повярваш, че съм обективна , аз на теб че не си. Поне двете да не се джавкаме, на години сме и с опит.
Все се заричам с политика да не се тровя.Няма да си променя мнението за ГЕРБ, ти - също.
Има дата за избори, каквото стане, ще си го търпим.Няма да е розово със сигурност.

# 5 667

при мажоритарната система самоконтрола е по-висок. Все пак след четри години ще трябва същите хора да те изберат отново, докато при пропорционалната ако си се провалил в Ямбол, ще те пратят във Видин стига партията да е доволна от теб.  Когато избора е мажоритарен от един район има един избран и отговорноста  е лична, при пропорционалната от един район има между 4-10 избрани и отговорноста е колективна, сиреч никаква.

Каквато и система да си изберем без правосъдие всичко отива по дяволите.

ПП: Барнито що не предложи някой ? Това с главния прокурор го направиха на пук на Л. Панов.

# 5 668
  • София
Иване, съдебната власт е независима.
А, да видим, защо при всички правителства през тези 30 години, все сме недоволни?
Дали съдиите са корумпирани и от кого?
Дали разследващите органи не могат да съберат годни доказателства и прокуратурата да защити обвиненията си?

# 5 669
Съдебната власт е независима, но реформите в нея се правят от парламента.

Общи условия

Активация на акаунт