Коментари за политика в България

• 111 611
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 5 745
До колкото знам доста малко държави дават право на гражданите си извън държавата да гласуват дори и в рамките на ЕС.
Аз също съм против.

# 5 746
Скрит текст:
Аз например съм против в голяма степен живеещите и работещите в чужбина да гласуват, ама ...
Ама... това е тяхно конституционно право. Аз искам образователен ценз, поне с основно образование да се гласува, ама... колко кебапчета и 50 лева ще отпаднат.
То в Конституцията има и задължения, като това, че училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително, което предполага, че преди да получи право на глас, човекът е получил поне основно образование.

# 5 747
Точно това, което казва самия той.
Вярно ли е или не?
Да речем, че аз съм пристрастна.
Тоз от доста време има халюцинации.

# 5 748
  • София
хайде да не бъркаме право и задължение. Всеки българин има право да гласува, но държавата не е задължена да му осигури това право в Тимбукту или Танганайка понеже на някой много му се искало да упражни правото си без излишен разход на енергия и средства.. Като им е толкова важно, няма проблем да се приберат и да гласуват. никой няма да ги върне.

# 5 749
  • Другата България
хайде да не бъркаме право и задължение. Всеки българин има право да гласува, но държавата не е задължена да му осигури това право в Тимбукту или Танганайка понеже на някой много му се искало да упражни правото си без излишен разход на енергия и средства.. Като им е толкова важно, няма проблем да се приберат и да гласуват. никой няма да ги върне.
Аха.
Но да се прибере от Танганайка, за да се ваксинира бързо и приоритетно, може. Тук вече е с право, нищо, че години наред не е внесъл лев здравни осигуровки, които са задължение на постоянно живеещите в страната.
Та наистина, нека не бъркаме двете понятия.
И в двата случая става въпрос за български граждани.

# 5 750
Да не забравяме, че ваксините не са безплатни, а ги е платила страната ни от нашите пари. На тези, които живеем тук. Сега черпим сънародниците ни , които не са дали и лев тук, преимуществено с ваксини.
Ама нали е демокрация, всичко може.

Хареса ми Москов сутринта по БНТ. Жалко, че няма шанс за парламента. Моите виждания напълно съвпадат с негжвите

# 5 751
Има голяма разлика. Едно е да живееш в чужбина и да се месиш в живота на българите. Друго е да се прибереш и да разнасяш зараза. Дори съм "за" да се ваксинират всички постоянно пребиваващи чужденци.

# 5 752
  • София
Изобщо не бъркаме право и задължение.
По закон във всеки град, в който присъства дипломатическо представителство на Република България, задължително се организира избирателен пункт, независимо дали държавата е член на ЕС или не.
Ако няма такова е необходимо да се подадат поне 60 заявления, за да се създаде избирателна секция извън дипломатическо представителство.

Толкова за правата и задълженията. Закон има ли, има.
Всичко останало, като "да се приберат, да литнат, да кацнат" и подобни са свободни съчинения в стил Валери Симеонов.

# 5 753
  • Другата България
Има голяма разлика. Едно е да живееш в чужбина и да се месиш в живота на българите. Друго е да се прибереш и да разнасяш зараза. Дори съм "за" да се ваксинират всички постоянно пребиваващи чужденци.
Да се месиш в живота на  "българите"?
Говорим за български граждани, които пращат тук част от доходите си и се "месят" в живота на собствените си семейства.
Но иначе да ваксинираме чужденците?
То вярно, че сме събота вечер и е време за други неща, явно, ама ....

# 5 754
Хареса ми Москов сутринта по БНТ. Жалко, че няма шанс за парламента. Моите виждания напълно съвпадат с негжвите
Не, мерси! Видяхме го и него колко струва в парламента като министър.

# 5 755
Да не забравяме, че ваксините не са безплатни, а ги е платила страната ни от нашите пари. На тези, които живеем тук. Сега черпим сънародниците ни , които не са дали и лев тук, преимуществено с ваксини.
Ама нали е демокрация, всичко може.

А провеждането на изборите в чужбина кой го плаща? Не го ли плащаме пак ние. Не се заяждам, питам защото наистина не съм запозната.

# 5 756
  • Разпиляна във въображението
Борисов отново ни заплашва от фейсбука си  - Дойдат ли БСП и ДПС на власт фондовете и програмите заминават, каза премиерът Бойко Борисов по време на обиколката си в манастири в област Перник. Посещението бе предавано във фейсбук профила на премиера.

Има една интересна снимка - кой първи ще целуне ръката на другия - попа борисовата ръка, или Борисов на попа. Жалка история, унизителна. А Църквата си мисля, че хич не е за жалене много. Освен отец Иван не съм чувала тя да развива някаква социална дейност - събира си парите и си ги харчи сама за себе си.

# 5 757
  • София
Скрит текст:
Борисов отново ни заплашва от фейсбука си  - Дойдат ли БСП и ДПС на власт фондовете и програмите заминават, каза премиерът Бойко Борисов по време на обиколката си в манастири в област Перник. Посещението бе предавано във фейсбук профила на премиера.

Има една интересна снимка - кой първи ще целуне ръката на другия - попа борисовата ръка, или Борисов на попа. Жалка история, унизителна.
Скрит текст:
А Църквата си мисля, че хич не е за жалене много. Освен отец Иван не съм чувала тя да развива някаква социална дейност - събира си парите и си ги харчи сама за себе си.

Miriel, явно целуването на ръка на Борисов не е само и единствено вътрешнопартиен ритуал.
Игумен, чевръсто се счупи в кръста, за да целуне премиерската десница. Отчето изпревари Борисов ...
Погнусих се. В новините гледах (не в Севда ТВ, в национален ефир).

Скрит текст:
Това си е вътрешнопартиен ритуал, от който могат да се "засрамят" единствено членовете и симпатизантите на ГЕРБ. Нарочно в кавички. Защото едва ли ...

Скрит текст:
Но това е унизително за всички, да ...
Или може би не е, честно, вече съм объкана от понятието нормалност.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 13:58 от ninnann

# 5 758
Майкооооооо, корабе! Не съм в час с църковните правила, но ми изглежда богохулство свещеник/игумен/монах да целува ръката на представител на светската власт.

# 5 759
Какво значи да се справя добре с кризата!

Същото, което означава и управляваме пандемията най-добре в цЕл свят.
Няма кой да ни бие. Сериозна съм Simple Smile
Понеже няма как да мръднем от стабилното последно място по ваксиниране в Европа, вчера забелязах, че са предприели нова тактика в пропагандата. Обявиха в новините, че се движим със средно темпо в световен мащаб. Естествено, добре че са някои изостанали държави в Африка и Азия, които хептен не ваксинират, че в сравнение с тях да сме по-добре.

И понеже тук осигуриха ваксини на всички желаещи, та взеха да ваксинират и българите от чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт