Пътуване на дете извън страната без разрешение на другия родител

• 3 245
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте имам нужда от съвет,ако има адвокат сред вас ще съм много благодарна на помоща му Simple Smile
Разведена съм от няколко месеца,детето е присъдено на мен като на бившият ми му е отредено стандартно да го вижда два уикенда в месеца.Касае ме това как мога да заведа детето ми на гости на роднини извън страната ако бившият ми както винаги реши да ми откаже напук.Става въпрос за коледните празници за две седмици само,но на него му е отредено на НГ да е с детето,макар че от месец не го е търсил и един месец ми е пропуснал издръжката.Родителите ми имат генерално пълномощно от него и мен правено преди година мога ли ако ми откаже да го изведа с тях.Какви биха били последиците и какъв вариант имам ако той не дава детето да пътува.Съд може ли да реши такъв въпрос и това стандартно дело ли ще е

# 1
Ако реши да ти прави напук си до тук. Другият вариант през съда заместващо съгласие.

# 2
Пълномощно няма как да свърши работа. Горното, за заместващо съгласие, Ви трябва. Без такъв документ просто няма да ви пуснат извън страната. Бързичко консултация с адвокат, че не знам колко бързо стават тия работи..

# 3
Пълномощно няма как да свърши работа. Горното, за заместващо съгласие, Ви трябва. Без такъв документ просто няма да ви пуснат извън страната. Бързичко консултация с адвокат, че не знам колко бързо стават тия работи..
Защо да не може да го изведем с пълномощното на родителите ми, те ще пътуват също с нас и без това

# 4
Аз съм изпращала детето си в чужбина с чужд човек многократно с едно и също пълномощно. Нямало е проблем, ако е безсрочно. И сега би трябвало родителите ти да могат да го направят, ако мъжът ти не се е сетил да отмени пълномощното и някак да са уведомени на границата. Не знам как може да се провери дали има такова нещо.

# 5
Защо да не може да го изведем с пълномощното на родителите ми, те ще пътуват също с нас и без това

Това е съвсем различен документ, доколкото знам

# 6
Аз съм изпращала детето си в чужбина с чужд човек многократно с едно и също пълномощно. Нямало е проблем, ако е безсрочно. И сега би трябвало родителите ти да могат да го направят, ако мъжът ти не се е сетил да отмени пълномощното и някак да са уведомени на границата. Не знам как може да се провери дали има такова нещо.
Проверявала съм не е отменено и е безсрочно.На връщане дали ще ми го искат това пълномощно защото родителите ми плануват да останат повече

# 7

Това е съвсем различен документ, доколкото знам
Не мисля,че е тъй като родителите ми патуваха с него няколко пъти

# 8
На връщане никой нищо не иска. Няма как да спрат дете да се върне в страната си. Контролът е само на излизане. Нали в пълномощното си пише изрично, че е за извеждане на детето и е без дата на изтичане?

# 9
Ако родителите имат декларация за съгласие, както е точното име на документа за пътуване, е друго. Това ли имат? Защото пълномощно може да е съвсем различно нещо.

# 10
Ако родителите имат декларация за съгласие, както е точното име на документа за пътуване, е друго. Това ли имат? Защото пълномощно може да е съвсем различно нещо.
Генерално пълномощно е и е включена клауза и за извеждане на детето от страната ,просто ме е страх какво може да предприеме той дали може да ме съди да ми вземе детето макар че се съмнявам

# 11
На връщане никой нищо не иска. Няма как да спрат дете да се върне в страната си. Контролът е само на излизане. Нали в пълномощното си пише изрично, че е за извеждане на детето и е без дата на изтичане?
Да няма дата за изтичане  на пълномощното

# 12
Не може нищо да направи, защото доброволно е разрешил и не е отменил разрешението. Стига да не се сети няма проблем. Разводът не отменя нищо.

# 13
По -скоро ме притеснява да не заведе някакво дело че е трябвало на нова година да е с него,а аз съм го извела от страната.И какви може да са последиците,но разсъждавайки не мисля,че някой би ми отнел детето защото съм го извела че и с пълномощно подписано от него при това,имайки предвид,че напоследък не показва й заинтересованост към детето

# 14
А не може ли така да го организирате, че да си дойде детето за Нова година и да бъде с баща си, както е разпоредено от съда? Така няма да сте в нарушение, а двете седмици пак ще си ги изкарате на гости.

Общи условия

Активация на акаунт