Пътуване на дете извън страната без разрешение на другия родител

• 3 248
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Добре, а не може ли да попиташ дали ще кара НГ с детето без да го уведомяваш плановете си и ако каже не водиш детето, защото той така или иначе е нямал намерение да се възползва от дните си за свиждане. Виж, обаче, не знам какво ще стане ако бившият ти разбере, ти си го познаваш, но и аз мисля, че ще почне още повече да ти прави напук.

# 31
Абе, как ще извеждаш дете без разрешение от другия родител?!?!! Малко по-сериозно....!!!!!

Попитах те как ще реагираш, ако той го изведе без твое разрешение.....

По повод падемията - да, точно сега не е време за пътуване и да, може да продължи и 5 години, никой не знае, но баш пък сега в пика на заразата да подложиш на това дете и родители.....не е като да идеш на село.

# 32
Добре, а не може ли да попиташ дали ще кара НГ с детето без да го уведомяваш плановете си и ако каже не водиш детето, защото той така или иначе е нямал намерение да се възползва от дните си за свиждане. Виж, обаче, не знам какво ще стане ако бившият ти разбере, ти си го познаваш, но и аз мисля, че ще почне още повече да ти прави напук.
Благодаря за идеята да го подпитам,като цяло никога не тръгвам с разправии и винаги се опитвам да е с добро.Просто се надявах тук да има някой минал през нещо подобно или някой познаващ закона за да ми каже какво мога да предприема,а не да ми се казва как в пандемията ще си водя детето в чужбина.

# 33
Ами няколко, познаващи закона, ти казаха, че не можеш да извеждаш детето без знанието на другия родител. И кажи как ще обясниш на границата защо родителите ти представят декларация, а не ти, след като си там?

# 34
Ами няколко, познаващи закона, ти казаха, че не можеш да извеждаш детето без знанието на другия родител. И кажи как ще обясниш на границата защо родителите ти представят декларация, а не ти, след като си там?

Няма такова нещо. Родителите имат пълномощно и го извеждат. Тя минава границата 5 минути по-късно. Никой няма да я пита нищо. Пълномощното е официална декларация, че другият родител няма против извеждането. До тук със закона.
От там нататък започват етика, морал и прочее.

# 35
Благодаря за мненията .Говорих с адвоката си и единственият ми вариант ако той ми откаже пълномощно е да го изведа,но да го върна за Нова Година в Бг така ако бащата случайно реши да го вземе да нямам проблеми

# 36
А каза ли как стои въпроса с пълномощното на родителите ти? Защото сега излиза, че ти не можеш да изведеш детето без да търсиш бащата, а родителите ти могат, дори без твое знание.

# 37
Нефертити, направи така и да си знаеш, че дори и незаинтересован, другият родител има права и ако решиш ти да си правиш каквото си искаш с тях ти ще си лошата, не той.

# 38
Разбира се,че може да те съди за времето,в което му е било отредено да е с детето,а ти не си го дала.

# 39
  • Пловдив
Първо със заместващо съгласие в точно тази пандемична обстановка и без причина касаеща пряко живота и здравето на детето изобщо се съмнявам да ви разрешат. Второ дори с декларация съгласие и пълномощно от бащата, това не отменя съдебно решение - правото на бащата на контакт с детето два пъти месечно и т.н. С други думи за едното хайманене по време на пандемия без основателна причина може да си навлечете един куп неприятности и то не само по отношение на бащата. Бъдете здрави.

# 40
Реших да не рискувам и да не го извеждам от БГ,бащата категорично ми отказа и без това.Благодаря на тези,които се включиха

# 41
Така е най-разумно, според мен. Както са тръгнали нещата, като нищо пак да затворят граници и да паднат полети. Може да не успеете да се върнете.

# 42
Няма как да излезете от страната без пълномощно от бащата.
Говорете с него и го направете при нотариус.
Ако откаже имате вариант да потърсите адвокат и след заведено дело да получите разрешение.

Общи условия

Активация на акаунт