Пътуване на дете извън страната без разрешение на другия родител

• 3 248
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
А не може ли така да го организирате, че да си дойде детето за Нова година и да бъде с баща си, както е разпоредено от съда? Така няма да сте в нарушение, а двете седмици пак ще си ги изкарате на гости.
Имайки предвид,че детето ходи на училище трудно ще се получи,защото и под карантина трябва да стоим там

# 16
Да, може да се заяде, че му нарушаваш времето за виждане. Ако избегнеш въпросния период и щом имате документа за пътуване, не би трябвало да е проблем. Бих се консултирала с адвокат за всеки случай.

# 17
Вижте дали няма да иска детето да е при него на нова година и се опитайте да не му ограничавате правата.

# 18
Извинявай,  но не смяташ ли да говориш с бащата по въпроса. Знам, че във форума се подкрепя майката в повечето случаи,  но все пак този човек е родител на това дете. Постави се в обратната ситуация - той взема детето и го извежда от страната без твое знание и съгласие, че не го и връща за празника, на който трябва да е с теб.
Направо бих уведомила полицията за отвличане.

Да не говорим, че може да не е съгласен детето да пътува, не, за да ти прави напук, а, понеже точно сега не е най-подходящото време за това с тази пандемия.

# 19
  • Варна
И аз съм озадачена. Този баща все пак не е безгласна буква, има отредено виждане и ти смяташ точно неговото време да му вземеш, че и без да предупредиш. На всичко отгоре и на голям празник. Ако още не е отменил декларацията, бъди сигурна, че след този номер ще го направи. А и ако е някой чешит, после може и още мизерии да натвори.

# 20
Вместо да пазите това пълномощно за нещо важно ако се наложи, вие ще направите напук на бащата и после той с право ще Ви стъжни живота.
А на границата няма ли да питат защо родителите Ви използват пълномощно, след като Вие сте там?

# 21
Страшен " тате " е , няма що . От един месец не е търсил детето и пропуска издръжка , ама иначе се е залетял на Нова година да е с детето ...
Щом започва така още в началото си е жива " безгласна буква " .
А иначе , нищо не ти пречи да се осведомиш за неговите планове за празниците , със сигурност ще остане доволен , че ще е free на Нова година.

# 22
Не забравяй, че "чуваш" само едната страна. Една прясно разведена жена може да каже много неща.....

Като виждам колко е отговорна самата майка - да помъкнеш дете и родители насред пандемия в чужбина си е меко казано безотговорно.....

# 23
Направо си е престъпно да искаш да изведеш детето през граница без съгласието на баща му.

# 24
Направо си е престъпно да искаш да изведеш детето през граница без съгласието на баща му.

Преди 2 години, като пътувахме, на летището се наредихме на две гишета, уж за по-бързо. Аз на едного гише с детето, ММ до нас на една ръка разстояние. Служителката на гишето ми рече - Декларация от бащата? и аз - Ама, ето го бащата на съседното гише.... Тя: Не може, трябва да минете заедно, иначе не е разрешено.

# 25
nefertiti3, не е логично Вие да не спазвате закона (решението на съда за взимане на детето от другия родител), а да очаквате от другия родител да не Ви прави спънки и в същото време той да спазва закона. Дори и да е възможно търсенето на вратички и извеждането на детето без съгласие на другия родител - не е редно да го правите. Всичко това ще повлече след себе си последствия, с които няма да искате да се сблъскате, както и вероятно не на последно място - конфронтация на детето с баща му. Помислете!

# 26
Съгласна съм с последните постове. Чисто рационално и безпристрастно отговорих на поставения въпрос - може да се изведе детето. Но дали е редно е съвсем друг момент. И какво цели майката също не сме сигурни.

# 27
Разбира се ,че първо ще говоря с него,но познавайки го няма да е съгласен.Не мисля,че ще настоява детето да е с него на Нова годин, както казах не го е взимал и търсил вече месец имайки превид,че е безработен и свободен постоянно.По повод пандемията-ами това продължава вече месеци и не се знае колко още ще продължи -вкъщи да си се затворим и да не излизаме ли .В крайна сметка всеки си преценява.

# 28
nefertiti3, поощрете го да бъде баща. Бащите много често развиват бащинското чувство по време на родителстването. А когато родителите са разведени, това някакси не се случва заради дистанцията. Ако той не го търси, детето не го ли търси? Вие не го ли питате дали няма да вземе детето, за да си правите други планове? Общо взето, трябва да бъде поддържана комуникация и да продължат отношенията на детето с другия родител. Това е за доброто на детето. Извинявам се, че това не е по зададения въпрос, но ми се набива в главата като чета отговорите и си мисля, че ще дойде скоро на дневен ред. И още нещо да кажа - аз правех като Вас и само записвах "черните" точки на бащата, ядосвах се и му отговарях, че не е прав, а след това детето "отнесе" незаинтересоваността на бащата и конфликта между нас.

# 29
Не и детето не пита за него,не мисля да ги сближавам.Ако бившият ми има желание може да се свърже с детето потоянно и да го взима никога не бих отказала и той го знае много добре.Просто е незаинтересован

Общи условия

Активация на акаунт