Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 049
  • 844
  •   1
Отговори
# 555
Заповядай. Отсреща в мъглата може да си потърсиш южното изложение, където слънцето е залязло няколко часа по рано Simple Smile
Особено лятото в жегите е такава драма да залязва по-рано слънцето... Ужас е, казвам ти Simple Smile М/у другото, и аз виждам Стара планина в мъгла като погледна на север рано сутрин. Но все си казвам, че щом при мен на малката височина има разлика спрямо града, сигурно и при тези отсреща е така; и не ходя да им обяснявам на какво прецакано място живеят, защото отдалеч ми се струва, че им е мъгливо...

Разбира се голяма е драмата е под навеса Simple Smile Я ти кажи кое слънце пускаш след 2 следобяд зимата Simple Smile

# 556
  • София
Днес ще ти снимам южния ми хол в 14 ч Simple Smile И пак не разбирам това какъв аргумент трябва да е? Защо ти имаш нещо да обясняваш на живеещите в южната част на града, а ние към теб никакви претенции нямаме - не знам не знам...

Едит: Ето каква е тъмница в 14:05. Надявам се няма да ме караш да ти снимам на всеки час и да се убеждаваме кога залязва слънцето... (не обръщайте внимание на мръсните прозорци, имаме работници в двора и няма смисъл да ги мия сега)

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 14:10 от ToniShu

# 557
хора много сте смешни с вашите холове. моя е на изток.

# 558
  • София
Проектиране, архитекти, слънцестоене зиме и лете... не ги мислят случайно при къщите. Все пак не те топли никой друг освен ти самият.

# 559
е, има и фактори като наклони, терасиране, улици, рекички .... и какво ли не .
не може да се проектира само спямо слънцето. да не сме слънчогледи ?

# 560
Направих си труда да прегледам набързо наемите на 2ст. Като гледам пазара е доста наситен, не знам как беше преди ковид, но сега има толкова много оферти, гледам свалят и цените по 25-50-100лв. Не мога да кажа дали много наематели са напуснали, защото не следя пазара, но към момента имам усещането, че пазара е наситен и няма търсене, кото според мен отразява реалната ситуация. Предвид ситуацията, мисля че е логично да е направи някаква отстъпка на цената за сметка на по-железен договор с по-тежка неустойка при напускане, за да не се провокира скачане от имот на имот с цел намаляне на наем. Но разбира се, едва ли повечето наемодатели ще ме послушат.

# 561
  • София
Днес беше уникална смрад в София. Снощи пък моят гледаше някакъв мач по телевизора, дето нищо не се виждаше.

# 562
Нашите наематели стоят. Само 1 напусна, но тя и преди това бая го беше закъсала, понеже родителите й плащаха наема 3-4 месеца преди това. Проато, се накани и се прибра в нейния град. Останалите хора стоят.
Сега на мястото на това момиче, ще идва друг човек. Онзи дето ви казах , че се отказа, понеже друг бил живял в апартамента, той се появи 1 седмица след напускането. И плати, но после се отказа. Сега чакам друг човек. На същия наем.

# 563
  • София
Скрит текст:
1 освободен на фона на ХХ заети колко е.
И този е свободен от 1 седмица, а е платено за месец напред.

Аз нямам против, че има отлив. В противен случай съм имал случаи, по 30 човека накуп, чакащи пред вратата. И питат "на търг ли ще е ".
Та отлив, отлив, но от 500-520, евентуално ако се намали на 450 ще се даде веднага. Тези, които очакват 1/2 цена, нещо са се объркали.

Скрит текст:
Обаждаха се съвсем до скоро брокери. На които отказвах.

4 месеца намалено търсене не е голям проблем.
По-голям проблем ще имат тези, които се местят, лакомейки се за 100лв по-малко, а след 4 месеца ще ги чака изненада, покачване или преместване. Щото сега извиват ръце, но това няма да е вечно.
Ама как така, нали нямаше да има намаления на наемите и това беше само блян за тези дето не могат да си позволят да си купят и за чакащите някакъв срив???
Да не говорим, че до съвсем скоро се размятаха едни цифри от типа на 700-800 лв наем за тия двустайки. Защото доста ясно си спомням едни бакалски сметки дето бях правил и точно ти ме поправяше.
Нещо какво взе да става?
Не четеш внимателно, едностаен, двустаен ги омесваш.
Моите 2ст си стоят на наем 800, без промяна. 1ст също.
Един единствен се освободи току що. Смъкнал съм от 500 на 480. Имам доста огледи за седмица. Което означава, че цената не е безумно висока. Ако трябва ще падна и до 450.
Никой не е твърдял, че по време на локдаун наемите ще са 100% същите. Но за 50% спад е абсурд да се говори.
А при 95% няма никаква промяна.

# 564
1 освободен на фона на ХХ заети колко е.
И този е свободен от 1 седмица, а е платено за месец напред.

Аз нямам против, че има отлив. В противен случай съм имал случаи, по 30 човека накуп, чакащи пред вратата. И питат "на търг ли ще е ".
Та отлив, отлив, но от 500-520, евентуално ако се намали на 450 ще се даде веднага. Тези, които очакват 1/2 цена, нещо са се объркали.

Обаждаха се съвсем до скоро брокери. На които отказвах.

4 месеца намалено търсене не е голям проблем.
По-голям проблем ще имат тези, които се местят, лакомейки се за 100лв по-малко, а след 4 месеца ще ги чака изненада, покачване или преместване. Щото сега извиват ръце, но това няма да е вечно.
И как точно се сменя наема след 4 месеца ми е интересно..
Знам, че има балъци да взимат под наем без никакви договори и на честна дума, ама да питам все пак.

# 565
  • София
Точно така, както и се изнасят по никое време, никога спазвайки 12 те месеца. Едномесечно предизвестие и готово.
Реално наемодателите биха имали много по-голяма полза от твърди правила за 1 година при договорите, както е на запад. Защото така и така те дават жилище Х, за наем У. Но в България законът е друг.

# 566
Предизвестие за какво, че ми вдигаш наема ли? Хахха, после се чудите, защо някои не ви плащат, нормално е.

# 567
  • София
За напускане. Подигравателният тон е излишен.
Не е нормално да не ми плащат. Аз съм изряден с наемателите си, и това, което предлагам във всяко отношение. Нормално е да очаквам същото.

Между другото, да не казвам "голяма дума", но на мен ми плащат. Нямам случаи с неплатили наематели. Поне не и в близките 15 години.

# 568
Дам, значи имам 1 годишен договор и ти на 4-ия месец ми даваш предизвестие и се надяваш да го спазя. Или първо пробваш да ми вдигнеш наема, явно не си попадал на каквито трябва. Ясно ми е също, че 90% не обявяват наемите си, а за регистрация на наметелите да не говорим. Но каквото почукало, това се обадило обикновено.

# 569
Ама чакай сега, уж наплив имаше от наематели, нямаше нищо празно пък сега друго се оказа. Свиквайте де, от тук нататък само отлив ще има поне 4-5 месеца.
Нали според теб в Драгалевци нямало южно изложение? Показах ти колко красива е гледката на юг. Покажи моля те южна гледка от някое северно село. Нека да видим как е. Като подчертавам южна, защото там близката планина е на север.

Заповядай. Отсреща в мъглата може да си потърсиш южното изложение, където слънцето е залязло няколко часа по рано Simple Smile
При Танграта падат наемите много скоростно - за 20 мин от 700 до 450 в следващият му пост Simple Smile  
Въобще не може да се сравнява с гледка към близка планина. Нищо общо няма. Аз затова не коментирам Стара планина. От толкова далеч ми е все едно дали я виждам или не.  . П.П. Ще те помоля да пуснеш снимка без зум. Моята е такава.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 15:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт