Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 519
  • 844
  •   1
Отговори
# 60
Simple Smile Тези от Явлена просо сънуват... Колко разходи мислят, че генерира един празен имот, та човек да предпочете да даде 3-4-5 хиляди евро на брокер, който да го отърве от този разход?...
Ами понякога са доста тези разходи - например вноска за кредит, в доста случаи не е малка. Да не говорим, ако домакинство има по няколко такива вноски, които до преди падане на наемите са се самоизплащали от наема.

# 61
Laughing
Няма нужда да се доказват нищо, видно е за тези които следят цените и се интересуват, а не пишат само теории.

Аз и поне 5-6 двойки от моето обкръжение сме под наем в последните 3 години в София, как пък всички си сменихме апартаментите тази година или ако не, поне ни свалиха наемите.
Дали сме отишли на по-гадни места?

Който е на зор дава на по-ниска цена, има и такива, които ще затворят кепенците за 5 годи и няма да свалят, но това са по-малката част.

Нека има скок, същия се говори и за цените, нищо, че на всеки един е ясно, че сега сме на нива от 2008.
Много се кефя на този феномен, намаление  няма никога или е символично, но след голямо и продължително увеличение сме на нива 2008.. пълен смях
това доказва само едно,че София е пълна с хора от провинцията,които чакат цените да паднат.Обаче това е нонсенс....За да паднат цените,трябва всички да се върнете по родните си места и София да се изпразни.Но след 2007(откакто ни приеха в ЕС),това е невъзможно.....Напротив,без да обиждам никого,никога не съм слушала толкова мек говор преди в родният си град.....

Laughingох горката, а тази снимка от аватара от софийското море ли е?
а защо цените са същите сега с тези от 2008? Да не би да са се прибрали селяните през 2010-2011 или забраих, че не е имало никога спад...
Гледай мекия или шопския говор, който се води за шопите като еталон, ама като излязат от София им се смеят всички..

# 62
Simple Smile Тези от Явлена просо сънуват... Колко разходи мислят, че генерира един празен имот, та човек да предпочете да даде 3-4-5 хиляди евро на брокер, който да го отърве от този разход?...

Кажи го на тия дето изплащат кредити с наеми.

# 63
Laughing
Няма нужда да се доказват нищо, видно е за тези които следят цените и се интересуват, а не пишат само теории.

Аз и поне 5-6 двойки от моето обкръжение сме под наем в последните 3 години в София, как пък всички си сменихме апартаментите тази година или ако не, поне ни свалиха наемите.
Дали сме отишли на по-гадни места?

Който е на зор дава на по-ниска цена, има и такива, които ще затворят кепенците за 5 годи и няма да свалят, но това са по-малката част.

Нека има скок, същия се говори и за цените, нищо, че на всеки един е ясно, че сега сме на нива от 2008.
Много се кефя на този феномен, намаление  няма никога или е символично, но след голямо и продължително увеличение сме на нива 2008.. пълен смях
това доказва само едно,че София е пълна с хора от провинцията,които чакат цените да паднат.Обаче това е нонсенс....За да паднат цените,трябва всички да се върнете по родните си места и София да се изпразни.Но след 2007(откакто ни приеха в ЕС),това е невъзможно.....Напротив,без да обиждам никого,никога не съм слушала толкова мек говор преди в родният си град.....

Laughingох горката, а тази снимка от аватара от софийското море ли е?
а защо цените са същите сега с тези от 2008? Да не би да са се прибрали селяните през 2010-2011 или забраих, че не е имало никога спад...
Гледай мекия или шопския говор, който се води за шопите като еталон, ама като излязат от София им се смеят всички..
снимката е от любимият ми Созопол(преди там ходеха много софиянци),аз ходя там на почивка.Не съм се заселила там и да чакам да намалят цените на къщите в Стария град наполовина с 40%,щото съм ги удостоила с честта да пребивавам там....Иначе знам,че в София гроздето е кисело....ама много кисело....

# 64
  • София
Завърнах се, връщам се да попрочета малко старите теми и ще се четем по-често Imp

# 65

Кажи го на тия дето изплащат кредити с наеми.

Grinning Какво да им казвам - човекът с петте ипотеки, дали не са и повече, го е написал - няма празно, от септември всичките му наематели са на старите си наеми.

# 66
Ще го говорим пак зимата като се очертава да минават пак на онлайн обучение университетите.

# 67
Няма проблем да говорим след време за каквото и да е.
Ама да ми обясняват, че от 8 месеца е започнала разпродажба на празни апартаменти, понеже генерирали разход... Grinning

# 68
Минавам да оставя това тук - https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/razsledvane-na-btv … venwFIhqt0tcHSrxI

Тези които си мислят че програмистите взимат по 10к са в дълбока грешка.

# 69
Това с продажбата на празните имоти, защото генерирали разходи е много пресилено. А пък офис да продадеш и догодина да тръгнеш пак да купуваш пак не е оферта. Изобщо статията е малко купувайте и продавайте само с Явлена, оле.
Това с киселото софийско грозде честно ми идва в повече. Едва ли не всеки бленува да отиде там. Еми в моето обкръжение почти всеки може да си позволи да се премести, ама за какво да ходи в провинцията.

# 70
Не разбирате, София е водещата звезда в света.

Аз идвам от място, което е няколко пъти по-голямо и по-известно от София, ама реших да поживея и в София, за да видя кое как е.
Обичам да пробвам и да виждам с очите си, не да слушам кое как е от теоретици и от клипове, че и да обяснявам след това на база чуто, българите са царе в това.

Не знам защо по презумпция шопите си мислят, че няма как да има по-велико място и всеки се мечтае за София.

# 71
Тази тема се оказва пълна със завърнали се емигранти. там ли са интересите? Е недвижимостите ? В София ? Ами ... няма толкова население тази държава бре другари!

# 72
В момента във Франкфурт строят най-високият небостъргач в Германия. Прави впечатление,че в банята на един от апартаментите,прозорецът (огромен!) няма завеси/щори и всичко се вижда отвън погледнато! Laughing

# 73
Не разбирате, София е водещата звезда в света.

Аз идвам от място, което е няколко пъти по-голямо и по-известно от София, ама реших да поживея и в София, за да видя кое как е.
Обичам да пробвам и да виждам с очите си, не да слушам кое как е от теоретици и от клипове, че и да обяснявам след това на база чуто, българите са царе в това.

Не знам защо по презумпция шопите си мислят, че няма как да има по-велико място и всеки се мечтае за София.
Аз мечтая да се върне времето, когато жилището ми струваше 25000 лв., и обиколилите цял свят и "столиците"му, столичани в повече не бяха тук.... Тогава можеше да се пресече нормално улицата....Нямаше я тази забързаност и агресия от хора решили да се "реализъират"....

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 13:46 от denissa_72

# 74
Всъщност софиянци биха се радвали ако по-малко хора си мечтаят за София. Ама не се получава, та от това кой напира насам  съди за оценката на града. Иначе никой не е казал, че София е Париж или Лондон (макар да познавам хора, които предпочитат София пред Лондон), но в рамките на България си е най-доброто място. За добро или за лошо.

Общи условия

Активация на акаунт