Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 36 942
  • 844
  •   1
Отговори
# 720
Положението е малко по-добро - не 20, а 40 процента искат да се ваксинират според анкетите. Пък и доста от останалите като видят, че на първите не им растат рога, ще премислят и също ще се ваксинират. Това, в комбинация с лека принуда, според мен ще докара 60-70% ваксинирани.

Лихвите следват политиката на централните банки, не се вдигат ей така. Лихви се вдигат при риск от прегряване на икономиката за забавяне на растежа, никой няма да вдига лихви сега.

И аз все искам да вярвам, че хората са поумнели от миналата криза и вече не вземат ипотеки на границата на възможностите си, та не чакам чак такива драстични ръстове на лошите кредити.

# 721
става въпрос за пари и какво ще касират от касите и как и за какво ...
20 % са твърдо за ваксината. 40% мислят че могат.
искат мин. 60%...
то не на вски ще порастнат рога, но който го сполети нещото ... не искам да съм му на мчстото

# 722
  • София
Това вдигане на лихви, кой по-точно ще вдига? САЩ, ЕС, България, и 3те, или само България?
Според мен нашите лихви са вързани за лихвите на ЕС.
А ЕС и САЩ са частично свързани. ЕС горе долу копират САЩ, с инерция от 6-12-24 месеца.

А какъв ще е мотивът ЕС да вдига ОЛП на еврото?
На мен ми изглежда като обратен на огромните кредити стимули.
Те повече от всякога ще искат икономиката да продължи да се движи. А високата лихва прави точно обратното.

Нали не предполагаш, че еднолично някоя си бг банка от Долно Уйно ще реши да си вдига само нейните лихвени проценти?

# 723
то не на вски ще порастнат рога, но който го сполети нещото ... не искам да съм му на мчстото

Опитай да сравниш риска - 150 човека на ден умират сега. Ако изобщо умрат 100 човека от ваксината тя ще бъда низвергната и спряна. И за 10 човека ще я спрат. Как изобщо сравняваш рисковете?

# 724
За всеки от тези 10 човека, рискът е 100%.
Не съм антиваксърка, между другото, даже напротив. Но за някои ваксини нежеланите реакции (не сърбеж и зачервяване на мястото на убождането, а сериозно влошаване на здравето и качеството на живот) са се появили след известно време, не веднага.
За мен проблемът с корона ваксините е, че много на юруш ги правят и проучват. Обикновено нещата се случват за много по-дълго време и то не е случайно така.

# 725
Да, лихвите се контролират от централните банки, но да се запитаме защо до сега държаха ниски лихвите и защо биха продължили да го правят след изборите в сащ и след приключване на пандемията? Едва ли е за да възстановяват икономиката, която убиха. По-скоро правителствата ще се намесят с държавни проекти, за да осигурят заетост.

# 726
аз с форумската активистка във всяка тема по цял ден , ако не е Мамасита съм трамвай , не споря.
аз лично не мисля , че грипен вирус ще ме умори. затова е мой избор кой от рисковете поемам. нали?

# 727
За рога от ваксините не знам, но през последните месеци на апокалиптиците им поникнаха крила Simple Smile Няма тема за имоти, злато, борси и пр., в която да не очакват с ентусиазъм голямото мяу, без да се замислят, че обикновено са първите изгорели.

# 728
  • инфантилно и разглезено хлапе
Банките затягат изискванията за нови заеми, а лихвите тръгват нагоре

https://money.bg/credits/bankite-zatyagat-iziskvaniyata-za-novi- … agvat-nagore.html

# 729
  • София
Пандемията магически ше свърши след НГ. В момента се дистрибутират ваксини за хората на първа линия. В локдаун сме, той ще “резултира” в драстично намаляне на заразените по официални статистики. Ще почнат да се появяват положителни новини, че края му се вижда, че икономилата се стабилизира, че безработните намалят, че до пролетта ще ни ваксинират. На пролет ще спрат да тръбят за корона вируса, ще върнат хората на работа. Привидно всичко ще изглежда розово, но на практика няма да е. Ще почнат да гърмят ипотеки, вероятно (не съм сигурен) ще почнат да вдигат лихви, ще се вдигат данъци след изборите, които вероятно бойко ще спечели, ще спрат стимулите. Като резултат ако лихвите почнат да се покачват, всички класове асети ще тръгнат надолу.

Да видим дали ще се окажа прав Simple Smile
Със всичко съм съгласна, ама какви стимули ще спрат, като реално няма засега нито един. Грантовете трябва да връщашпари да вземеш, 60/40 работи само за големите със властта. Сега ще ти кажа и за децата в училище дали ще вземем нещо.
Реално единствената помощ за бизнеса е 6 месечния мораториум върху кредитите. Всичко останало е пунта мара и  на всеки с собствен бизнес му е ясно това. Няма нищо общо с приказките от телевизора на оранжевия зеленчук и антуража му.

За ваксините съм против за младите и здравите, но ще се ваксинирам точно с цел да се приключва по-бързо, защото това в момента не е нормално и трябва да се поуспокоят хората, на които им насадиха ужасен и невиждан страх

# 730
За всеки от тези 10 човека, рискът е 100%.
Не съм антиваксърка, между другото, даже напротив. Но за някои ваксини нежеланите реакции (не сърбеж и зачервяване на мястото на убождането, а сериозно влошаване на здравето и качеството на живот) са се появили след известно време, не веднага.
За мен проблемът с корона ваксините е, че много на юруш ги правят и проучват. Обикновено нещата се случват за много по-дълго време и то не е случайно така.

А за всеки от 150 умрели месечно колко е? Сравнявай шансове да се случи. Ако те накарат да избираш дали да пресечеш натоварена магистрала или да пресечеш обикновено шосе кое ще избереш? Нали и в двата случая ако те бутне кола за теб ще е 100%?
Много слушам за тези закъснели влошавания на здравето, ама все още не знам кои са. Аутизмът е партенка, да кажа от сега.
Правят ги на юруш, защото е важно и се заделиха И пари, И ресурси, И се съкратиха бюрократичните процедури. Или предлагаш да караме по старому и да чакаме 5 години???
На времето да се разработи ракета, която да отиде на Луната са били нужни 20 години (или колко там). Ако сега някой астероид ни застраши пак ли ще кажеш " Да, бе ракета направена за една година не може да е добра, по-добре да не я правим и да чакаме".

аз с форумската активистка във всяка тема по цял ден , ако не е Мамасита съм трамвай , не споря.
аз лично не мисля , че грипен вирус ще ме умори. затова е мой избор кой от рисковете поемам. нали?

Вече ти писах веднъж - аз съм ти досадна, защото ти посочвам недомислените изказвания, но Мамасита беше луда. Има разлика. Освен това тя беше с някакво хуманитарно образование, а аз съм инженерка. Това поне си личи веднага от доста постове. И не помня Мамасите да е писала във форуми за имоти, инвестиции и прочее Simple Smile

Може да видиш и от колко години пиша, може да ти помогне да си направиш изводите.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 12:08 от Черна станция

# 731
  • София
Мамасита пишеше винаги само да се похвали колко пари изкарва мъжът ѝ, щото тя го е мотивирала. Sweat Smile Станцията със сигурност е различна, по-математически разсъждава.

# 732
не знам как разсъждава, но също така не и работят спирачките , но поне е добър качествен контрол за клавиатурите ...

# 733
Не, ЧС, почети за ваксината за рак на шийката. Не е аутизъм.

# 734
Страх у хората няма,а отвращение и все повече набиращ гняв към "държавата". Хората разбраха,че няма държава,а няколко психопати газещи всякакви правила. Това на свой ред ще отвърже ръцете на хората и те ще почнат да мачкат и газят всички и всичко. Така преди сто години след измислената пандемия с испанската муха е последвала Голямата депресия - която е инспирирана от внезапното прозрение:"Щом държава може да нарушава правилата и да ни прави на луди с тая "испанска муха",що па ние да спазваме правилата!" И всеки американец почнал да търси да удари кьоравото. Резултатът от Голямата депресия - 48% от американската икономика е заличена.
Този мой пост ще го запазя в архива си и ще го извадя и постна тук след десет години.
Купувайте имоти. Те са нещо,на което поне може да се стъпи...

Общи условия

Активация на акаунт