Пролапс на тазовото дъно

• 63 096
  • 617
  •   1
Отговори
# 615
Исках да питам, защото нямам идея къде вече. Аз нямам пролапс (не знам да имам такъв, не съм и раждала), но имам проблеми с тазово дъно от автоимунно заболяване. Води се хиперактивно тазово дъно, тоест прекалено стегнато. 2023 паднах ужасно и си скъсах мускулни влакна около кръста посока надолу към крака и от тогава съвсем се влошиха нещата. Това хиперактивно дъно ме води до постоянен запек, непрекъснато желание да пишкам и какви ли не болки в зоната, спазми и така нататък. В клиниката, в която ме доагностицираха (извън БГ) бях на специализиран физиотерапевт тазово дъно. Тя ми сложи и диагнозата (те пипат и вътре във влагалището). От тогава обаче в Бг аз не намирам подобен специалист, изобщо някой който да взема предвид тазово дъно извън смисъла на изсипванията на органи и пролапси всякакви. Сега започна и леко изпускане на капки урина като стана от тоалетната и просто съм се видяла в чудо вече. Бихте ли препоръчали някакъв лекар, който разбира от тези неща, ако имате идея? Благодаря.

# 616
Почни да правиш упражнения за тазово дъно, нищо че са за пролапс, а ти нямаш. Отпускат, декмопресия правят и са от полза. Намери си в тубата подходящо. Започни с лесни и надграждай. Иначе и да отидеш на лекар, какво ще ти каже и как ще ти помогне....Ти си ходила вече, диагностицирана си. За какво да ходиш на лекар? Лекарство няма за този проблем, ако не си и за операция, какъв е смисъла от тоя лекар?

# 617
Ами, защото от скоро съм с изпускане на урина. Това ми е съвсем ново нещо и не знам изобщо какво да правя в този случай. И по принцип съм чувала, че има и разни апаратни процедури за подобни неща. Отделно Кегел упражнения са ми казали да не правя. Предполагам има и упражнения за обратното, но...знам ли, все пак не е лошо да има човек наблюдение от специалист, защото може и да направи някоя глупост с упражненията.

Общи условия

Активация на акаунт