Пролапс на тазовото дъно

• 66 172
  • 633
  •   1
Отговори
# 615
Исках да питам, защото нямам идея къде вече. Аз нямам пролапс (не знам да имам такъв, не съм и раждала), но имам проблеми с тазово дъно от автоимунно заболяване. Води се хиперактивно тазово дъно, тоест прекалено стегнато. 2023 паднах ужасно и си скъсах мускулни влакна около кръста посока надолу към крака и от тогава съвсем се влошиха нещата. Това хиперактивно дъно ме води до постоянен запек, непрекъснато желание да пишкам и какви ли не болки в зоната, спазми и така нататък. В клиниката, в която ме доагностицираха (извън БГ) бях на специализиран физиотерапевт тазово дъно. Тя ми сложи и диагнозата (те пипат и вътре във влагалището). От тогава обаче в Бг аз не намирам подобен специалист, изобщо някой който да взема предвид тазово дъно извън смисъла на изсипванията на органи и пролапси всякакви. Сега започна и леко изпускане на капки урина като стана от тоалетната и просто съм се видяла в чудо вече. Бихте ли препоръчали някакъв лекар, който разбира от тези неща, ако имате идея? Благодаря.

# 616
Почни да правиш упражнения за тазово дъно, нищо че са за пролапс, а ти нямаш. Отпускат, декмопресия правят и са от полза. Намери си в тубата подходящо. Започни с лесни и надграждай. Иначе и да отидеш на лекар, какво ще ти каже и как ще ти помогне....Ти си ходила вече, диагностицирана си. За какво да ходиш на лекар? Лекарство няма за този проблем, ако не си и за операция, какъв е смисъла от тоя лекар?

# 617
Ами, защото от скоро съм с изпускане на урина. Това ми е съвсем ново нещо и не знам изобщо какво да правя в този случай. И по принцип съм чувала, че има и разни апаратни процедури за подобни неща. Отделно Кегел упражнения са ми казали да не правя. Предполагам има и упражнения за обратното, но...знам ли, все пак не е лошо да има човек наблюдение от специалист, защото може и да направи някоя глупост с упражненията.

# 618
Тука няма такива специалисти. В бг жените си мислят, че тези проблеми са нормални и дори не им обръщат внимание. Вижте в интернет има он лайн програми, правете упражнения за    Pelvic floor release. Успех !

# 619
Тука няма такива специалисти. В бг жените си мислят, че тези проблеми са нормални и дори не им обръщат внимание. Вижте в интернет има он лайн програми, правете упражнения за    Pelvic floor release. Успех !
За жалост май ще се окажете права. Но и ние като български жени сме си виновни затова че си мълчим и приемаме за нормални тези неща. Явно често има и срам да се говори за това.

# 620
Здравейте, не сте много прави, че няма специалисти. Вижте каналите на Надя Гелова и Fitintim, аз харесвам повече първия. И двете са кинезитерапевти ( аз също).

# 621
Здравейте момичета, нямам време да изчета цялата тема, така че се извинявам предварително, ако вече повторя някой въпрос!
Родих преди 1г първо раждане, естествено, без упойка. Бебето беше 3.350 кг
Бях на преглед на 40ти ден от раждането и на 6ти месец от раждането тогава не ми споменаха нищо такова
Преди една седмица бях на преглед при друго АГ не при това при което раждах
И ми каза че имам леко спаднала матка, което силно ме притесни, понеже бебето си е доста гушкаво и иска да е постоянно в ръцете или поне през повечето време, отделно тренирах и преди и след като родих фитнес, но без особени тежести, може ли да споделите опит тези от вас които са били в подобна ситуация и освен Кегел друго в ежедневието тряабва ли да променя, товст да спра да тренирам напълно?
Не искам да звучи като заяждане, но имате време да тренирате, а за изчитане на цялата тема не? Има доста мнения по въпроса. На всекиго би помогнало различно нещо, в зависимост от организъм , стадии и прочие. Затова обективно мнение надали ще получите. Нито казвате за стадии, нито какъв дисковфорт ви създава това.. тук всеки има различен опит. Някои са правили операции, други упражнения с различни неща и прочие.

# 622
Здравейте момичета, нямам време да изчета цялата тема, така че се извинявам предварително, ако вече повторя някой въпрос!
Бях на преглед на 40ти ден от раждането и на 6ти месец от раждането тогава не ми споменаха нищо такова
И ми каза че имам леко спаднала матка, което силно ме притесни, понеже бебето си е доста гушкаво и иска да е постоянно в ръцете или поне през повечето време, отделно тренирах и преди и след като родих фитнес, но без особени тежести, може ли да споделите опит тези от вас които са били в подобна ситуация и освен Кегел друго в ежедневието тряабва ли да променя, товст да спра да тренирам напълно?
Не искам да звучи като заяждане, но имате време да тренирате, а за изчитане на цялата тема не? Има доста мнения по въпроса. На всекиго би помогнало различно нещо, в зависимост от организъм , стадии и прочие. Затова обективно мнение надали ще получите. Нито казвате за стадии, нито какъв дисковфорт ви създава това.. тук всеки има различен опит. Някои са правили операции, други упражнения с различни неща и прочие.

Нямам никакви симптоми.
Нито нищо конкретно диагностицирано.
Ходих на второ мнение при втори АГ
И каза че съм всеедно че не съм раждала, след което споделих че преди са ми казали че имам леко спаднала матка, направи прегледа още един път и със ръка и каза че няма такова нещо, което ме обърка още повече.
Реално първия преглед само ми каза че имам леко спаднала матка, което за една година след нормално раждане било нормално, след което втория АГ каза че няма нищо такова.
Реално нямам никакви симптоми и дискомфорт към момента.

# 623

Нямам никакви симптоми.
Нито нищо конкретно диагностицирано.
Ходих на второ мнение при втори АГ
И каза че съм всеедно че не съм раждала, след което споделих че преди са ми казали че имам леко спаднала матка, направи прегледа още един път и със ръка и каза че няма такова нещо, което ме обърка още повече.
Реално първия преглед само ми каза че имам леко спаднала матка, което за една година след нормално раждане било нормално, след което втория АГ каза че няма нищо такова.
Реално нямам никакви симптоми и дискомфорт към момента.
Щом нямате може и да е било моментно. Особено ако сте кърмили в този момент. Тогава хормоните още не са се нормализирали и е възможно след това всичко да си е дошло на мястото. 😇

# 624
Здравейте, аз имам отпусната предна стена на влагалището или цистоцеле. Симптомите ми са изпускане на урина при кихане/кашляне и постоянно усещане за натиск/тежест на входа на влагалището.
Ходих на преглед при д-р Щърбанова, която ми направи обстоен преглед и ми отговори на въпросите, които имах към момента. Относно възможности за лечение обаче, каза да изчакам да започне да излиза навън и тогава имало пластики.
Аз обаче не искам да живея така. И преди малко бях на преглед при д-р Тоня Станкова, за която прочетох тук в темата, че е запозната с пролапса и с консервативните методи за лечение и поддръжка. Тя ми препоръча лазер, така че януари месец се заемаме с тази задача и ще пиша пак, когато имам впечатления.

# 625
Здравейте, аз имам отпусната предна стена на влагалището или цистоцеле. Симптомите ми са изпускане на урина при кихане/кашляне и постоянно усещане за натиск/тежест на входа на влагалището.
Ходих на преглед при д-р Щърбанова, която ми направи обстоен преглед и ми отговори на въпросите, които имах към момента. Относно възможности за лечение обаче, каза да изчакам да започне да излиза навън и тогава имало пластики.
Аз обаче не искам да живея така. И преди малко бях на преглед при д-р Тоня Станкова, за която прочетох тук в темата, че е запозната с пролапса и с консервативните методи за лечение и поддръжка. Тя ми препоръча лазер, така че януари месец се заемаме с тази задача и ще пиша пак, когато имам впечатления.
Препоръчвам ви да опитате с устройството Perifit да правите упражнения. Щом е лека степен с упражнения може да го задържите. Успех ! Продава се в Нотино и в немски амазон - правят доставки до бг.

# 626
  • София

Здравейте, аз от опита си мога да кажа, че тренировките всъщност ми помогнаха. След две раждания на сравнително големи бебета през две години- 3900 и 3550. Една гинеколожка ми спомена, че имам някакво провисване на матка или нещо такова, но нямах проблеми видими и не обърнах внимание. Само ми каза да не вдигам тежко повече от 1 кг, което също не спазих. Не знам как някой може да не вдига повече от 1 кг в ежедневието си.
Когато започнах да спортувам (години след второто раждане)  и да скачам на въже и се оказа, че се изпускам. По друго време не ми се беше случвало нищо подобно. Но след известно време на тренировки с клякания и доста големи тежести изглежда този проблем се реши от самосебе си. Кегел не съм правила.
Естествено най-добре е лекар да Ви посъветва защото при всеки ситуацията е различна.

# 627
  • Варна
Потвърждавам! От близо година тренирам с Caroline Girvan с тежести и вече нямам изпускания, нямам дискомфорт. Според мен точно пък не трябва да се чака да става цистолеле, защото тогава вече не съм сигурна дали това ще помогне.

# 628
Момичета , мисля че след спиране на кърменето, тогава най си проличава какъв е проблема. Сега отново съм бременна и се задълбочи. Но както бях писала , това е м следствие и на хормоните. Надявам се след раждане, кърмене евентуално и преустановяване след това да има някакво подобрение. А кегел са си необходими. Клекомете също , защото работят за другите седялищни мускули. Има надежда и без операция! Пробвайте всечке неинвазивни методи. Колкото е скъпо да излиза , дори и да трябва да се повтарят годишно веднъж или два пъти. Операцията не дава 100 процента сигурност, а ако трябва тя да се повторя и повтаря организма в даден момент може и да откаже да и се подчинява 😁 малко метафора, но май разбрахте

# 629
Също вижте и диафрагмено дишане, то трябва да се прави при упражнения и вдигане на тежести. Пилатес е чудесно да правите, ако се изпълнява правилно с активиране на корема и дишане.

Общи условия

Активация на акаунт