Пролапс на тазовото дъно

• 65 938
  • 633
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета. Миналата година д-р Александров от Варна ми установи 2 степен на пролапс. Този месец ходих при проф. Димитров в София за консултация за лазер. Той ми каза, че нямам пролапс, 0 степен. Да си живея живота без стрес.
И сега честно казано съм в шах🙈🧐
Имам или нямам?
Да търся ли трето мнение?
Радвам се ако наистина нямам, но ако имам …

А симптомите имате ли?

# 421
Здравейте, момичета. Миналата година д-р Александров от Варна ми установи 2 степен на пролапс. Този месец ходих при проф. Димитров в София за консултация за лазер. Той ми каза, че нямам пролапс, 0 степен. Да си живея живота без стрес.
Имам или нямам?
[/quote

И на мен ми казаха тук в Германия, че имам пролапс на пикочния мехур 1-2 степен цистоцеле и прегъната уретра. В България ми казаха, че нямам пролапс. Но аз имам инкотенция, вследствие на прегънатата уретра. След малка нужда, усещам капки по бельото си. Понякога при кихане и при вдигане на дъщеря ми, ако ми се ходи до WC. И аз незнам проблема ми геникологичен или урологичен е. Предстои ми ходене по лекари.

# 422
Имам или нямам?

А симптомите имате ли?
Честно казано не знам какви са симптомите.
Миналата година, януари месец започнах да пишкам така, че целите ми крака от вътрешната страна бяха мокри🙈. Един ден взех огледалото и се погледнах отдолу. Имах нещо като топче изпаднало. Отидох на лекар и ми казаха, че имам пролапс. Да уточня, че живея в чужбина. И там ми казаха веднага операция. Аз обаче си взех билет и направо във Варна.  Когато отидох при Александров, това топче  го нямаше, но  ми каза, че имам пролапс втора степен на предна влагалищна стена.  Нямам изпускане. Даже не се сещах да отида до тоалетната. Нямах индикация , че ми се пишка.Дори имах усещането, че задържам урина. Ходих и на уролог. Той ми каза, че всичко е наред с бъбриците и легенчетата. Нямало място за притеснение.
Този месец бях при професора и ново двайсет. Нямам пролапс. Странно е че пак като пишкам понякога си мокря бедрата от вътрешната страна. И ми се струва, че пикочният ми мехур е все пак леко изпаднал.
И не знам имам или нямам. Повече от объркана съм.

# 423
Момичета,тъй като имам билет и за другият месец 😁 до София моля препоръчайте ми добър гинеколог, специалист за пролапс. Все пак да потърся трето мнение. Благодаря ви.

# 424
Супердок
https://superdoc.bg › lekar › rume...
Акушер-гинеколог - Проф. Румен Димитров, дм

# 425
Супердок
https://superdoc.bg › lekar › rume...
Акушер-гинеколог - Проф. Румен Димитров, дм
Благодаря.
Аз при него ходих. Той ми каза, че нямам.
А миналата година д-р Александров от Варна ми каза, че имам.

# 426
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Този проф. Румен Димитров преглежда в някакъв медицински център - МЦ Фемина. Някои отзиви за него и мястото са потресващи, аз не знам дали бих му се доверила.

# 427
Бях на преглед в този център. Освен, че е една идея скъпо, друга забежка нямам. Човекът оперира в майчин дом, моя позната се оперира при него и е много доволна.

Днес направих една процедура с лазер, при моя си гинеколог, въпреки че той ми каза да не възлагам големи надежди.
Решила съм да направя три, живот и здраве.

# 428
СлънцеЛунаВъздухОгънВода , при кой гинеколог прави процедурата? Fotona ли е лазерът? Боли ли?

# 429
Следи ме гинеколог от 20 години-
Иван Димитров, София.
Да ,фотона.
Не е болезнено през цялото време, изтърпява се. Каза една седмица без секс, вани, басейн, и че ще има бистро течение.
Усещане след това имам минимално, не е болка, ами леко дразнене.

# 430
Следи ме гинеколог от 20 години-
Иван Димитров, София.
Да ,фотона.
Не е болезнено през цялото време, изтърпява се. Каза една седмица без секс, вани, басейн, и че ще има бистро течение.
Усещане след това имам минимално, не е болка, ами леко дразнене.
С може ли координати на този гинеколог?
Благодаря.

# 431
Този проф. Румен Димитров преглежда в някакъв медицински център - МЦ Фемина. Някои отзиви за него и мястото са потресващи, аз не знам дали бих му се доверила.
Аз ходих при него 4м след раждане..
По-непрофесионално отношение от лекар не съм срещала.
Имам предвид отношение към пациент.
Приказки от рода на "Ти секс правиш ли ти мъжа си?"
При моя отговор "Не, все още ми е травма и ме е срам"
На няколко пъти след това ми спомена , че аз като спя, съседката не спи и ще си свали гащите доброволно.
Може би 2 или 3 пъти го каза.
Смееше се нагло на това и на други неща, които даже не искам да си спомням.
Каза ми, че ми трябват 3 процедури през 3 месеца и 1 поддържаща годишно.
400лв е една процедура.
НОоооо.. никъде не спомена , че се правят 3 месеца след спиране на кърменето, защото тогава се вижда и повлиява най-добре от този лазер.
Това трябваше да го науча от 3то мнение в Пловдив- при много читав АГ!!!
Уж след първата процедура се усеща резултат ..
Е, и бельото ми си остана мокро от инконтиненцията и пролапса си беше непокътнат.
НЕ го препоръчвам!
Оооо и сега се сещам, че ми каза че съм много зле и съм за операция спешно.
Но ще направи процедурите за по-сигурно и после ще ми направи пластика.
Сиреч, парички в джоба...

ЗА съм др Бозалов - лапароскопска операция, който не спира да се надгражда в чужбина.
Вариант 2 - лазер или остарелия метод на вагинарна операция- пластика /платно при АГ Амалиев младши - Пловдив.
Работи в АГ Център Д-р Амалиеви.
Не се доверявайте на първото мнение и търсете повече информация за тези процедури и операции.

Успех, момичета !
Ще се радвам да чета позитивни коментари за преминали от вас през това! 🍀🤗

# 432
И какво сега, трябва секцио да раждаме за да го няма този проблем ли ?

# 433
За да се избегне пролапс не е необходимо непременно да се ражда със секцио. Просто трябва да се има предвид, че такова нещо може да настъпи и с възрастта защото тазовото дъно се отпуска, ако не се правят някакви упражнения за поддържане на мускулатурата. Но, всичко е относително, разбира се. Аз съм възрастна, имам 1 раждане, за тежко не съм носила/вдигала толкова много - от време на време до 5/10 кг. в двете ръце, синът ми до определена възраст.
Но, когато започнах да усещам нещо ненаред с влагалището /без инконтиненция/ не се захванах веднага с упражнения, после имах други грижи около мъжа ми /здравословни проблеми/ и сега съм с доста голямо смъкване на задна страна и шийката на матката. Но, ангажиментите ми продължават и не виждам как мога да се подложа на операция за сега. Една възрастна АГ, която всъщност първа забеляза този пролапс, ми препоръча най-елементарното нещо, което може да се прави профилактично още в млади години - например пътуване в превозно средство, права и стягаш мускулите на влагалището. И това при всяка възможност, или вкъщи - по 10-20 пъти на серия  - миеш чинии и го правиш. А и още нещо - при пишкане, когато струяа е силна, спираш и задържаш /но не помня за колко време/ и след това продължаваш. Мисля, че и упражнения за стягане на коремната стена /коремни преси за долната част на корема/ също могат да помогнат, стига да се почнат навреме. Не трябва да се неглижира този проблем, защото при силно изразен пролапс, могат да настъпят пикочни инфекции или някакви други.

# 434
Тежък пролапс води до изпускане, изместване на пикочния мехур, дърпане на дебелото черво, и вечни влагалищни инфекции. За това ща не ща се оперирах. За сега не съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт