Пролапс на тазовото дъно

• 65 905
  • 633
  •   1
Отговори
# 495
Каква е разликата между лазер фотона и hifu?

# 496
Фотона лазера използва лазерен лъч, а при Hi Fu процедурата се използва ултразвук. И двата метода целят активиране на колагена в тъканите и тяхното стягане. Кое е по-ефективно като метод не знам.

# 497
# 498
Mama Hurricane, на същите терапии ходя и аз, но не съм в БГ. Урогинеколог ме прати на тях. Ще видим какво ще стане. И на мен освен упраженинята, ми правят такива масажи - на кръст, корем, че и вагинални по някога. Казаха ми мин. 35 процедури. Вече минах 12. Определено имам подобрение. Няма го изпускането при кихане. При мен е обратното на често ходене до тоалетна. Не ходя. Не усещам кога ми се ходи. И мога да си стоя цял ден с 3 литра вода в пик.мехур. Та работим в тази насока. Но там нямам подобрение още.

Ах, как се радвам!
Радвам се, че има още една щастлива жена като мен, която върви по пътя към качествен живот..
И една такава, която не ме мисли за луда 😃
Радвам се за вас! Тук в БГ, не зная дали въобще има улогинекорог..не са много разпространени. А относно остеопатията , явно практикува и нещо друго, защото ми спомена , че съм заключила енергията си там долу.. Имало нещо свързано с "майчиното". Попитах дали е от раждането и каза "Категорично не.. заключила си отношенията с майка си. Прости и всичко ще се нареди"
Е, хора, в края на масажа плаках като малко дете.
А тя заключи" Ето, вече енергията в тялото се възвърна и цилкулира свободно - затова плачеш"
Страшна работа са тези хора!
Пишете ми , ще се радвам да ви свържа с нея 😊
.

# 499
Момичете, ще се радвам да ми дадете препоръки и координата на такава масажистка или както се казва, не знам точно, простете. Ама аз търся за София. Не че не бих отишла до друг град, ама доколкото разбирам, става въпрос за серия от масажи, не за еднократна процедура...

# 500
Оо не е еднократна процедура. За сега ходя 2 пъти седмично по 1 час. Тя каза че тя ще прецени  може да разредим на 1 път седмично, после пак на 2.  Дано си струва, че бая пара плащам.

# 501
И аз съм в София и ще се радвам на координати и препоръки, също.

# 502
Момичете, ще се радвам да ми дадете препоръки и координата на такава масажистка или както се казва, не знам точно, простете. Ама аз търся за София. Не че не бих отишла до друг град, ама доколкото разбирам, става въпрос за серия от масажи, не за еднократна процедура...
Ами  при мен помогна 2рия масаж.
При дамата, която е коментирала ще помогнат няколко. Явно е строго индивидуално.
Търсете остеопат. Само вмятам, че моята практикува смесена терапия, която не зная как се нарича всичкото,  което прилага.
Пишете ми на ЛС, ще ви дам координати 🍀

# 503
При пролапс и второ дете как сте раждали ? Пак естествено или секцио ?

# 504
Забравила съм да спомена че тези упражнения са ок ако пролапса е 1-2 степен. За по-сложни случаи, според мен няма да помогнат.

# 505
След едно естествено раждане имам стрес незадържане на урина и според мен лек пролапс на предна вагинална стена. Чудя се дали второто ми раждане, което е скоро, да бъде секцио за да не се задълбочи този проблем ?

# 506
При пролапс и второ дете как сте раждали ? Пак естествено или секцио ?
2ри АГ ми казва , че.мноро дете може да се износи и роди без проблем по естествен начин. Пролапса не пречи за това. Така или иначе има вероятност да се влоши , дори и без втора бременност.
А на мен ми казаха, че като имам пролапс и разширено влагалище, ще се роди по-лесно и евентуално при последващи шевове може да се оправи положението, след като си зашие този път правилно влагалищната стена .

# 507
Благодаря, но просто не ми звучи логично това… не знам. Ако е в много лек стадии, как още едно раждане и травма няма да влоши положението. Пролапса нали има степени - 1,2,3 и 4. Ако е първа степен, няма ми вероятност да стане 2ра, например. Мен същото ми каза един гинеколог, но сега ще отида при уролог.

# 508
Разбира се, че вагиналното раждане почти сигурно ще влоши пролапса. Етапът на напъните е изключително травмиращ за тазовото дъно, особено както в България те карат да напъваш със задържане на дъха. Така налягането, което се оказва върху мускулите на тазовото дъно е огромно. Има изследвания, според които мускулите се разтягат на над 200%.
Иначе самият пролапс не пречи на износването и раждането.

# 509
Ами за това най-вероятно ще избера секцио. Хич не ми се иска. Беше много бързо възстановяването предишния път при естественото, но ако рискувам да влоша нещата … не знам

Общи условия

Активация на акаунт