Отговори
# 225
Момичета, хубави сънища  Nature Star
Поздравявам ви с една любима моя песен от първият турски сериал който гледах, той е в сърцето ми и до днес и прекрасните Туба и Мурат.
Малко драматично звучи, но всеки път настръхвам когото я чуя, много ми въздейства.

Eylem Aktas - Gururu Yenemedik (Гордата Аси)
https://www.vbox7.com/play:e16afed8

И на мен това ми един от най-любимите сериали, Мурат и той е невероятен актьор, може без да говори само с поглед и мимика да те побърка.
Като Керем, вече ми е легнал на сърцето както казват. Защо чак сега го откривам, ама нищо ще наваксам. За сега съм изгледала "В очакване на слънцето" и "Въпрос на чест". Започнах и "Великолепния тандем", не зная защо са го спрели, но на мен ми е изключително забавен. Партньорите му също са много добри и тях ги харесвам.

# 226
HeartHeartbluе, понеже и преди съм казвала, обожавам Мехмет Асланту, по някой от българските канали даваха Истанбулска приказка (Bir İstanbul masalı).

Алекс, и аз сигурно сериите от Истанбулска приказка съм ги гледала по 3-4 пъти всяка, но всичко започна заради любимия ми филм с Харисън Форд "Сабрина". Двамата артисти са много различни, но и двамата предават по един невероятен начин любовната история, която е основа за сюжета и на двете кинопродукции. Heart

# 227
Едно малко злорадстване от моя страна:
Скрит текст:
Висшият съвет за радио и телевизия на Турция RTÜK е наложил административна глоба на Kaнал D за сериала "Неверният".
Причина: "Показване на извънбрачните отношения като нормални и създаване на лоши модели за подражание за деца и младежи."

Flowers Hibiscus Изгледах първия епизод и спрях до там. Защото историята (с дребни вариации) е толкова до болка позната, случвала се е на поне 2/3 от моите приятелки. Нямах никакво желание да си причинявам гледането на същата житейска болка и на кино. За това и много се чудех и доста се ядосвам защо държи висок рейтинг.
Явно хората обичат да гледат повече нещастието на околните, отколкото добрината и щастието.
И да добавя красота:

# 228
Ханде е на първо място в класацията на DigiLUP - "За най-обсъждани актриси в соц. мрежи за изминалата седмица" Gift Heart

# 229
Бърборанке, много ти благодаря   Flowers Hibiscus- супер готин!   Hands Thumbsup

# 230
Ново от сета днес Simple Smile

Вчера са снимали в университета Haliç

**
 Kерем - от филма „Eflatun”

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 16:42 от mi_si

# 231
Не е ли сряда днес🤔🤦‍♀️🤭

# 232
  • София
nrgmama, диагнозата е тежка, няма съмнение. И аз да питам да идваме ли във втора фаза или да се помотаем още на първия етап. Не е хубаво да изпускаме позитивните емоции Heart EyesSunglasses

blue`, дали се изкачваш към върха или падаш в пропастта, ако си сам винаги е самотно и тъжно! Надявам се, че няма да ме оставите дълго самотна и тъжна! В облака от дървесно-плодови ухания, с халюцинации за мъже от класа има място за всички желаещи! И за да е още по-приятно, навсякъде звучи музика за душата!

Не обичам да правя грешки (като Серкан Болат), но когато това се случи,  имам куража да си призная! В тази връзка поднасям извинения на Алекс, която беше писала в пост от вчерашния ден за растението мимоза в двора на сем. Кафесчиоулу. Снимката която беше включила в поста си обаче, не беше на мимоза и знаейки характеристиките на това храстовидно топлолюбиво субтропическо растение, и поради моята разсеяност по  времето на излъчване на епизода в сряда аз написах, че това по-вероятно е представител на род Albizia, които се срещат най-често в парковете и градините у нас и в Турция.

Снощи късно обаче изгледах епизода със субтитри и вниманието ми беше привлечено от сцената в двора на Кафесчиоулу! Чух как Еда обяснявайки за растението го нарече Küstüm çiçeği, видях и реакцията на свиване и отпускане на листата на растението и това определено е представител на рода Mimosa (представителите на Albizia свиват/затварят  листата си вечер и през деня отново ги отварят)! Моля за извинение, че съм ви заблудила за растението от епизода, но наистина не допусках, че мимоза може да се отглежда в градина в Истанбул, при нейната температурна нетолерантност min 16°C и max 24° С (още помня минусовите температури в Истанбул през януари 2017!)!

С благодарност, че правите денят ми усмихнат!  

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 17:37 от nrgmama

# 233
Ново:

Скрит текст:

# 234
Добра петъчна вечер, мили момичета,

Явно не сме само ние, които се чудим имат ли връзка прекрасните Ханде и Керем. Вижте на какво попаднах днес:

"🔥По утверждению журналиста Озджана Бейлана Ханде Эрчел и Керем Бюрсин встречаются уже больше месяца и это не является особой тайной для работников сериала "Постучись в мою дверь". Журналист предполагает, что в ближайшее время актеры сделают официальное заявление для прессы."

"Според журналиста Йозджан Бейлан, Ханде Ерчел и Керем Бюрсин излизат повече от месец и това не е особена тайна за служителите на сериала „Почукай на вратата ми“. Журналистът предполага, че актьорите ще направят официално изявление в пресата в близко бъдеще."

Това обяснява шегите на оператора Хакан и на Сейфи на лайфа на Ханде и Керем. Хм, харесвам безкрайно много и двамата! От коя страна съм - на булката или на младоженеца? А вие? Това малко за разведряване в петъчната вечер.

dariVale, по повод твоето злорадстване - глобата била наложена защото и ГГ - Ася изневерила на неверния си мъж.

"После того, как RTÜK наложил штраф на сериал #Неверный после серии с изменой Асья, многие женщины Турции возмутились этим. По их мнению, если даже цензор поддерживает мужчин в измене и ставит их выше женщин, то проблема жестокости по отношению к женщинам со стороны мужчин в стране никогда не закончится."

"След като RTÜK наложи глоба на сериала "Неверен" след измамата на Ася, много жени в Турция негодуваха срещу това. Според тях, дори ако цензорът подкрепя мъжете в измяна и ги поставя над жените, тогава проблемът с жестокостта към жените от страна на мъжете в страната никога няма да свърши."

Турция за съжаление си остава Анадола и мюсюлманска страна, в религията, на която мъжете могат да имат до четири жени, т.е. да бъдеш с друга НЕ Е изневяра, но ако си жена и изневериш следва в по-нецивилизованите страни, населявани от последователи на ултраконсервативния уахабизъм, убийство с камъни. Беше ми много интересно как в Турция ще приемат римейк на "Д-р Фостър" и изобщо не съм изненадана! Още повече, че изневярата на Ася е за да се сдобие с документи, които ще й помогнат, за да разобличи неверния си съпруг. Не се наемам да коментирам въпросите на морала, но ме изуми причината за глобата и че е чак сега. Защо не реагираха още в първа серия? Страхувам се, че по-скоро ще разпалят интерес към сериала и за тези, които не са започнали да го гледат. Като мен например.

# 235
Не е ли сряда днес🤔🤦‍♀️🤭
Хаха цяла седмица да е сряда, а 😂
Нещо в последно време ме дразни този перчем на Керем и сега попаднах на една друга му прическа, с която ми е в пъти по-симпатичен 😏

# 236
Това много ми хареса и бързам да го публикувам:

"Режиссер фильма Eflatun/Пурпурный - Джунейт Кракуш, поблагодарил всех кто принимал участие в создании фильма. Также поблагодарил Керема Бюрсина и Ирем Хельваджиоглу, которые сыграли в нем главные роли. Он на протяжении двух лет собирал команду для этого фильма, особенно тщательно подбирал актеров на главные роли, которые бы соответствовали персонажам, чтобы они могли передать и воплотить именно то, что он задумал. Отметил вклад Керема в его персонажа Офлаза, его невероятно высокий уровень и уникальную ауру."

"Режисьорът на филма Eflatun / Purple - Джунейт Кракуш, благодари на всички, участвали в създаването на филма. Той благодари и на Керем Бюрсин и Ирем Хелваджиоглу, които изиграха главните роли в него. В продължение на две години той събирал екип за този филм, особено внимателно подбирайки актьорите за главните роли, които да съответстват на героите, за да могат да предадат и реализират точно това, което той възнамерявал. Отбелязва приноса на Керем за неговия герой Офлаз, невероятно високото му ниво и уникална аура."

# 237
  • София
Достъпен ли е този филм на Керем?

# 238
# 239
  • Кърджали
Не още. Понеже се води независим филм, първо ще обиколи някои фестивали...
Иначе бях чела за какво се разказва и ми се стори доста интересен.
Самият Керем казва, че като става дума за кино предпочита независими филми и  би искал да участва в такива.

Общи условия

Активация на акаунт