Отговори
# 120
  • Кърджали
И аз очаквам реакцията на Алптекин. Надявам се да е адекватна и подкрепяща ги. Щото това е единственият му шанс поне малко да поправят отношенията си.

# 121
Алекс, хиляди благодарности  за преводите на сцените Kissing HeartHug
За жалост съвсем малко успях да гледам снощи , децата не ме оставиха на мира.
Изненадаха ни с финала , искрено се надявам още в следващата серия Ефе да бъде разкрит,  но някак не ми се вярва да стане толкова бързо Thinking
Браво за рейтинга, според мен сме си супер Hug

# 122
Пуснаха нови снимки от епизода снощи Simple Smile

# 123
Момичета, да се включа и аз.  Първо едно гигантско БЛАГОДАРЯ на момичетата за превода и особено на Алекс /представете си много виртуални шоколади/. Изгледах снощи епизода на руски в инстаграм, много неща не ми станаха ясни в момента, но днес благодарение на Алекс се поизчистиха.  Усещането обаче с което останах по отношение на бремеността на Еда е за нещо недоразкрито и недовършено.  Дали все пак тя не е бременна, според мен нямаше категорично отричане на възможността. И другото, което не спира да ме вълнува е какво е направил Серкан на Айшето, че не спря да издевателства над него. Да спира да го тормози, какво още  ще му причини, кога най-сетне ще е щастлив. То не беше поемане вината на баща си, който вместо да си разхожда червените гащи да вземе по сериозно да се заеме с отговорностите на родител, то не бяха проблеми в работата и за капак Ефе и падналия покрив. Честно да ви кажа много ми дожаля за момчето. Мисля, че е време вече да ги събират нашите двамата и да се обединят за запазването на холдинга. Ако зад Ефе стои бабата, Серкан ще трябва да е много силен за да подкрепи Еда, когато разбере. Уникална игра на всички, много се забавлявах.
Хубав ден на всички!!!

# 124
Здравейте къзлар.
Преди малко изгледах епизода с английски субтитри. Пак със смесени чувства дали ми хареса епизода или не, определено пак беше смях и сълзи за мен. Сцените с миник Серкан ми бяха определено любими. Все още смятам, че има надежда Еда да е бременна, ама това ще покаже само време. Grinning *crossed fingers*
Очаквам отсега нататък повече неща да се случат между Джерен и Ферит.
Относно Ефе, аз не мога да се настроя все още напълно срещу него, не мисля че е чак толкова отрицателен герой, но няма как да оправдая колко подло постъпи със Серкан, чак аз се ядосах и напълно оправдавам яда на Серкан.
И ето че финалът беше разковничето. Без думи съм, все си мислех до последно, че няма да е това краят, но ето че това беше. Крайно време е Еда да разбере за истинската причина за раздялата ѝ със Серкан. Нямам търпение за фрага.

Лек ден на всички и приятно гледане на останалите, които чакат български превод! Heart

# 125
  • Кърджали
И това ще ви е интересно

Разговора между Еда и Серкан на партито

Серкан: Здравей! Какво пиеш?
Еда: Сода.
С: Роклята умишлено ли я облече?
Е: Леля ми я избра.
С: Какво ще става с нас, Еда? Винаги заедно на едно място.
Е: Каквото е ставало досега, това ще става...
С: Досега се случиха много неща.
Е: Страх те е да не се случат отново ли, Серкан?
С: Ти не се ли плашиш? Не разбирам, защо работиш с нас? Като има толкова възможности?
Е: Работя с Ефе, а Ефе работи с теб. Случайност
С: Аз не вярвам в случайностите
Е: Хм. Тогава не е случайно това че из между толкова хора тук ти да си говориш тук  с мен. А е твой избор...
С:  Имах въпроси към теб?
Е: Всичките ти въпроси имат един отговор. Стой далеч от мен.

Разговорът на Ефе по телефона след срутването

Направих хода си, но щетата се оказа по-голяма от очакваното. По дяволите! Все по някакъв начин ще го разреша. Ще го оправя. Наистина не исках да става така.

# 126
  • Плевен / София
Скрит текст:
И това ще ви е интересно

Разговора между Еда и Серкан на партито

Серкан: Здравей! Какво пиеш?
Еда: Сода.
С: Роклята умишлено ли я облече?
Е: Леля ми я избра.
С: Какво ще става с нас, Еда? Винаги заедно на едно място.
Е: Каквото е ставало досега, това ще става...
С: Досега се случиха много неща.
Е: Страх те е да не се случат отново ли, Серкан?
С: Ти не се ли плашиш? Не разбирам, защо работиш с нас? Като има толкова възможности?
Е: Работя с Ефе, а Ефе работи с теб. Случайност
С: Аз не вярвам в случайностите
Е: Хм. Тогава не е случайно това че из между толкова хора тук ти да си говориш тук  с мен. А е твой избор...
С:  Имах въпроси към теб?
Е: Всичките ти въпроси имат един отговор. Стой далеч от мен.

Разговорът на Ефе по телефона след срутването

Направих хода си, но щетата се оказа по-голяма от очакваното. По дяволите! Все по някакъв начин ще го разреша. Ще го оправя. Наистина не исках да става така.
след дъжд качулка....
Алекс, благодаря за всичките ти преводи, които правиш Heart
Благодаря за новата тема....да я изпишем с любов и всички да сме здрави....
Скрит текст:

# 127
  • София
Интересно ми е какви ги плете Ефе, кой стои зад него, каква е крайната им цел, каква е мотивацията на Ефе конкретно? Той е успешен ландшафтен архитект в Италия. Защо се върна в Истанбул и стана партньор в холдинга? Защо прави всичко това? Връщане на услуга, личен интерес или друго? Според мен е възможно Айше още да не е сглобила напълно пъзела. Все пак се влияят от рейтинг, фенска рекация и т.н. Друга опция е да го е измислила и да си следва сюжетната линия. Но вече доста неща заплетоха. Зависи колко серии предвиждат, но има много за разплитане - вината на Алптекин, отношенията им със Серкан, истината за инцидента с родителите на Еда, раздялата на Серкан с Еда и истинките им чувства, отношенията между Еда и баба й, състоянието на Айдан, какво точно се е случило с брата на Серкан, ролята на Ефе в живота на всички и в холдинга, кой стои зад него и какво цели, зараждащите се чувства / отношения между Джерен и Ферит, Селин какво ще я правят? Имаме материал за поне още 5 епизода. А, ако си разкажат хубаво нещата, има материал за още завръзки и развръзки. Появата на бабата, ако решат да я включат в историята, би могла да бъде интересна и доста ключова. Наистина е интересно дали тя стои зад Ефе. Аз вече съм 50 на 50. Най-логично е да е така, но всичко очаквам от Айше. Тя умее да ни изненадва. Сериалът все повече ми прилича на Любов под наем. Казвам го с добри чувства. Simple Smile Не като сюжет или нещо подобно. Просто усещанията, вайбът, настроението, които носят двата сериала, са ми доста подобни. Имаме красива и химична главна двойка, всичко се върти около тях, имаме колоритни второстепенни персонажи, умерена драма и движеща сюжета тайна, която, излизайки наяве, ще създаде проблеми, но и ще доведе до развръзка. Аз бях фен на Любов под наем и съм го гледала няколко пъти. Много харесвах Йомер и Дефне, макар и да нямат същата химия, сравнявайки ги с Еда и Серкан. Определено нашият сериал ми стана по-любим, дори бих казала най-любим в сравнение с всички турски дизита, които съм гледала към момента. Радвам се много, че го случиха, защото имах нужда точно от такава история, с която да запълвам времето си и да се разтоварвам от действителността в момента покрай Ковид и всичко негативно около нас. Четох в един руски сайт, че с този рейтинг и интерес към сериала сме си гарантирали излъчване до края на тази година, което прави общо 25 турски епизода. С това си изпълняваме ангажимента от 75 епизода х 45 минути. Ако преценят, след Нова година могат да ни приключат. Освен ако рейтингът не се вдигне над 5%. Разбира се, всичко това отново са само догадки. Но, ако Айше предварително си е измислила историята и си е предвидила 25 епизода, е напълно възможно да се случи така. Като знам обаче как пишат сценария на крак и колко се влияят от рейтинга и феновете, смятам, че стига да не паднем под 4%, могат да ни продължат и до 30-40 епизода. Особено ако ни преместят в друг ден и рейтингът се вдигне. Стига да не зациклят сценаристите, а да има какво интересно още да покажат - съвсем спокойно можем да си снимаме до май-юни 2021. Иншалла́х! Simple Smile

# 128
  • Кърджали
Засега май последно от мен. Но ако съм пропуснала нещо, дето ви е интересно, казвайте. Не ми пречи да преведа. Това бяха нещата, които на мен ми бяха по-интересни
И накрая нещо, което ме усмихна. Интересна асоциация
.
Сърдитото цвете.
Еда и Серкан влизат в двора.
С: Добре ли си?
Е:Добре съм, заяви ми се свят само.
Аслъ: Емре, ще се занимаеш ли с подготовката за партито утре.? Благодаря!
Еда: Здравейте!
А: А, здравейте! Добре дошли!
С: Здравейте, г-жо Аслъ!
А: Здравейте! Г-н Серкан, това са документите за предишните ремонти на къщата.
С:  Да ги погледна. Чухме че ще правите парти
А Да. Да, партито го правим за вас. Целият ви екип е поканен, очакваме ви
Е: Имате много красива градина! Хареса ми.
А: Благодаря!
Е: имате и от сърдитото цвете.
А: Знаете ли защо му казват сърдитото цвете?
Е: Всъщност, всяко цвете си има някаква особеност. Но общото между всички е че са много нежни. Например ако докоснете сърдитото цвете, то се затваря. Тоест, то е затворено, страхлив. А ако го докоснете отново, показва бодлите си. Обича да стои само. Затова цял живот трябва да си остане само според мен.
А: Нямах си и идея
Емре: Аслъ, наакало се е, ела... Здравейте!
А:Такова... Не ме оставят сама. Без мен не прави нищо, не вярва на никой. Отивам да погледна, и ще ви изпратя нещо за пиене...
Серкан : Сърдитото цвете, а?
Еда: аха... Чу ли?
Серкан: Мхм.. Нежно било.
Еда: В същото време и страхливо
С:Мхм. Друго? Какво става като го докосне?
Е: Показва си бодлите. Обича самотата.
С:Мммм
Е: През целият си живот трябва да си остане само. Цветето Робот Болат.
С:Хаха, смешно... Какво ще кажеш малко да поработиш
Е: Не.

Едит. На който му е любопитно. На български това цвете се казва Срамежлива мимоза или Чувствителното цвете.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 13:05 от Aлекcандрa

# 129
Интересно ми е какви ги плете Ефе, кой стои зад него, каква е крайната им цел, каква е мотивацията на Ефе конкретно? Той е успешен ландшафтен архитект в Италия. Защо се върна в Истанбул и стана партньор в холдинга? Защо прави всичко това?

Аз бях фен на Любов под наем и съм го гледала няколко пъти. Много харесвах Йомер и Дефне, макар и да нямат същата химия, сравнявайки ги с Еда и Серкан. Определено нашият сериал ми стана по-любим, дори бих казала най-любим в сравнение с всички турски дизита, които съм гледала към момента.

Аз пък все още не мога да проумея дали това е наистина същият дизайнер, за когото спомена преди време Еда... Дали въобще някой го е виждал как изглежда или просто той си се представи така и всички решиха, че това е   същият човек... Че и точно произхожда от Мардин... Никой не му поиска личната карта.. Може да е съвсем обикновен дизайнер, който да е нает от някого и да се е вмъкнал във фирмата под чуждо име... Нека да кажат момичетата, които са по-наблюдателни, имаше ли такъв момент, където по безспорен начин да се изяснява, че това е същият този Ефе, за когото Еда говореше с възхищение...  Прекалено много случайности, мисля аз .. И също като Серкан Болат, започнах да не вярвам в случайностите... Wink

А що се отнася до гореспоменатия сериал, гледах само няколко серии, но явно не ме "грабнаха" много нито актьорите, нито играта им... Въпреки открито плътската сцена на любовта им, която мернах из нета... Явно само това не стига...

# 130
  • Кърджали
Любов под наем ми допадна на мен. Актьорите бяха добри, историята съвременна. Аз наскоро случайно го открих и пак така докато не го изгледах не мирясах. Че беше и период, дето имах огромен нужда от романтика. Не искам да го сравнявам с нашия, едно че всеки за мен си е различен, второ, че Керем така ми е завлядал главата, че всеки друг филм почва ми бледнее вече...

Не вярвам Ефе да е човек с фалшив самоличност. . Все пак купуването на акции, подписването на такива важни договори минава през нотариусиз адвокати. А и такива неща се разчивст. Бързо ще се разчуе че Ефе Акман е съдружник в турски холдинг и ако не е реален, бързо ще дофтаса и до ушите на истинският Ефе. Не е кат да е влезна само да се поразходи. Всичко им е изписано (я голяма степен) з тук не вярвам да направят такава грешка Тъкмо бях почнала да вярвам, че е човек на бабата, ама пак се връщам леко към Каан - там омразата е още от бащите им, Каан има основателна причина да търси отмъщение като напълно съсипе Серкан - фалит, скриване на репутация, холдинги... Пак ми се завъртя в главата.. Това че е от Мардин може да е само прах в очите на зрителите... Но пък ако човека е Каан, то Ефе няма да обяснява как не е предвидил, че може да стане пак такава беля и че страшно съжалява, че ще се опита да го поправи.. . Та бабата...  Уфффф ходи и гадай

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 13:45 от Aлекcандрa

# 131
  • София
И на мен не ми се вярва да е фалшив Ефе. Все пак се предполага, че след като е толкова известен, има негови снимки в интернет най-малкото и знаят как изглежда. Simple Smile

Не сравнявам нашия сериал с Любов под наем или с друг, камо ли пък Керем (че той е несравним), просто споделям радостта си от факта, че правят този тип сериали (романтични драми) и те набират популярност и сериозна фен база. В Турция може да не са толкова вървежни, но на запад тези модерни, романтични истории за Пепеляшка и принца се харесват и приемат добре. Simple Smile Сега по HBO започна един нов сериал с Никол Кидман, не знам защо, но ми напомня малко на Неверен (не го следя, но пък съм гледала американската версия). Та... очаквам скоро и на него да направят турски римейк. Grinning Това малко в кръга на шегата, ама както е тръгнало с тези адаптации. Въпреки че турската версия на Квартала на богатите ми харесва много повече от оригинала. Wink

# 132
  • Кърджали

Пуснали са пак клипче с избрани коментари. Хареса ли им това, пак ли тестват нещо...

Иначе коментарите вътре.

"Малко живо нещо". Тази реплика я обявявам за официален афоризъм  на Серкан Болат"
" Само аз ли припадам при тази усмивка на Еда към Серкан? "
" Колко серии вече Пърхл казва, че най-мрази откъснати цветя, а Енгин пак идва с букет"
" Най-добрата двойка ЕдСер"
"Преди любимият ми ден от седмицата беше събота, щото нямаше училище. Сега любим ден ми е сряда, заради Sen çal kapımı "
" Това ще Серкан пръв разбра че Еда я няма и притеснението му за нея, показват че още я обича като луд. Което ние си го знаем и без това"
" Вместо да казва че иска да се разделят, да бе разказал всичко и двамата заедно да превъзмогнат случилото се"
" Когато ревнува, Серкан прилича на малко дете. В тази сцена беше много сладък "
" Знаех си, че Серкан ще попречи на Еда и  Ефе да тръгнат заедно"
" Еда така го хвана за лицето, че помислих че ще му изкрещи "Я ела на себе си, момче" "

Не знам кой ги подбира, но аз като зяпам из коментарите, попадам на къде къде по-свежи и интересни

# 133
Много хубав беше моментът вечерта, преди да дойдат семейството да си вземат бебето. Серкан беше спокоен, мил,  едно такова хубаво романтично ми стана - как взе химикала от ръката й, тя леко се притесни. Усещаше се желание за близост, Еда го гледаше прехласнато, слушаше гласът му.Той и даде съвет как градината да стане по-хубава. Каза й че се опитва да я разбере. В погледа му имаше надежда и очакване тя да сподели, и същевременно колебание,  не знаеше как и не посмя да я пита в пряк текст. Revolving Hearts
Явно са ми липсвали моментите на близост и откровение между тях. Hug
И също - тогава той сподели, че има проблем с част от покрива и търси решение... Cold Sweat
Сега си мисли - че е допуснал грешка и че решението на проблема с покрива не е проработило SobSobSob

В крайна сметка вие как разбрахте урокът, който Ефе искаше да му даде? Каква му беше целта?

# 134
Добро утро Simple Smile
Аз си мисля, че Ефе нямаше време да сменя чертежи в компютъра на Серкан у дома му. Според мен той там само се ориентира в проекта за къщата. Иначе нямаше да му се налага да влиза в стаята за принтиране. Така че изход има.

Възможно е да ги е пратил на неговата си поща и от там вече корекции.За да си  свърши работата му трябваше ,бръкване " в компа на Серкан  и той го направи  под носа му . Не може да му се отрече тази смелост ,макар и доста подла .
Ще се изясни "грешката " на Серкан ,но на всички  нервите  ще се опнат  до  скъсване.....

Неслучайно има пароли на компютри/телефони и т.н. Но нали е сериал, драма да има , че ако нямаше проблеми и сериал нямаше да има.
Нямам търпение за новия фраг, да идва вече!

Засега май последно от мен. Но ако съм пропуснала нещо, дето ви е интересно, казвайте. Не ми пречи да преведа. Това бяха нещата, които на мен ми бяха по-интересни
И накрая нещо, което ме усмихна. Интересна асоциация
.
Сърдитото цвете.
Еда и Серкан влизат в двора.
С: Добре ли си?
Е:Добре съм, заяви ми се свят само.
Аслъ: Емре, ще се занимаеш ли с подготовката за партито утре.? Благодаря!
Еда: Здравейте!
А: А, здравейте! Добре дошли!
С: Здравейте, г-жо Аслъ!
А: Здравейте! Г-н Серкан, това са документите за предишните ремонти на къщата.
С:  Да ги погледна. Чухме че ще правите парти
А Да. Да, партито го правим за вас. Целият ви екип е поканен, очакваме ви
Е: Имате много красива градина! Хареса ми.
А: Благодаря!
Е: имате и от сърдитото цвете.
А: Знаете ли защо му казват сърдитото цвете?
Е: Всъщност, всяко цвете си има някаква особеност. Но общото между всички е че са много нежни. Например ако докоснете сърдитото цвете, то се затваря. Тоест, то е затворено, страхлив. А ако го докоснете отново, показва бодлите си. Обича да стои само. Затова цял живот трябва да си остане само според мен.
А: Нямах си и идея
Емре: Аслъ, наакало се е, ела... Здравейте!
А:Такова... Не ме оставят сама. Без мен не прави нищо, не вярва на никой. Отивам да погледна, и ще ви изпратя нещо за пиене...
Серкан : Сърдитото цвете, а?
Еда: аха... Чу ли?
Серкан: Мхм.. Нежно било.
Еда: В същото време и страхливо
С:Мхм. Друго? Какво става като го докосне?
Е: Показва си бодлите. Обича самотата.
С:Мммм
Е: През целият си живот трябва да си остане само. Цветето Робот Болат.
С:Хаха, смешно... Какво ще кажеш малко да поработиш
Е: Не.

Едит. На който му е любопитно. На български това цвете се казва Срамежлива мимоза или Чувствителното цвете.

Първо благодаря за преводите! Heart
И второ - това дърво е "Албиция". Любимото ми!

И друго - оставаме ли твърдо за сряда да се излъчват новите епизоди, няма да се местим?

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:16 от Butterfly:3

Общи условия

Активация на акаунт