Паросмия /извратено обоняние

• 38 225
  • 384
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм със същия проблем и се лекувам с Милгама Н капс. и Сомазина сол. 1г. Изписа ми го невролог. Лечението е поне месец прием на тези лекарства.

# 106
Аз съм със същия проблем и се лекувам с Милгама Н капс. и Сомазина сол. 1г. Изписа ми го невролог. Лечението е поне месец прием на тези лекарства.
Моля да споделите, ако има  подобрение. 🙂

# 107
Задължително. Имам леко подобрение. Ще Ви държа в течение.

# 108
Имам леко подобрение!🙂Усещам слабо аромата на мандарини. Така ми липсваше около празниците.

# 109
Супер. Браво. Дано, дано всичко това свършва ☺️

# 110
И аз се записвам с паросмия след прекаран Ковид Ноември. Почна леко, несигурно. Обвинявах приемания метформин, тайно си мечтаех за бременност, докато не разбрах какво е. Отвратена съм от всичко освен хляб, масло и кьопоолу. Най-лошото е, че съм с инсулинова резистентност и не трябва да ям това. Не мога да вляза в магазин или да отворя хладилник. Супер тъжно... Не мога да сготвя и на детето. В добавка всички тези хранителни добавки си ги пия от години... Та не ви дам ефект. Дано отмине по-скоро при всички. Определено ми разбива и без тва разбитата психика.

# 111
Да вземем да търсим нещо общо по между ни. Не знам какво. Но много хора си губят обунянието и после се оправят. Само някои ставаме така. Ясно е, че са засегнати невроните. Но какво общо бихме могли да имама. Напричер пушачи ли сме. Имаме ли някакви други здравословни проблеми, психически. Ако де сещате и друго пишете. Аз съм пушачка. Имам синузит. Имам проблеми с бъбреците. И имам паническо разтройство. Давайте вие сега. И ако сте ходили по някакви доктори, какви и какво са ви казали. Аз минах през унг, за бъбреци, кръвна картина нормална. Само на невролог не съм ходила.

# 112
Аз съм пушачка, клинично здрава без никакви оплаквания. Правих пълна кръвна картина скоро всичко ми е ок, малко ми е ниско желязото. Нямам никакви придружаващи заболявания, рядко боледувам като цяло. Миналия ден говорих с колежка и тя е като нас. Даже си мислила, че полудява изобщо не го е свързала с ковида. Д1га се поуспокои. Вчера ядох грозде и си имаше вкус на грозде. Ако ум само чисти храни без консерванти почти забравям проблема вече. Но и започнах да постя. Не знам дали и това помага, но съм доста по-добре като цяло.

# 113
И аз съм пушач с нервни "кризи" от време на време (при прекалено притеснение и прочие може да ми се завие свят. Снимаха ме на какво ли не, нищо ми няма просто нервак). Ноември бях заразена, това което започнах да усещам този месец са само някаква  малка част, малък процент от аромата на парфюмите, но масово все още ароматизатори и прочие, са ми отвратителни :/ Усещам леко повечето от подправките , но пак храната не я усещам на 100% даже и чесъна.

# 114
И аз съм пушач.Заболявания нямам.
Започнах да се храня малко по- нормално,но проблема с миризмите продължава / най- вече на изгоряло и на химикал/.
Чудех се какво ли става с антителата ни ? Някой с паросмия правил ли е тестове ?

# 115
И аз съм пушач.Заболявания нямам.
Започнах да се храня малко по- нормално,но проблема с миризмите продължава / най- вече на изгоряло и на химикал/.
Чудех се какво ли става с антителата ни ? Някой с паросмия правил ли е тестове ?

Количествен за антитела си направих края на Януари - резултат

Но искам възможно най-скоро да си го направя отново, за да видя тези антитела, намалят ли, увеличават ли, седят ли си? Някой правил ли си е отново количествен?

# 116
  • Варна
Аз не съм пушачка, нямам никакви хронични болежки.

# 117
Не пия и не пуша, нямам наднормено тегло. За сметка на това букет от заболявания. Тироид на Хашимото, инсулинова резистентност, микроаденом на хипофизата, високо кръвно, ендометриоза и куп други дреболии като алергии и проблеми с носоглътката. Всъщност като малка имах и комоцио. Медицината не намери патърн... Надали и ние ще. Често се случва при прекарани вирусни инфекции и травми на главата. Просто преди короната не са имали достатъчно случаи на година, за да изследват.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 11:41 от ^SunLight^

# 118
  • Варна
Боледувах началото на октомври. Само със загуба на обоняние и вкус. Масец по-късно, започна лека полека да се възстановя обонянието. Може би на 90%, бях успяла да се възстановя и се започна проблема от началото на февруари. Мирише на изгнил и изгорял боклук, почти всичко - яйца, месо, лук ( всяко ястие е с гаден мирис и вкус). Препарати и прахове за пране ми бият много на химия. Не пуша, не пия нямам някакви заболявания....Луда работа. Моля се да отшуми, не ми се мисли да продължи с години или за цял живот.

# 119
  • София
Загубих обоняние в средата на декември, на вкус усещах само сладко и солено. След месец и нещо постепенно започнах да усещам мириса на някои препарати и подправки. Тъкмо обонянието ми се възстанови на около 50% и от 4-5 дни почти всичко ми мирише на лук, смесен с нещо като кибрит, барут или пушек. Интересното е, че малко преди да се разболея и сега- три месеца по-късно, малко преди да получа паросмията, усещах някакви странни придърпвания в носа отвътре.
Пушачка съм, не пия алкохол, нямам наднормено тегло. Имам желязодефицитна анемия, също така инсулинова резистентност и лека хипофункция на щитовидната жлеза, които проследявам при ендокринолог. Още не съм пускала количествен тест за антитела.

Общи условия

Активация на акаунт