Паросмия /извратено обоняние

• 38 218
  • 384
  •   2
Отговори
# 90
Няма промяна от края на ноември. Лошо е, че ми влияе на апетита. Нищо не ми се яде. Ям насила. Имам момченце на годинка, така ми липсва аромата му.

# 91
Да, това беше едно от нещата които най-много ме натъжаваше, че не мога да усетя миризмата на децата си. Вече свикнах с тези миризми и даже ям и месо и яйца в този им вариянт. Но все имам надежда, че ще се оправя. Дръжте се. Ще си пишем и ще се подкрепяме, не сме сами, има много като нас. Да вярваме, че ще се оправим 🍀🌹🥰

# 92
Аз съм от прекаралите края на Ноември.
На кратко: загуба на обоняние - върнах го януари но само на хубави аромати (и то доста слабо) - февруари започнах слабо да усещам и лошите човешки миризми - но нещо се случи преди товаи всичк и ароматизатори, парфюми и прочие миришат на нещо отвратително Cry

*нищо специално за това не пия. Пия редовно витамини, водорасли и се храня с някои полезни неща. Това го правя вече 2 година, може би и затова сравнително леко съм преминала вируса (имам по принцип слабо организъмче...)

Нз дали си фантазирам, но мисля, че от вчера започнах лееееко да усещам част, просто някъв процент от аромата, който главно усещам като нещо ужасно химично Cry от хубавите аромати Anguished
Наистина не съм сигурна, дали не си фантазирам, но ще наблюдавам тези дни и ще споделя Simple Smile
Все още не усещам чесън и някои други от лошите.

# 93
  • Sofia
Някой приемал ли е хомеопатичното Озон С200?
В фб бях чела,че помагало.

# 94
Да споделя. ОТ 2 седмици пия неуробекс, геритамин и витамин д. Първата нямаше ефект, в началото на втората вече усетих подобрение. Един лосион, който преди ми миришеше ужасно, снощи ми миришеше както преди. Памперса на малката още не го усещам, но днес усетих колегата как мирише на пот. А от няколко дена хапвам яйца и не ми миришат. Дано минава по-бързо.... А само да добавя и сестра ми е в кюпа. Тя също го изкара леко и сега и тя е с паросмия.

# 95
Здравейте, днес най сетне се реших да проверя дали има и други хора с моя проблем и ето че попаднах на тази група. Прекарах Ковид през декември, бях загубила напълно обоняние за около три седмици, но точно по Коледа се върна, макар и не с пълна сила. В момента, в който надуших парфюма си и кафето чак леко се просълзих от радост. Уви, от две-три седмици започнах да усещам ужасна натрапчива миризма на нещо като химия и изгорели газове, много странна и непозната. Усещам я в различни неща като кафе, лук, чесън, въздуха в коридора на блока и навън по улицата понякога. Сега готвих леща, в която сложих лук ... Мирише цялата на същата гадост. Не съм се отказала от кафето, като сложа овесено мляко го понасям добре. Ще пробвам с витамините, за които говорите, защото и без това Д и Б12 са ми ниски, но цинк, магнезий и селен са ок. Тъй че за сега ще взема само Б комплекс и Вигантол. Стискам ни палци тази гадост да отмине и да се радваме на ароматите на живота. Единственият положителен ефект на този скапан, гнусен вирус е, че започваш да оценяваш много повече разни малки неща (като лукът да си мирише както си го знаем) и събития от ежедневието и връзките с хората.
Късмет!!! Flowers Four Leaf CloverHands V

# 96
И аз съм по същия начин.От 2- 3 месеца постоянно ми мирише на мазно,изгоряло, влажно...Гади ми се препарати... Вече почти нямам апетит и вкус към храна.Ям насила. Пия витамини,но без ефект.Започвам да се плаша.Всичко това влияе на нервната ми система и не се чувствам комфортно 😥

# 97
  • София
В момента дават предаване точно за обонянието и Ковид по ТВ Европа!
Запомних следната тренировка - взимате си 4 силни етерични масла и си ги миришете сутрин и вечер.

# 98
Хайде и аз да споделя, че ме мъчи силна миризма на лук или манджа.. доста е неприятно. Изкарах Ковид декември, усещам, че и до днес все още някои миризми трудно ги долавям за разлика от преди, но от 2 седмици започнах да усещам тази ужасяваща миризма. Особено, когато се изпотя, имам чувството че цялата мириша на това, а приятелят ми всеки път потвърждава, че няма нищо такова. Също така димът от колите по улиците или ако някой покрай мен пуши....страшно мн замирисва на лучец:laughing:  в началото дори не се замислих, че може да е от Ковид ама като взе да не минава и викам чакай да проверя дали има подобни оплаквания Laughing та се оказахме доста.... Дано скоро ни мине, ако има оправия... Уж било част от възстановяването на обонянието..абе, скапан вирус!

А как да намеря тази група, която сте споменавали?

# 99
Тази група е в телеграм изглежда така.

# 100
Съжалявам знам не е много окуражаващо, но искам да ви се оплача. Вече 3 месец съм така и днес излязох на ресторант с приятелки. Нямаше нищо в менюто, което да можех да си поръчам освен картофки. Знаех, че всичко ще ми мирише. И ми стана много тъжно. Гледам техните чинии,  яде ми се , знам вкуса на храните спомням си го, но не мога да направя нищо. Събираме се с близките  нищо не мога хапна. Месо и гадния лук навсякъде..на всеки се обяснявам защо не мога да ям.Сега опитвам с етерични масла. Отчаяна съм.

# 101
Толкова добре те разбирам. Аз вече карам 6 ти месец. Свикнах с тези миризми и ям и месо и лук, така както са ми странни. Но да много е тъжно, защото в мозъка си представям вкуса на тези яденета, а като започна да ги ям не са това което бяха. Единствено може да се успокояваме, че не сме единствени и не сме изперкали. 🥳

# 102
Здравейте! Пиша тази тема с цел, ако има други, като мен да си помогнем взаимно.
Юни месец вероятно преболедувах COVID-19 / корона вирус. Не съм правила тест, но всичко говори да това. Загубих обонянието си за около месец. Тъкмо започна да се възстановява и септември се промени. Започнах да усещам миризма на лошо. Изгоряло, сладко, химично. Парфюмите, пасти за зъби сапуни всичко мирише на химия. Месото, яйцата и други продукти миришат на развалено, гнило, изгоряло. В момента изживявам кошмар. Ужасно е.
Ако има някой с подобен проблем ще се радвам да споделите.
В Русия има група на хора с такъв проблем. Оказва се, че там има много пострадали.
Аз имам същият проблем вече 6 месеца.
Върнахте ли си обунянието? Някакви препоръки или лекарства взимахте ли? Не знам какво да правя, но е ужасно това положение
Здравейте! Пиша тази тема с цел, ако има други, като мен да си помогнем взаимно.
Юни месец вероятно преболедувах COVID-19 / корона вирус. Не съм правила тест, но всичко говори да това. Загубих обонянието си за около месец. Тъкмо започна да се възстановява и септември се промени. Започнах да усещам миризма на лошо. Изгоряло, сладко, химично. Парфюмите, пасти за зъби сапуни всичко мирише на химия. Месото, яйцата и други продукти миришат на развалено, гнило, изгоряло. В момента изживявам кошмар. Ужасно е.
Ако има някой с подобен проблем ще се радвам да споделите.
В Русия има група на хора с такъв проблем. Оказва се, че там има много пострадали.
здравейте толкова се радвам че ви открих изпаднах чак в тежка депресия през ноември 2020 загубих за един месец обоняние после уж се върна но не на 100 процента и през януари ме идариха тези меризми които ми донесоха отчаяние ходох при какви ли не доктори някой аромати ги усещам но храна запръжки пот това сякаш е пресован чесън лук ужасно е дори храната на моменти ми е с този привкус

# 103
Май всички минаваме през тази деприсия. Аз също и по доктори ходих, докато накрая открих че е така наречената Паросмия. Кураж. Да си стискаме палци. 🙂

# 104
При мен проблема е че се върна обонянието, но месец по - късно се промени в това извратено състояние, където всичко мирише на лошо. За това дали има лечение, търся информация... 😔
Същото стана и при мен върна се и след това се влоши пак с тези одвратителни миризми.. През ноември 2020 загубих обоняние напълно после уж се върна горе долу и Януари стана това и до днес съм така

Общи условия

Активация на акаунт