Паросмия /извратено обоняние

• 38 221
  • 384
  •   1
Отговори
# 75
Вече няколко познати, които преболедуваха Ковид споделят, че няколко месеца след това усещат миризма на дим (нещо между цигари и прегоряла скара).

Точно такава е и при мен, просто нетърпимо за мен вече 20ти ден 😞 дано скоро да отшуми.

# 76
Здравейте.. случайно попанах на темата като се рових из гугъл за този проблем.. при мен нещата започнаха от преди няколко дни.. от време на време има периоди в които усещам силна миризма на пушек, цигарен дим или домашен прах.. няма наличен чист и свеж въздух.. разбира се звъннах на GP-то и направих Ковид тест.. сега чакаме резултатите, но базирайки се на това което описвам може да де касае за Астма.. ви все още ли сте с това чувсто??? Аз взех да се паникьосвам... понякога е толкова силна миризмата все едно някой до мен седи и пуши и не мога да си поема въздух...

# 77
От паросмия след Ковид страдаме. Аз се разболях края на ноември със загуба на обонянието. От януари ми мирише отвратително-нещо сладникаво. Не мога да го определя точно. Нетърпимо е при термична обработка на храната( особено месо и яйца)и цигарения дим е ужасен. Усещам аромата на сладки храни и парфюми.Дано се възстановим, защото е ужасно.

# 78
  • Варна
sischo90,
може да си преболедувала без да разбереш, макар че четох, че е възможно и симптом на ковид да е. Може и съвсем друга да е причината, но точно за астма не съм срещала информация да има връзка.
При мен си продължава да ми мирише на спарено, пушек, цигари и гадна химическа задушлива миризма при прахове за пране, паста за зъби и тоалетна хартия. За щастие поне храните ми миришат нормално Laughing

# 79
Месечинка виторога,
Мерси за отговора.. аз си мисля че е по скоро от синузита ми или може да съм изкарал ковид на крак... чувството по някога е точно, че някой до теб пуши цигара и ти не може да си поемеш свеж и чист въздух.. ужасно е

# 80
  • Варна
Мхм, точно. Може да пуснеш едни антитела, ако тестът за ковид е отрицателен. В смисъл добре е да се установи причината, ако си преболедувала Ковид работата е ясна, в противен случай трябва да се търси защо са тези аномалии.

# 81
Нищо още не ми се е оправило. 😔 Явно свикнах вече с тези миризми и поне не ми е чак толкова гадно. Все се надявам и чакам да мине. Вярвам, че ще се оправим. Явно трябва доста време за възстановяване. В руската група има хора от 6,7,8 месеца са така. При мен са вече 5 😔 Но не губя надежда. Добре, че имам парфюми, че ако трябва да си избирам в момента е невъзможно 😂

# 82
И при мен няма промяна вече 2 месеца ще станат. С мъжа ми изкарахме заедно ковид. От днес и на него му мирише.. Положението е муцка.

# 83
  • Варна
Да ви кажа и аз попретръпнах. Все още ми смърди, но вече не ми пука hahaha

# 84
И при мен няма още промяна от ноември. И аз свикнах вече и не ми е толкова гадно. Дано да се възстановим.🙂

# 85
Здравейте.. случайно попанах на темата като се рових из гугъл за този проблем.. при мен нещата започнаха от преди няколко дни.. от време на време има периоди в които усещам силна миризма на пушек, цигарен дим или домашен прах.. няма наличен чист и свеж въздух.. разбира се звъннах на GP-то и направих Ковид тест.. сега чакаме резултатите, но базирайки се на това което описвам може да де касае за Астма.. ви все още ли сте с това чувсто??? Аз взех да се паникьосвам... понякога е толкова силна миризмата все едно някой до мен седи и пуши и не мога да си поема въздух...
О милата дано се оправиш по-бързо. Ами при мен още си е така, аз изкарах вируса през септември и доста мами споделиха, че имат същият проблем след ковид. Надявам се да отшуми скоро, макар и вече да не е толкова силна все още я имам.

# 86
  • Варна
И аз в кюпа с вас. Изкарах Ковид в началото на октомври, само със загубата на обоняние и вкус. След месец започнах лека полека да подушвам. Като ставаше все по добре, въпреки че знам, че нещо трябва да замирише а аз не го усещам. От три седмици, доста неща които и вие описвате ме подлудяват. Особено, като готвя е нещо страшно....тоя лук ме побърква, снощи пекох риба и там страшна история. Освен и смахнатия мирис и като ям е лудост. Кога ще отмине не знам. Нищо не приемам, чудя се за някакви комбиниран вит. В.

# 87
Здравейте! Пиша тази тема с цел, ако има други, като мен да си помогнем взаимно.
Юни месец вероятно преболедувах COVID-19 / корона вирус. Не съм правила тест, но всичко говори да това. Загубих обонянието си за около месец. Тъкмо започна да се възстановява и септември се промени. Започнах да усещам миризма на лошо. Изгоряло, сладко, химично. Парфюмите, пасти за зъби сапуни всичко мирише на химия. Месото, яйцата и други продукти миришат на развалено, гнило, изгоряло. В момента изживявам кошмар. Ужасно е.
Ако има някой с подобен проблем ще се радвам да споделите.
В Русия има група на хора с такъв проблем. Оказва се, че там има много пострадали.
Аз имам същият проблем вече 6 месеца.
Върнахте ли си обунянието? Някакви препоръки или лекарства взимахте ли? Не знам какво да правя, но е ужасно това положение

# 88
Още не съм. Пих витамини Б, Д, цинк. Сега нищо не пия. Чакам да мине, ако мине... Опитвам се да не обръщам внимание... Честита баба Марта!

# 89
Доста време е и при вас.
Ходих на лекар, изписа някакви лекарства за разширяване на кръвоносните съдове, но никакъв ефект нямаше. Вече не знам къде да ида и към кого да се обърна за помощ, но това положение е ужасно. Имам близначки на 5 месеца вече и немога да усетя аромата им.
Аз също пих и витамини, но уви...

Общи условия

Активация на акаунт