Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 941
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Леле малкия голям зор за тия шейни... само натам ме влачи и налчкрая едно дете се смили и ни даде да му тестваме шейната. НЯМА ТАКЪВ КЕФ.  Само че после голям проблем като трябваше да слиза 🤣

Днес купих шейна от Декатлон, имат за бебета с колани. Страшен кеф е. Зареждайте се с шейни и чакаме следващ сняг.
Аз го повозих малко пред нас, където не се е стопил още и много му хареса.

# 256
И при нас заспиването стана много трудно.Особено вечер вече разбира и излиза от стаята и ен може да го излъжем с нищо,види ли баща му да затваря вратата е един рев и тръшкане и после по един час успиване.Така ми се иска да заспиват като по филмите😂😂

# 257
И при нас заспиването е мн трудно 1.30ч се приспиваме и на обяд също..направо окапвам ...заспива в кошарата и след три часа реве да го пренеса на спалнята ..две вечери в късните часове на ноща поеми ми реди ..не спира да си говори ..ние едвам гледаме той приказки ни разказва 😁

# 258
Нямаме никакви проблеми със заспиването. Оставяме го сам и заспива за няколко минути.
Шейна имаме от каката, но още не сме го возили в нея. Много ми се струва студено навън тези дни. Дано през уикенда да е по-меко времето.

# 259
Уфффффффф, момичета... след почти една година безпроблемно кърмене от снощи съм със запушено каналче на едната гърда. Миналата година като се роди малкият имах доста проблеми с гърдите. Проблемът е, че сега аз вече не кърмя през деня и нз какво да правя. Ще ходя да изцеждам явно на ръка (нямам и помпа). Малкият ме изрита вчера в гърдата и сигурно от това.. срамота е направо.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 09:27 от BMR

# 260
Една нощ преди 8-9 месеца се събудих с болки, и на мен ми се беше запушило каналче, даже имаше зачервено петно.
Първо се опитах да го накърмя от тази гърда с надеждата да отпуши каналчето, но не се получи.
След това пробвах да стопля порцеланова чаша с вода в микровълновата и я подържах на зачервения участък, може би десетина минути. Отново го накърмих от тази гърда. Получи се, отпуши я. Кърменето този път беше доста болезнено, явно кърмата е била по-гъста заради мястото на запушването и никак не беше приятно, но се справих. Повече не съм имала проблеми. И аз го кйрмя само нощем вече.

# 261
Уфффффффф, момичета... след почти една година безпроблемно кърмене от снощи съм със запушено каналче на едната гърда. Миналата година като се роди малкият имах доста проблеми с гърдите. Проблемът е, че сега аз вече не кърмя през деня и нз какво да правя. Ще ходя да изцеждам явно на ръка (нямам и помпа). Малкият ме изрита вчера в гърдата и сигурно от това.. срамота е направо.

Ако не стане с нещо топло, сложи нещо студено или направо замръзнало от фризера действа безотказно. Аз така се спасих като щях да направя мастит.

# 262
Цедене му е майката. Може да си купиш да пиеш Лецитин. Не знам доколко ми помогна тогава.
Аз пиех лецитин, компреси с горещо и бебето на гърда и цедене.
Внимавайте защото спирането на кърменето е като началото. Трябва ако усетите напрежение, веднага да цедите.
Най- бързо ще мине обаче ако бебето суче.

# 263
Благодаря ви. Аз съм ветеран в тези неща, защото първите 4 месеца от кърменето бяха кошмарни. Сега мисля, че стана така, защото малкият ме изрита в гърдата мноого силно и сега точно там е подуто и червено. Преди като ставаше така бях по цял ден с него на гърда, редувах топли и студени компреси и изцеждах. Сега не го кърмя през деня, не мога да изцедя нищо и е кофти. Дано размине, че срамота. На дърти години запушване.

# 264
Пак съм аз да се оплача. След 2 безсънни нощи покрай това запушване днес най-накрая съм една идея по-добре. Легнах в 22ч скапана, ама нали е празник и съседите празнуват ли, празнуват. Отделно бяхме на гости при майка ми и малкият не спа следобед, съответно тази вечер е супер неспокоен. Сега е 2:20, а аз още не съм заспала. Вече съм готова да се хвърля от някъде.

Честит Празник на именниците! Бъдете здрави и щастливи

# 265
  • Белгия
Здравейте, момичета.

Вчера беше Свети Николай, тук в Белгия той е нещо като дядо Коледа (Sinterklaas).  Носи подаръци и сладки неща. Ние взехме няколко подаръка и ги разделихме на половина. Другите ще са за Коледа. Вчера, получи и едно дървено конче-люлка, от Лидъл. Боже, толкова му се радва! Аз се притеснявах, че няма много много да го хареса, понеже е супер активен и предпочита да се катери, дърпа и бута неща. Но това се оказа истинско попадение.

Ето я усмивката, която не изчезна от лицето му. Шапката е от лятото, но напоследък обича да си я слага сам и постоянно се мъкне навсякъде с нея.

# 266
Аз вече 3-та седмица не спа. Направо съм на ръба. Колкото съм изморена, толкова съм и изнервена. Не знам какво му става на Виктор ама преди 12 вечерта не заспива, събужда се по 100 пъти на вечер готов за игра. Вчера заспа в 12 и нещо и в 3 часа стана с баща си, готов за игра 🤦🤷. Казах на ММ, че ако Виктор не отиде някъде петък или събота ще трябва мен да ме закара някъде и той да гледа Виктор през цялото време. Не стига че ми се спи, изморена и изнервена съм, а и не може и да излизаме, защото времето е кофти или ще има мъгла или ще вали 😒. Вече чакам с нетърпение да дойде лятото (ако дотогава не съм го пратила на ясла).

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 13:43 от calibra1829

# 267
И при нас си удължи времето за лягане в момента заспива в 23.30 и то с рев ,тръшкане и обикаляне в кошарата,и по рано съм се опитвала да го приспя но не става губя часа половина за нищо ..заспива в кошарата и след два часа реве да го местя при нас на спалнята ..и така свикна не виждам как ще отвикне ..аз лично не мога до се наспя когато той е на спалнята,изкривена съм ,изморена и недоспала..кътници го мъчат тези дни и се буди по 10 пъти през ноща да реве ..и ние имаме люлеещо се конче и много му се радва вече сам си се люля ...

# 268
И при нас спането се измести с 1 час. По - обемни играчки, като кончето примерно ( или колелото му за баланс ) не му ги давам все още, понеже неговата игра с тях е да ги носи, влачи след себе си😄 и се препъва, пада и т.н. Нашите зъбчета предните са със разстояние ( за мен е нормално, все пак още не всички са излезнали ), но гледам при Диди не са така🤔 

# 269
  • Пловдив
Сладурчетаа!!
Бели кахъри е всичко, здраве да има. Ние спим , аз не спя. Все съм с телефона вечер и ..сутрин уроци по зуум имам 3 часа. Баща й я отучи да спи 2 пъти и сега горкото спи 1 път дневно. А нямаше още нужда да си маха сутрешния сън, защото реално вечер си спи ок. Ама сутрин я гледа баща й като съм на уроците и така.
За разстоянието на зъбките - и ние имаме. Такафще си е. И при каката е така. Личи си, че и на Мими детето ще е така по лекото езиче на венеца горе. Това е поправимо, но и така са мнооого сладки, а и е нещо различно, защо трябва да е еднакво с повечето. Не пречи освен това.
При нас децата се върнаха на училище. Също имаше Николаус вчера, който носи сладории. После на 24 идва детето исус, а не дядо Коледа и тук пишат писмо до Кристкинд. Не бях осъзнала преди да живея тук, че целият немски свят реално няма дядо Коледа!

Общи условия

Активация на акаунт