Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

 • 15 676
 • 761
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 270
На Виктор никой не му дава шоколади или други такива работи (защото няма зъби 😂). Аз не смятам да го лишавам от шоколади и такива работи само и единствено, защото като тръгне на училище и ще ги вижда тези неща в магазина/бутката и вместо да яде нормална храна ще си дава парите за тях. Но няма и да му дам докато не му излезнат зъбите (трябва да съм сигурна че ще може да го сдъвче този шоколад а не да го глътне). Това за храните ми е болна тема. Родителите на ММ решиха да ядат сладолед пред Виктор че дори и тръгнаха да му дават. Нямам нищо против ама да изчакат поне да стане на 2. Какво му го дават този сладолед на 1 година. Като отворих една уста и сладоледа бързо се прибра. Че и те ми казват какво да му давам, нищо нямало да му стане от една малка хапка да опита. Е тук въпроса не е в това че ще опита а че след това ще иска още. Накрая им казах че и пържоли ядат пред него ама не му дават и се спряха 😀.

# 706
 • Мнения: 1 472
Лятото му дадох на моя една хапка сладолед (то и това му остана де) беше много смешен хем студено, хем сладичко...но гледам да не ям пред него такива работи , крия се хахаха
Иначе бабата взе да носи шоколадови яйца вече....то нито играчките са за него, нито искам сладко да яде (поне за сега).
Взимам му на Хип едни царевични пръчици за бебета и някакви гризини имат с вкус на ябълка и овес и това са му глезотиите.

# 707
 • Мнения: 3 096
Ц ц ц... добре, де, наистина, с какъв акъл шоколадово яйце... Ни шоколадът е ОК, ни дребните части на играчката. Ужас.. чак аз се ядосах Joy

# 708
 • Белгия
 • Мнения: 511
Аз да попитам нещо, момичета. Спим заедно с Виктор, той доста мърда насам-натам.. Та се зачудих аз наскоро, кога и дали да му взема възглавница? Докато спеше в кошарата нямаше, после в нашето легло пак нямаше и сега в неговото голямо легло пак е без. Ако можете да споделите вашите мнения, че не знам какво да правя по този повод Hug

# 709
 • Мнения: 353
Чела съм,че до две години могат без възглавница. И че ,когато показват,че имат нужда ,започват да подпъхват ръце под главичката. Моята дъщеря я пробвах още на годинка като стана,но сякаш нямаше нужда ,изхлузваше се и я махнах. А сега взе да търси моята възглавница. От около месец вече спи на нейната и сякаш е по-спокойна от преди. Има дневни дремки, когато си остава както я сложа да спи без да мърда .

# 710
 • Мнения: 799
Малката си спи на ниска възглавница от много отдавна. Особено откакто се върти, обикаля цялото легло и си я дърпа след себе си 😁

# 711
 • Мнения: 1 521
Дарио също спи на възглавница и то голяма, но ниска и мека. Ако я няма превзема моята или си слага главата върху завивката.
Аз започнах да му я слагам, за да не си удря главата в таблата и той взе да си спи на нея. Понякога сам си спи на равно без нищо. Абе върти се яко, бъди се нощем, плаче..... направо край няма това неспане.
 

# 712
 • Мнения: 989
Ние още сме без възглавница. Няма и признаци да му липсва. Спи си спокойно, но и ав си мислех дали вече не е време...

# 713
 • Мнения: 4 000
Америкас,явно споделяме един и същ модел на спане ..като заспи в 22 спи спокойно до 1 и от там нататък като се почне едно въртене ,ритане ,пререваване ..даже някой път се и изправя в леглото и аз се чудя кога съня ще стане по спокоен ..пролета смятам да го местя в негова стая на голямо легло но с това въртене и будене ще трябва да тичам през 30 минути в стаята му ..

# 714
 • Мнения: 354
Америкас,явно споделяме един и същ модел на спане ..като заспи в 22 спи спокойно до 1 и от там нататък като се почне едно въртене ,ритане ,пререваване ..даже някой път се и изправя в леглото и аз се чудя кога съня ще стане по спокоен ..пролета смятам да го местя в негова стая на голямо легло но с това въртене и будене ще трябва да тичам през 30 минути в стаята му ..
И при нас е така обаче в 2ч.всяка нощ като по часовник.Ние още спим по 2 пъти вчера не иска да спи пак и едвам изкара до 22ч.и заспа и спа доспа по-спокойно.Дали ще маха втората дрямка вече не знам

# 715
 • Мнения: 1 521
Не смея и да мечтая да го местя, не ми се става толкова често, ще карам така докато започне да спи по спокойно.
Ами то им е време да махат втората дрямка, най много още няколко месеца да изкарат.
На мен ми е мн добре откакто я махна и спи по веднъж и започна да спи една идея по добре (првз деня) Grinning
Изморява се повече и спи по дълбоко.

Някой има ли вече тротинетка, такава със седалка? Да сподели мнение?

# 716
 • Мнения: 989
Ние имаме, но не сме я тествали. Събота сигурно ще я подкараме Laughing
Момичета, на вашите дечица вече напълно прави ли са им крачетата? Защото на моя не и още имат формата на краката на ездач Wink Дали е нормално?

# 717
 • Белгия
 • Мнения: 511
Първо, Виктор също като се събуди, и ако не съм до него да го гушна, директно сяда или става прав! Ха ха, аз мога да се излежавам цял ден, а той - директно свеж като краставичка.

Второ, за краката. Майка ми ме беше филмирала, и аз и се бях вързала - питала съм и акушерката, дето идваше у нас и педиатърката и ЛЛ и кой ли още не. И въпреки, че всички медицински лица ме убеждаваха, че нищо му няма на дИтето, до скоро все още го мислех доста. Сега виждам разлика в сравнение с преди няколко месеца - малко по малко стават все по-прави и сега са почти напълно прави.

# 718
 • Мнения: 989
Оооо, ние сме далеч от почти прави! Ужас!
Има ли някой друг такъв?

# 719
 • Белгия
 • Мнения: 511
Новичка, а виждаш ли разлика между преди и сега ? Педиатърката ми разказваше, че ако до 3-4 годишни не се изправят, тогава почвали терапии, специални масажи и упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт