СЕПТЕМВРИЙЧЕТА без зъбки, никнат вече като гъбки

• 15 242
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Честит малък мъж Георги на radosty22!Да е жив и здрав и много да слуша мама и татко!

# 91
Честито на обебилите се майчета за малките им зайчета! Нека растат здрави и усмихнати деца ...
  bouquet
Ние вчера бяхме на преглед. Всичко мина по реда си, резултатите от кръв, урина, влагалищен секрет са в норма. Наддала съм само 300 гр за последните 2 седмици. До сега общо 18. Ниско кръвно както винаги 100 - 60.
Доктора гледа коремката отгоре под гърдите и вика - Бебето не се е смъкнало. Но след това гледа отдолу и каза - Смъкнало се е, но е доста голямо и заема цялото свободно пространство. Според мерките на главичка и бедрена кост е в 40 седмица и тежи вече 3680 гр  Shocked
И така - ще си раждам слонче  #Crazy Само да ни е жив и здрав  Praynig
От преди 2 седмици съм със същото разкритие 1 см , тук няма напредък ...
Малко се разстройх след прегледа, защото доки е казал на мъжа ми, че първескините по принцип пренасяли и ще си чакаме до термин..  А искам вече да излиза големия юнак   и да се гушкаме  Hug
 baby_neutral

# 92
ЧЕСТИТ СИН ГЕОРГИ НА RADOSTY22!!!   bouquet
Ох, това чакане леко ще ме подлуди. Дали ще е днес или утре, а няма ли да пренося?!  #Crazy
Трябва да си намеря много неща за вършене, за да не мисля.
Ония ден обаче цял ден ходих насам-натам и си намерих един куп задачи, затова вчера почти не можех да мърдам, всички кости на краката ме боляха. Напоследък ме болят доста коленете, явно тежестта им идва в повече. Някоя от вас болят ли я?
Но днес с нови сили ще гладя, чистя, ще се разходя, а утре ще му мисля  Wink

А, хрумна ми още едно заглавие за тема: През СЕПТЕМВРИ щъркелът дойде, сладко бебче да ни донесе!
Вместо "сладко" ако някой иска да измисли друго определение, например "малко"  newsm78

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 10:42 от tonitta

# 93
Честито на radosty22,да й е жив и здрав малкия Георги и много да слушка мама и тати!
Здравейте момичета!
Тази сутрин дойде педиатъра на Габи да е притегли и да е прегледа,за да види дали всичко е наред,от както сме изписани от родилния дом сме качили 350 грама,от 2500 сме станали 2850,вървим дори малко над нормата според лекаря,но мен това не ме притеснява,а дори ме радва.Изписаха ни капки за очи,тъй като непрекъснато секретират очичките на малката,промивах ги с преварена вода,но не се наблюдаваше промяна и се наложи да преминем на лекарства-дано от тях се оправи,че ако не-ще я водим на очен,провериха й отново рефлексите и казаха,че всичко е много добре.Тази сутрин ни падна и пъпа,сега ще се чудя къде да го хвърля newsm78!На каката още си седи в къщи,ще трябва и него да го метна някъде,заедно с пъпа на Габи Joy!

# 94
Здравейте и от мен!!!

Аз вчера бях на преглед и съм малко разочарована. Бях се настроила, че поне ще ме гледа за разкритие и т.н., а то всичкото беше само мерене на тоновете на бебето - 142 удара и кръвното ми, което 120/70. Даде ми и наставления за раждането, каза, че главичката на бебко е вече много ниско, но когато я попитах дали наближава момента ми каза, че ще е някъде около термина.
Тази неизвестност направо вече ме подлудява. Уж се бях запасила с търпение, ама като не съм минала по тоя път и не мога да си представя нещата направо изперквам. (Извинете ме, че ви натоварих излишно с това!)

Вчера на всичкото това отгоре ми се изредиха 100001 човека да ме питат дали случайно не съм родила, защото знаят, че съм септември, ама не знаят на коя дата.....(така е всеки ден от 1 седмица насам, но просто тия дни зачестиха)

Тонита - и аз като теб, ако не си намеря нещо за сработване не мога да удържа на едно място. Непрекъснато все нещо подреждам, оправям, почиствам, по много се разхождам и накрая като се умора блажено и изтощено заставам на едно място - до любимия.

Yany - за преварената вода мисля да използвам една кана на Тефал (същата има и зълвата ми, която също е с бебенце - на 4 месеца) и е много удобна. Водата става за секунди. Значи - каната се пълни с вода 1-1.5л. (зависи от модела) водата започва да ври и в момента, в който вече се е преварила тя сама се изключва. Всичкото това става само за около 2 минути. Като този режим на затопляне на водата може да бъде спрян по всяко време. Това ще рече, че ако ти трябва само затоплена вода я спираш по-рано.

А сега не на последно място:

ЧЕСТИТИ НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ НА МАМА ЗИЯ, АЛФИРА И РАДОСТИ22!!!

bouquet

Понеже днес е и 15 септември -

ЧЕСТИТИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ И УЧЕНИЦИ!!! ДА ВИ РАДВАТ МНОГО ДЕЧИЦАТА!

За избор на тема гласувам за "Всяко септемврийче сладко ще се гушне с мама и татко". Последното предложение на Тонита.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 11:08 от Desssy

# 95
Честито на radosty22!
Ирини, какво кантарче ползваш, за да мериш бебо? Срециална теглилка ли купихте или си приспособила нещо? И аз искам да меря бебка, но не се сещам какво може да свърши работа, пък не ми се купува теглилка /а знаеш ли колко струват?/

# 96
  • Русе
здравейте.
първо да честитя на новите майчета,да се възстановяват бързо и бебчетата да слушат.
за кола-маската.....мина екстра,пълна епилация.нямаше никакви проблеми,за около 15мин козметичката си свърши работата.белега от секциото не пречеше,а косамчетата върху него ги намаза последно и съвем внимателно сложи лентата и я дръпна.нямаше никаква болка.
тази нощ беше ужасна............от 21ч до 24ч имахме колики-зврски.никакви капки не помагат,нищо!а и не искаше да спи от 18ч до 24ч. много кофти ден беше,дано днес няма такива изпълнения.
целувки  Hug

# 97
Честити нови бебчета на мама Зия,Алфира и Радости,пожелавам и леко детство ,да са живи и здрави и да радват много мама и татко!
Моят бебчо също вчера ака зелено,но после пак беше жълто и аз съм чувала ,че при настинка акат зелено,но мисля че нищо му няма!Ние утре за първи път ще излезнем на разходка и аз също много се вълнувам,ама съм станала толкова емоционална,че направо не мога да се позная ooooh!
Искам да ви питам-бебчетата ви заспиват ли докато ги кърмите?Как ги събуждате после,ако са яли малко при мен познатите методи не помагат-нито по ушето,носа,петичките,рамото,нищо Winkголям е поспаливко Simple Smile
Лек ден засега от мен и леко раждане на всички ,които днес ще изживеят своето чудо!

# 98
  • Munich
Честито на мама radosty22!  smile3525
И честит първокласник на hot chocolate и на всички, които днес изпращат ученици! Да бъдат гордостта на мама и татко!  smile3529
Момичета, благодаря за отговорите за разкритието!
тонита, и мен ме болят коленете, особено като клякам и ставам, ами няма начин, от 56 на 76 кг. съм нарастнала...
MariaF, и нашето бебе е много едро, на всеки преглед лекарят казва, че върви 2 седмици напред (а освен това според мен терминът ми е сметнат със седмица по-рано) и все още, седмица преди термина, не се е смъкнало, но за цезарово лекарят ми все още не отваря дума. Не че се натискам, но все пак искам да се настроя, ако има такива изгледи. Аз съм с тесен таз и не виждам как ще го извадя този гигант по нормален начин.
alexal, на един подготвителен курс "Грижи за новороденото" тук в Германия ни бяха казали, че най-ефикасният метод е да поразголим поспаливковците, нали малките бебенца не обичат много да са голички

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 11:47 от дилИпилИ

# 99
Искам да ви питам-бебчетата ви заспиват ли докато ги кърмите?Как ги събуждате после,ако са яли малко при мен познатите методи не помагат-нито по ушето,носа,петичките,рамото,нищо Winkголям е поспаливко Simple Smile
защо ще го будиш мъника нека спи и яде колкото и когато поиска то това му е работата в момента  Mr. Green
а иначе новородените с жълтеница са мудни при сучене - но това обикновенно още докато са в болницата става

# 100
  • В света на мечтите
ЧЕСТИТО НА ЗИЯ, АЛФИРА, РАДОСТИ, ЦВЕТИ!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДАРВИ БЕБОЦИТЕ И МНОГО РАДОСТ ДА ВИ ДОНЕСАТ!

И аз като Дессси съм разочарована от вчерашният преглед. Но не защото доктора нещо не направи а от новините които научих. Въпреди че имам около 2 сантиметра разкритие, шийката на матката е скъсена само 20%. Нивото на зрялост на плацентата е едва 1 дтепен а води има колкото да изкараме още един месец поне. Но най-кофти новината за мен беше че ще трябва със сигурност да се премине към секцио. Бебето е големичко а аз нямам дори зачатъци на разширение на таза /бях писала че сам с тесен таз/. Много ми се искаше да рода нормално, но....квото сабя/скалпел покаже. Вероятната дата за секциото ще е чак 25,09. Според доктора ми не е прекалено късно, а аз вече нямам търпение. Ако бебка все пак реши, че й се излиза по рана - ще правим секцио по спешност.
Това са моите оплаквания - казах си го.  Cry

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ!
И стискам палци на всички за които днес е големият ден!

# 101
  Честито на мама radosty22! bouquet
Walentin ,Ирини браво как растат малките гъбки  Peace
За лохиите казват ,че траят различно от 20 -30 до 40 дни към края стават с цвят на капучино и накрая бяло прозрачни.За  luvbed и на мене не ми се ще да е докато траят лохиите ,иначе желание не липсва.
Walentin моята гинеколожка каза ,че тези контракции от свиването на матката при 2ро бебче са много силни,при 3то още повече.Дано днес си ок!
Ирини много си свежа на снимките браво  Hug Много е важно мамите да са красиви.Следващият път ни викайте за парка .Всеки ден при нас е чудо и е различен,не може човек от скука да се оплаче.За ръчичките и краченцата и на Арен се белят,но по 2 пъти на ден го мажа с олио,след баня и сутрин ,сега са доста по-добре.
За събуждането Арен като заспи е невъзможно да го събудя,но пък като е будееен тогава е на 100% иди го накарай да затвори очи ако си нямаш друго занимание.
Малкият човек започна да проявява нрав ,голям манипулатор е.Сутрин към 5ч.започна да се буди,хапва и после започва едно пъшкане все едно кой знае колко му е тежко,ако не последва никаква реакция от наша страна започва лекичко да мрънка,ако и това не подейства изпищява веднъж,ако въпреки всичко не се покажа пред очите му се надава страшен вой...и само като се подам от някъде и го взема млъква,затваря очи и сякаш спи дълбоко от часове и след като това се разиграе няколко пъти го взимам при нас на леглото и той мълчи гледа влюбено възглавниците и мълчи до 8.30 или пък иска с татко му да ни чува как си говорим цяла нощ,само да млъкнем пъшкането почва,ако се смеем и говорим всичко е супер може да си спи  Thinking
Ние излизаме с една приятелка на кафенце до скоро!А на мамите чакащи бебчета стискам палци ,по симптомите виждам,че ни чакат още септемврийчета в най-скоро време Peace Слънчев ден!

# 102
  • Ямбол
 За малко влизам да ви се похваля, че в понеделник ,11 септ. родих момиченце - 3225гр. 51см. Сега сме си вкъщи, но още ни е малко натоварено и не остава време да ви пиша много много.Бебту се казва Лидия  Grinning
 Много целувки на всички майки!

# 103
Мили септемврийки, привет отново!

Хиляди прегръдки и целувки на всички ви от нас със Сашко! Да е честит пороят от бебчета, излял се в наше отсъствие! Да са живи и здрави всички, много весели, спокойни и щастливи!!!! newsm51 newsm51

Ето накратко и нашата история. В неделя, 10.09. в 1:20 сутринта, както си спях ми изтекоха водите. Станах, звъннах на сестра ми да дойде да ме откара до болницата. Съвсем хладнокръвно, както досега  Wink, станах и се оправих. През деня имах някакви присвивания на коремчето, но съвсем безболезнени и даже не си мислех, че са контракции. Бях направила две разходки предния ден. В 2:20 бяхме във Втора Градска. Прегледаха ме. Бебето не беше "ангажирано" в таза, но тоновете му бяха добри. Сложиха ме на запис да видят дали ще почне родова дейност и към 7:00 часа имах контракции на 3 минути, но абсолютно поносими. Разкритието при приемането беше 3-4 см, а в 7:00, с помощта на доктора  - 5 см. Акушерката даже ми беше загасила лампата и ми каза да си почивам. Бях сама в предродилна зала. Дойде новата смяна. В 9:30 часа контракциите ми бяха силни, според екипа, и все още на 3 минути, но нямаше повече разкритие. Екипът реши да ми сложи окситоцин и ми питаха каква упойка искам, но ми препоръчаха Лидол. Съгласих се. До мен стояха моят д-р Късмет - д-р Николова, и две акушерки. Контракциите бяха вече болезнени, но това не трая дълго. Казаха ми да напъна в леглото. Явно видяха главата на Бебко и хайде в родилна. Напъните ми не бяха съвсем пълноценни, защото си издувах и лицето, но след няколко опита и епизиотомия, в 11:35 часа Сашко се роди и проплака веднага. Още ми изглежда невероятно! Пипнах го, наляха ми венозна упойка и ме зашиха. Нищо не усетих. Сега сме вкъщи. Той изобщо не плаче от глад. Като му дам, обаче, суче добре. След черните акита, вчера се започна със зелени, но след малко ще звънна на педито да я питам.

Радвам се най-искрено за всички ви! Страхотен отбор сме! Набързо прегледах всичко, и особено се радвам, че Либра и Наташа са добре и отново сред нас. Скоро ще кача снимки и ще пиша пак!

Успех и кураж на всички все още очакващи великото събитие!

# 104
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО НА ЗИЯ, ЦВЕТИ, РАДОСТИ, АЛФИРА И АЕТЕРА!!!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА, ДА РАСТАТ УМНИ, КРАСИВИ И ЩАСТЛИВИ!!!
Авана, мила и аз съм като теб- много тесен таз и на мен ми беше криво, че ще трябва да раждам със секцио, но вече го приех-нямам избор и сега трепетно очаквам понеделник.  Simple Smile
Вече приключих с всичко необходимо за бебчо и през оставащите ми 2 дни обръщам внимание на себе си и се наслаждавам на последните ми дни като бременна.
Добре дошла отново на Ави!   bouquet
Либра, радвам се, че се обади!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт