Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Все си мисля, че трябва да се уталожат нещата около 10-11 г., ама нещо не го виждам.
И, за да те ориентирам горе-долу - синковеца скоро ще стане на 15 години и още на моменти ми идва да хвана гората и да не се върна Grinning Но, чета редовно тук и се успокоявам, че явно всички са така Simple Smile
И вие имате да почакате още доста, а за Soul Free да не говорим. Grinning
Да са ни живи и здрави! Heart Exl

# 511
Благодаря за успокоението, момичета. Може и да си е просто до характер .....диване!!!!  Някой път имам чувството, че съм в зверилник. Нищо не се оставя на място, дрехи и обувки на всички страни, само викам по него да прибира, всяко нещо се повтаря не по 10, ами по 110 пъти.....като латерна съм станала.

# 512
  • София
Благодаря за успокоението, момичета. Може и да си е просто до характер .....диване!!!!  Някой път имам чувството, че съм в зверилник. Нищо не се оставя на място, дрехи и обувки на всички страни, само викам по него да прибира, всяко нещо се повтаря не по 10, ами по 110 пъти.....като латерна съм станала.
Спорт, спорт, спорт. Яко спорт. Само това мога да допълня към предишните постове. За момчетата това е фундаментално. Не е казано да стане спортист, но да се измори, да е сред други момчета, да има още едно място, което да го струкурира и най-вече като дойде бума на тестостерона да има къде да го избие. (И народните танци, споменати по-горе, са спорт за мен, даже по-натоварващ от някои истински спортове).

# 513
Ще видим със спорта как ще го направим, че миналата година с тези затваряници ходи малко на плуване, ама колкото да не е без хич. В училище преди имаше баскетбол, от миналата година - нищо. Иначе ходи на рисуване и математика извън училище.

# 514
Оо, аз съм оборудвала малък фитнес вкъщи, който в момента използвам само аз, че на момъка са му леки тежестите Grin
Обаче като няма риба и ракът е риба  - свърши перфектна работа при затварянето на залите.

# 515
  • Пловдив
Моят пък се зариби по фигнеса и ходи с приятелчета/незнам дали не разказах.../ само дето аз съм против да се товари с тежести на тия години...Та затова настоявам за плуването.

# 516
  • София
Ще видим със спорта как ще го направим, че миналата година с тези затваряници ходи малко на плуване, ама колкото да не е без хич. В училище преди имаше баскетбол, от миналата година - нищо. Иначе ходи на рисуване и математика извън училище.
Нищо против рисуването и математиката, но на какъвто и да е спорт трябва да ходи ако може всеки ден. Тепърва идват времена, в които това ще е особено важно. Със затваряниците да ходи на лека атлетика, например, футбол, тенис е скъпо, но има достатъчно спортове и на открито. Тестостерона се дава като анабол при състезателите, човек може да помести камион, за такава сила става въпрос, и това неизразходено става като бомба. По тази причина го коментирам.

# 517
Е, все пак момчетата са различни. Не за всяко момче са подходящи ежедневните спортни занимания/ натоварвания.
Енергията от тестостерона може да бъде влагана и в други занимания. Свирене , учене и хоби ( посещения на курсове) и др.

# 518
  • Пловдив
Satisfied
Оооох, с последните ти предроложения ме разсмя искренно...на кой в днешно време му се чете и учи...?

# 519
  • Русе
Ежедневни спортни занимания не означава винаги състезателна и натоварваща до предели дейност , а физическа активност, която в градовете и съвременния начин на живот е в дефицит. Например аз много харесвам туристическото ориентиране, но за съжаление моето дете не можа да се докосне до този спорт заради другата активност. Но пак сме го пускали на едно две състезание с баща си за участие просто.  Не е всеки ден, но е чудесна възможност за почивните дни. Плуването също ,но в нашия град не са особено добри условията. Хем изпускат парата, хем си усещат тялото.

# 520
Satisfied
Оооох, с последните ти предроложения ме разсмя искренно...на кой в днешно време му се чете и учи...?
Е, има деца, както момичета, така и момчета, които са любознателни. Интересуват се от някаква материя и я изучават, купуват книги по тематиката, свързват се с връстници, които са увлечени от същата тема.
Има и деца, които свирят с огромно удоволствие всеки ден или играят на шах.. срещат се наживо в клубове, виртуално, обменят опит, упражняват се...
Има и таланти, които се занимават с фотография, с рисуване и др. творчество, което отнема доста време и ресурси.
Тук в темата имаме съфорумка, сина й е фотограф.

Много примери мога да дам, всичките са различни от спорта като основен за ежедневно влагане на момчешките сили.

# 521
А защо е нужно ежедневен спорт, освен ако детето не се подготвя за състезател? Два пъти седмично плюс излизане навън, когато е възможно, ми се струва напълно достатъчно за дете, което не желае да е състезател.

# 522
А защо е нужно ежедневен спорт, освен ако детето не се подготвя за състезател? Два пъти седмично плюс излизане навън, когато е възможно, ми се струва напълно достатъчно за дете, което не желае да е състезател.
И аз клоня към такова мислене, особено ако детето кара всеки ден колело ( ходи на училище с колело) и работи 1Х седмично физически труд, например. Или неговия тип е различен от спортния и има повече интереси към четене, шах или музикален инструмент. Свиренето, между впрочем, е занимание, което отнема много сили и се иска сериозна издържливост. Ако е ежедневно, съчетано с колелото, то спортът 2Х седмично е напълно достатъчен, според мен. Simple Smile

# 523
  • София
Това е здравословното за момче в пубертета. Иначе всеки си има възгледи и може да прави с пуберите си каквото прецени, че е удачно. И разбира се, ако ходи на планина, кара по няколко часа колело и тн, това е хубаво движение, организирания спорт има други психологически предимства, доколкото момчетата и мъжете са стадни същества и имат нужда от главатар. Често залитат в банди и лоши компании, ако тази нужда не е запълнена. Чисто като статистика, а пък с всяко конкретно дете не може да се гадае какво ще стане, естествено. Казвам каквото знам като принципи и не с идеята някой да е състезател, а да е здрав.
И е ясно, че ако някой  младеж всекидневно прави секс на 13 годишна възраст,  може след това спокойно и цял ден да си рисува, психолози и социолози изхождат в гореизложеното от идеята, че това не е общия случай.

# 524
  • В полите на Пирин планина
Спортът определено действа много добре на момчетата, да не говорим, че изгражда и характер. Не става дума изобщо за професионален спорт, но дори примерно в детското първенство по футбол, малкият ми син ходи 4 пъти на тренировка в седмицата и един път на футболен мач, т.е. има 5 дни със спорт. На 13 години е.
Големият вече тренира всеки ден, а освен това ходи и на фитнес, но той е в спортно училище. На 17 е.

Общи условия

Активация на акаунт