Край на доставките от село

• 8 065
  • 239
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Защо се обясняваш? След като ѝ е важно да дава отчет, да си пише.

# 16
Ако каже къде е това, може да тръгнат и други да пазаруват. А аз наистина не разбирам за какво точно говорим - на леля Пена носачките или птицеферма? Защото птицефермата и фирменият щанд/будка на пазарчето/магазин отстрани на производството не е баш 'доставка от село'.

# 17
В България също купуваме изключително от малки магазинчета.
А което исках да кажа е , че не е нужно да се унищожават малките производители за сметка на големите. Ако нещо при малките куца, то може да им се помогне да го подобрят. Например могат да им помогнат с контрола и пр. неща, които критикувате. А не да ги натискат с всичко и после да ги унищожават. За да продават холандски домати в Билата и пр.
И само си написах мнението и съвет, пък ако щете. Пазарувайте. На нас в Германия ни е все тая. Сега ще сложат на свръхбогатите допълнителен еднократен данък, ще покрият с него  щетите от Короната тук ... пък в България освен немски евтин шоколад да видим какво друго ще получите.

Успех.
Няма да се меся повече щом нее желателно и дразни.

--Галинор-- и у нас има подобни ферми и имат много готини магазинчета и предлагат много хубави стоки. Защо да не съществуват? Защо да не се направят още? За да се пазарува в Метро ?

# 18
Никой не ги натиска. Ако продукцията им е добра, то ще останат на пазара. Ако не е добра - ми сори, ама не виждам защо трябва да се поддържат само на принципа на някакъв марксистки конформизъм (ня'а им пълна гушите на онез богати изедници) и патриотизъм(всичко родно е превъзходно).

# 19
не това е принципа, а на даване на възможност и подпомагане , вместо директно отричане и унищожаване ... но като не се разбираме ок.

# 20
Кой какво отрича? В момента ти си заела нападателно-отричаща правата на другите позиция, че другите са невежи, пиещи и пушещи кретени, защото пазаруват в Лидл, Билла и Кауфланд (а ТМаркет, Фантастико, Метро, вече изчезналото Пени не се ли броят, а местни 'вериги' от 3 магазина в някой малък град?), само твоето семейство е най-подкрепящо и качествено живеещо, щото пазарувате от щандове и околните села. Айде не.

# 21
ами щом така го възприемаш сигурно за теб е така. ок.
аз казах, че на малките производители е добре да се даде шанс и да се подпомогнат в началото поне .
особено след като конкуренцията са такива големи вериги ...
И затова писах, че аз ги подкрепям по свой си начин. Също казвам, че след като ни спряха Коледните пазарчета , където купувах разни сувенири и след като ги отмениха без да дадат възможност на хората с работилнички да участват поне на онлайн коледен базар и оставиха само ибей, амазон, заландо и подобни да се пазарува от тях и пред Декември Моловете ... аз няма да купувам коледни подаръци тази година. Ще си ги майсторим сами с децата Докато има отново възможност за всички. До тогава ще купувам онлай само най-необходимото и нищо друго.
Както и да е.
Понеже темата е малките с непроверените стоки и недостатъците срещу големите с ... качество и проверките ( за ... какво? Пълни са и те с нитрати и боклуци , но нищо. Поне опаковки колкото щеш. В Германия има статистика , че именно заради супермаркетите по време на Короната се увеличава количеството изхвърлена пластмаса от опаковки ... )  та реших да напиша , че според мен е добре да се подкрепя местното малко производство и да му се дава шанс.

Ок Стига от мен . Написха каквото мислих. Пък ти си пиши твоята теза. Няма нужда да ме нападаш лично мен.

# 22
Галинор, безмислено е. Дамата дори не живее в България, сама каза, че е в Германия. Въобще не ѝ пука за българските производители, няма си и на представа май, какво е фермерски пазар в България. Дошла е да ни просветлява за нещата от живота.
Съмнявам се и да осъзнава кой как гледа продукцията на село и колко е трудно да се намери качествена такава.
За нея всички сме лоши, че купуваме месо от Кауфланд, трябва да обикаляме по пазарчетата да купуваме друго. И въобще май не прави разлика между представителни магазини на определени мандри/птицеферми и доставките от село, от баба Пенка, която прави сиренето в каца, в мазето.

# 23
Пазарувам и от производители, и от малки, и от големи магазини. От производители - само проверени - дали от мен, дали от познати. Има ФБ групи, в които се дава доста добра обратна връзка - в една такава група жена беше дала за своя сметка в лаборатория краставици от "производителка" и от въпросния Лидл, и след това публикува резултатите - не бихте предположили кои бяха по-чисти Simple Smile Тази логика, че като е за тях, ще го поят само с чиста вода... нали като не им станат зеленчуците, ще трябва да купуват пак от веригите, т.е. да плащат втори път Simple Smile "Изкуство за изкуството" в домашното производство могат да си позволят тези, които няма да ги събори първо да платят сметките по провалената реколта и след това втори път - да си купят необходимите плодове и зеленчуци.

Така че - осторожно и по отношение на производителите, и на магазините. Simple Smile

# 24
Бела, да ме прощаваш, но ако наистина ценеше малките работилнички, щеше да проучиш къде са, как са и да направиш поръчка.
Това с даването на шанс е излишен патос. Или пазаруваш, или не. Или си редовен клиент, или не. Около мен има доста хора, които са редовни клиенти на малки производители, не съм чула да са се оплакали от липса на продукти.

Отделно от това, личното ми мнение е, че в днешно време се прекалява с внушението за бутикова качествена храна, когато става дума за някакви съвсем основни продукти от рода на хляб и свинско. Един вид, аз купувам свинско от Фантастико и съм невежа, която се трови, а пък Марийка го взима на 30% горница в цената от господин Иван Гергов в Доброславци и това я прави много съвременна, съвестна и интелигентна дама, ценяща здравето си. Да, добре. Само да ва светна, че сезонност има не само при плодовете и зеленчуците.

# 25
Не те разбрах. Само за храна ли пишеш?
За храна ще ги издиря, но да разследвам , за да си създавам коледен пазар ? Аз ще си направя тази година подаръците. Догодина да видим.
Но да поръчвам излишно и целенасочено от няколко протежирани доставчика ... няма да стане.
Ако все пак организират някакви щандчета в града декември ще отида , поне да има настроение. Ама да се разхождам с маска , за да се набутам в мола с маска и да купя боклук, който не ми трябва ... за да е подарък ми се вижда гнисно. Няма да стане.

# 26
Не от протежираните. От твоите предпочитани работилнички за джунджурии и сувенири. В момента единственият, ама абсолютно единствен проблем е, че не са изложени да се пипнат, а трябва да поръчаш онлайн. На теб просто не ти се търси и/или нямаш идея тия сега какви бяха и как се казваха. Това няма нищо общо с шансове, контрол и качество, а само с твоя личен избор да не се занимаваш.

# 27
Не всеки малък производител има собствена платформа за предлагане онлайн и е подготвен за ситуацията .Както и да е . Аз биз предпочела да пипна, да помириша, да се порадвам на настроението наоколо ...
Както и да е. никой от нас не е бил подготвен за каквото се случва. Според мен просто не трябва да се жертва малкия и среден бизнес. Той прави според мен разнообразието и опреелено настроение, което иначе ще липсва.
За мен легло/кола/ офис/ кола/супермаркет/кола/ диван/лелго/кола/офис/....
не е моя начин на живот.
И не бих искала да става стандарт. Нека има разнообразие.

# 28
Спрях да купувам храни от производители преди няколко години , след като видях как приготвят домашно сирене , кашкавал , масло за продажба. Покъртително , отвратително и гнусно беше . Единственото , което не купувам от веригите са плодове и зеленчуци - от пазара и то само от хора , които ми дават да си избера .

# 29
Добре де. В София е пълно с магазинчета за млечни и други като @Равно поле@, @Добруджа@, и пр. има много . Те все пак са започнали някак? Нямаше ли някакви бонуси за начален бизнес? Защо да не бъдат подпомагани хората да развият собсвен бизнес? Защото може да се купи в пластмасова расфасовка в Била и?  И то с промоция, карта за промоции и пр. зарибявки, които другите не могат да си позволят.
Както и да е.

Общи условия

Активация на акаунт