Майчинството счетоводно - 87

• 34 471
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Това са много пари. Аз следих бременността си болница Надежда и там никога не са ми искали пари за болничен за явяване пред лекарска комисия.

# 121
И аз съм в перманентен болничен от началото на бременността. Болничните са безплатни, има само такса за издаване, която е 6лв в моя случай.

# 122
И аз съм в перманентен болничен от началото на бременността. Болничните са безплатни, има само такса за издаване, която е 6лв в моя случай.

Можете ли да ми кажете в такъв случай къде ви следят бременността, защото явно само мен ме клатят с тези суми...

# 123
Аз също се следя в частна болница и не са ми искали и левче за болничен.

Можете ли да ми кажете в такъв случай къде ви следят бременността, защото явно само мен ме клатят с тези суми...

# 124
  • Седмото небе
Това 90 лв на месец само за болничен е възмутително просто! Наглост! И то отделно от всичко друго... потресена съм какви кожодери има!!! Потърси друга клиника, където да се следиш, ти си още в началото. Повечето клиники имат и цялостни пакети за проследяване, което е удобно, за да не се разхождаш насам-натам в това вирусно време. Проучи и разгледай, със сигурност някъде ще ти допаднат условията, но при тази “лекарка”-печалбарка не оставай, за да и пълниш джоба с пари. Тепърва те чакат доста харчове и всеки лев е важен. Като се знае и термина вече, може да се запишеш в съответната тема по месец за 2021 г. тук във форума. Споделят се важни и полезни неща. Пожелавам ти успех до края!

# 125
Добър вечер,имам нужда от малко информация.
Тъй като със фирмата в която работех не сме в добри отношения и дори не ми вдигат,какви документи трябва да им изпратя за да започнат да ми изплащат майчинство.
И другия ми въпрос е след болничния от родилно отделение,ще ми бъде ли издаден друг болничен или започва изплащането на майчинството.
Благодаря предварително.

# 126
Здравейте,

Малко съм невежа. Имам доста въпроси,които ще задавам във времето.

От 01.05.2019 Работя на едно и също място,осигуряват ме на минималната заплата (8 часа) 🤷♀. През Април 2020 се смениха фирмите,но не ми се прекъсна трудовият стаж.Термина ми е надявам се на 08.06.2021.Какво майчинство бих вземала ако от Демекври,започна да се осигурявам на 1000 лева ? Би ли променило това по някакъв начин това колло ще вземам или е безмислено?

# 127
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Добър вечер,имам нужда от малко информация.
Тъй като със фирмата в която работех не сме в добри отношения и дори не ми вдигат,какви документи трябва да им изпратя за да започнат да ми изплащат майчинство.
И другия ми въпрос е след болничния от родилно отделение,ще ми бъде ли издаден друг болничен или започва изплащането на майчинството.
Благодаря предварително.

След болничният от родилното, педиатърът издава болничен, след него се подава декларация.
Разбери се със счетоводството и пращай с куриер с обратна разписка, ако е необходимо.

Здравейте,

Малко съм невежа. Имам доста въпроси,които ще задавам във времето.

От 01.05.2019 Работя на едно и също място,осигуряват ме на минималната заплата (8 часа) 🤷♀. През Април 2020 се смениха фирмите,но не ми се прекъсна трудовият стаж.Термина ми е надявам се на 08.06.2021.Какво майчинство бих вземала ако от Демекври,започна да се осигурявам на 1000 лева ? Би ли променило това по някакъв начин това колло ще вземам или е безмислено?

Няма смисъл, ще платиш повече, отколкото ще получиш.

# 128
  • Бургас
Здравейте ,момичета! Имам следният казус - Работя на трудов договор на минимална работна заплата , но се и самоосигурявам като управител на фирма , някоя от вас знае ли дали имам право да се възползвам от двойно майчинство / болнични?

# 129
Здравейте,изравнителният ми болничен обхваща част от октомври,целият ноември и декември до 24.За октомври ми изплатиха дните,но за ноември все още не излиза обработка..какъв е срока и възможно ли е да бъде изплатен заедно с декември накрая?

# 130
  • Седмото небе
Здравейте ,момичета! Имам следният казус - Работя на трудов договор на минимална работна заплата , но се и самоосигурявам като управител на фирма , някоя от вас знае ли дали имам право да се възползвам от двойно майчинство / болнични?
Имаш право разбира се, но то всъщност майчинството не е “двойно”, а като база за изчисление ти се взимат двата дохода.
Аз също на такава “двойна” база получавам сега болничния си, а след време ще взимам и майчинството.

# 131
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Имаш право, само ако при самоосигуряването си осигурена и за фонд ОЗМ.

Здравейте,изравнителният ми болничен обхваща част от октомври,целият ноември и декември до 24.За октомври ми изплатиха дните,но за ноември все още не излиза обработка..какъв е срока и възможно ли е да бъде изплатен заедно с декември накрая?

За ноември ще получиш парите в началото на декември.

# 132
  • Бургас
Имаш право разбира се, но то всъщност майчинството не е “двойно”, а като база за изчисление ти се взимат двата дохода.
Аз също на такава “двойна” база получавам сега болничния си, а след време ще взимам и майчинството.

А как всъщност се изчислява ? Примерно вместо 610 - 1220 ,или се взимат на половина (изобщо не ми е ясно) 😁? Благодаря за отговора!

# 133
  • Седмото небе
Първо и най-важно е това, което вече Пантера е посочила, а именно “ Имаш право, само ако при самоосигуряването си осигурена и за фонд ОЗМ“. Аз съм го пропуснала. За точния начин на изчисляване може да прочетеш в нет-а или да разпиташ подробно счетоводителката, която обслужва фирмата, в която се осигуряваш като управител. Или пък да направиш консултация в някоя счетоводна къща и това е вариант.
Във всеки случай е добре, ако нямаш ПИК от НОИ да си извадиш такъв. Писано е много пъти къде и как става. Ползвай търсачката на форума или Гугъл. А ПИК-а ще ти трябва за лесно проследяване на подадените болнични, документи за майчинство и изплащането им.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 11:13 от * SUPERGIRL *

# 134
Болничният за декември края на декември ли го превеждат , не като другите месеци ?

Общи условия

Активация на акаунт